Fotoserie: Aquazoo

Een drietal rijstvogels of glatik bij elkaar op een tak

Fotoserie: Aquazoo

Het is alweer een week geleden dat naar een nog onbekende dierentuin ging. Aqua Zoo Friesland is een kleinere dierentuin in Leeuwarden en zoals de naam wel doet vermoeden heeft het toch niet alleen waterbeestjes. Aquazoo dankt zijn naam aan de ligging want als je door deze dierentuin wandelt passeer je een heleboel bruggetjes die vele kleine eilandjes met elkaar verbind.

Alhoewel het weer niet fantastisch leek te worden besloten we toch gewoon te gaan. We hadden al kaarten gekocht en het zou zonde zijn die niet te gebruiken. Onderweg al zagen we enkele schuchtere zonnestralen en nog voor we het park naderde was het droog. We begonnen met een hapje en drankje, als uberzeur qua eten is het redelijk lastig iets te vinden waar ik tevreden mee ben. Mij maak je niet blij met taart, kaasbroodjes of een vette hap. Ook vis hoef ik maar zelden en vlees laat ik inmiddels alweer maanden staan. Snuffelend of er iets naar mij gading was zag ik een medewerkster een vers broodje maken en een half uurtje later liepen we allen gevoed en gelaaft het park in.

Al bij de entree viel het me op en wandelend door het park ook, AquaZoo en ‘mijn eigen’ dierentuintje Dierenrijk hebben dezelfde directeur, de parken hebben wel wat van elkaar weg. De borden, reclame, de speeltuinen en het gebruik van een bepaalde hoofd kleur is precies eender. Niks ernstigs, het gaf een vertrouwd gevoel en omdat ik mijn eigen park zo goed ken weet ik dat dit park aan de andere kant van het land een rooskleurige toekomst tegemoet gaat.

Me hier en daar verbijtend over het ronduit onbeschofte gedrag van wat volwassenen en kinderen kon ik des te meer van de dieren genieten. Als een dierenjong een grote waffel opzet krijgt ie gewoon een standje. Je zou denken dat mensen wat opsteken van dat dierengedrag, helaas. Naast me stond een jochie die rustig zijn hele familie koeioneerde hij had het wel gezien en moeders maar braaf luisteren om hem tevreden te houden, bloedirritant onderdanig mens pfff. Onderwijl genoot ik van het park hoor, maar ik merkte dat ik moe was.

Ik groette de gibbon die ik nog kende uit Dierenrijk, genoot van de ijsberen die dik tevreden zijn met hun nieuwe verblijf, raakte vertederd bij de wasberen en kan eigenlijk niet anders zeggen dan dat deze kleine dierentuin een bezoek meer dan waard is!

Gaan jullie deze zomer nog naar een dierentuin?

14 thoughts on “Fotoserie: Aquazoo

 1. Leuk en wat een heerlijke foto’s. Zelf hopen we over niet al te lange tijd een nature reserve waar we al eerder geweest zijn te bezoeken. groetjes, Hanneke

 2. Misschien gaan we nog eens naar het Gaia park, wie zal het zeggen ?
  Laatste keer dat ik er was, was het wel héél leuk ?

 3. Ik hoop dat je en goede dag treft, kom zelf niet echt in een tuin in het hoogseizoen.

 4. Snap ik hoor, ik heb ook van die dagen in mijn tuintje dat ik gewoon mensen kijk terwijl ik bankjehang.

 5. Ik denk het niet, ben geen overtuigd dierentuinbezoeker maar het zou zómaar kunnen dat ik nog een keer met onze oudste kleindochter mee ga, zij heeft een abonnement voor Blijdorp. Maan dan ga ik éigenlijk mee voor die twee heerlijke diertjes die ze dan zélf bij zich heeft, onzr achterkleinkinderen want daar geniet ik nog het meest van, kinderen zien genieten.

 6. Nee, ik ga nooit meer naar een dierentuin.
  Ik kan niet tegen gevangenissen voor dieren.

 7. Ik ga donderdag naar de zoo in Bergen (B) waar de pandaberen zitten. Ik was er vorig jaar ook samen met mijn dochter. Het is ons zeer bevallen. Gelukkig waren er toen geen vervelende kinderen. Dat zou nu wel anders kunnen zijn tijdens de vakantie…

 8. Je hebt soms koters, die je met plezier achter het behang zou willen plakken Liesbeth.Je hebt fraaie foto’s van jullie dagje AquaZoo gemaakt hoor. Ik heb een abonnement voor Blijdorp, en zal deze zomer zeker nog wel een paar keer gaan.

 9. het is al weer ff terug , maar ook ik heb deze mooie dierentuin bezocht
  en heb er genoten van de vele dieren als ook een kleine roofvogel show
  of er toen ook van die vervelende kinderen waren weet ik niet , maar zal gerust wel , die vind je helaas overal en altijd

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top