Fotoserie: Breda

Zomaar een straat in Breda

Fotoserie: Breda

Het stond alweer een poosje op mijn lijstje, maar elke keer besloot ik een langer, verder en onbekender dagje weg  te willen. Breda is een beetje het in-de-buurt-gevoel. Net te ver om te fietsen maar ik reis er zo vaak langs dat ik telkens denk, ‘och dat komt nog wel’. Breda is zo’n station waar ik alleen kom als ik er uit de auto gemieterd word of als ik over moet stappen als de NS me eruit lazerd. Ik had al eerder de kans gehad om even rond te kijken op het station, toen stonden er hier en daar nog bouwvakkers op stijgers. Vandaag hoefde ik niet heupwiegend en lonkend rond te lopen, want de bouwvakkers waren weg. Ze hebben er een granieten bunker van gemaakt, ik vind er geen klote aan dat hele station niet, kil koud sfeerloos en echt heel overzichtelijk is het ook al niet. De winkels liggen niet bij de de trappen naar de sporen en als je door die bomvrije hal loopt zie je maar weinig daglicht. Ik hou er over op je gaat er zelf maar kijken.
Gelukkig heeft mijn instinct een neus voor ov-fietsen want die vond ik moeiteloos. Ik greep er één en fietste aan de achterkant van het station naar buiten. Ik moest aan de voorkant zijn maar ja we hadden het er al over hè.

Ooit lang geleden wilde ik dolgraag in Breda gaan wonen. Ik vond en vind het een prachtige stad, ze ademt geschiedenis de eerste vermelding van deze stad stamt uit 1125 om maar even aan te geven hoe oud. Je ziet de geschiedenis terug in de huizen, de kerken en omwalling maar uiteraard ook in de monumenten en straatnamen. Maar weet je vandaag wilde ik gewoon een beetje rondpeddelen afgewisseld met een bankje in de zon en ach ja ik kan het toch niet laten, fotograferen.

Ik meed de drukke winkelstraten en liet me gewoon leiden door wat deze stad me bracht, ik verzette mijn gedachte en genoot van het mooie weer. Ja vroegah wilde ik in deze stad wonen niets liever dan dat, nu kan ik me er niets meer bij voorstellen. Tis nie dat Eindhoven zo fantastisch is maar het is nog altijd beter dan Breda, het station zeker!

22 thoughts on “Fotoserie: Breda

 1. De trap is afgesloten zag ik laatst, eenzelfde brug in Assen maar die is wel voorzien van een lift.

 2. Ik kom af en toe in Breda voor het vrijwilligerswerk,inderdaad ook met de trein.
  Maar wat lees ik nu, is de verbouwing klaar, zodat ik niet meer die eindeloze trap hoef te klimmen om bij de centrum uitgang te komen? zou fijn zijn!!
  Trouwens het is een schitterende stad, waar ik graag even rondloop (buiten de winkelstraten om), het ademt geschiedenis.

 3. Ik ben net het boek van Simone van der Vlugt aan het lezen: Rode sneeuw in december. Dat gaat over de tachtigjarige oorlog met Willem van Oranje die o.a. Breda woonde. Leuk om foto’s van Breda op jouw blog voorbij te zien komen! Jij komt nogal eens ergens.
  Vroeger ging ik overal op de fiets naartoe. Leverde ik m’n dochter voor twee dagjes bij m’n ouders af en fietste even naar België of Zeeland heen en weer. Dat zwerven mis ik óntzettend.
  De mooiste foto vind ik die van de twee kerktorens.

 4. zal het gaan ontdekken :) Breda is de start van mijn volgende wandeling , nog 2 dagen op het Rivieren pad , dan begin ik het Hertogen pad Breda – Roermond en ga ik het Brabantse land ontdekken

 5. Mijn middelste heeft drie jaar in Breda gewoond, gestudeerd en gewerkt. Ik kwam er graag, vind het een mooie en gezellige stad.

 6. Ik ken Breda ook niet. Het is vast een mooie stad! Je hebt er weer een heerlijk verhaal van gebakken! :)

 7. Ben er nog nooit geweest maar ik geloof je op je woord dat het station hélemaal niks is, dat is gewoon standaard dat ze prachtige oude station verpesten in hun vernieuwingsdrang.

 8. Haha niet nodig ik ken de weg en dwaal graag rond door zo’n mooie stad.

 9. Ja zeker met mooi weer is er ook een fijne sfeer in het park bij centrum.

 10. Nee Breda is het voor en achter en een tunnel maar het nodigt niet uit om een (rol)trap op te gaan ermee.

 11. Een van de weinige grotere steden van ons land waar ik nog nooit ben geweest. Tilburg,daar in de buurt, en Leeuwarden ook niet. Verder alles van de grote twintig wel gehad. Maar Amsterdam en Leiden staan bovenaan.

 12. heel lang geleden, dat ik daar nog eens was Liesbeth..

  Breda is bij ons eerder bekend als shopping-stad

  naar daar verhuizen is duidelijk geen optie voor jou

  groeten

 13. Leuke log, ben paar keer in Breda geweest maar is jaren geleden, zou er niets meer herkennen denk ik ?. Rest mij om jou een fijne maandag te wensen.

 14. Wij komen er graag en veel omdat we vlakbij wonen!
  Ik had je wel kunnen gidsen ??

 15. We zijn er ooit eens vlug vlug doorgewandeld, op de terugreis naar huis. Prachtige stad, moeten we zeker eens opnieuw doen.

 16. dus ook geen fiets voet tunnel van achter naar voor en andersom
  er zijn inderdaad gedrochten van stations en goede voorbeelden van hoe het wel goed en mooi kan
  maar Breda zo door peddelen als jij deed is nog wel te doen
  maar er wonen is uit den bozen :)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top