Op mijn platenspeler: Every Kingdom

Every Kingdom

Op mijn platenspeler: Every Kingdom

Ben Howard Every Kingdom

Every Kingdom is het debuutalbum van Ben Howard een van oorsprong Engelse singer-songwriter. Hij groeide op met muzikale ouders die hem kennis lieten maken met artiesten uit de jaren 60 en 70. Namen als Simon & Garfunkel en Van Morrison hebben invloed gehad op zijn stijl. Hoewel hij tegenwoordig alleen nog gitaar speelt, speelde hij als kind ook contrabas en de drums. Kort voor hij afstudeerde besloot hij fulltime muzikant te worden en dat deed hij zo goed dat hij korte tijd later zijn eerste platencontract tekende en Every Kingdom uitkwam.

De cover van de elpee is een foto gemaakt op Ibiza waar Howards ouders wonen. Ook het label is bijzonder, in totaal andere stijl is de naam van de elpee erop gezet, allicht verwijzend naar de tijd dat de zanger opgroeide. Van de elpee zijn 3 nummers uitgebracht als single, heel hoog kwamen ze niet in de noteringen die me wel vaker verbazen. Want het heerlijke rustige album en zijn prachtige stem zijn goddelijke om naar te luisteren.

15 thoughts on “Op mijn platenspeler: Every Kingdom

  1. Ik had hem live kunnen zien als ik kaarten had kunnen scoren voor het laatste optreden van Eddie Vedder vorig jaar… Daar zat Ben Howard in het voorprogramma. Fijn om naar te luisteren.

  2. Ook nog nooit van gehoord, maar daarom is hij bepaald niet minder goed!
    Deze muziek kan ik zeker waarderen. Je kunt inderdaad wel wat herkennen van zijn inspiratiebronnen, maar hij stopt er genoeg van zichzelf in om zich te onderscheiden van het 13-in-een-dozijn-gebeuren.

  3. Hoho ik ben gek op dierentuinen maar hoe ze met de panda’s omgingen dat staat me tegen.

  4. Voor mij een blanke vlek. Toch de leeftijd en de selectieve manier van luisteren???:)

  5. Goh… een gat in mijn cultuur vast.. maar nog nooit gehoord van Ben Howard.
    Wel verrast van de mooie muziek/zang

Comments are closed.

Back To Top