Eindelijk foto’s in mijn lijst

Eindelijk foto's in mijn lijst

Al maanden staan er twee lege lijsten in de slaapkamer. De ene een maand of 6 de ander al zolang als ik hier woon. Schaamteloos staan ze stof te vangen wat ik er, laten we zeggen regelmatig, moedeloos vanaf veeg. Eén foto af laten drukken vind ik zinloos en duur en dus schoof ik het steeds voor me uit. Tot ik dus een goede reden had want in een totale opwelling kocht ik bij een Belgische Lidl een wel heel goedkope maar wel mooie witte fotolijst.

Eindelijk foto's in mijn lijstFotoboek
Pas in de auto naar huis dacht ik eraan dat ik dan wel een mooi plek in de huiskamer wist, maar natuurlijk weer geen idee zou hebben welke foto’s erin moesten komen. Het is net als een fotoboek maken, dat vind ik ook zo’n kriem. Ik schreef er in maart een blog over in de hoop dat jullie me vooruit wilde helpen. Het idee is er, alleen de foto’s nog niet. Tenminste ze zijn er wel maar staan verdeeld over minimaal 5 jaar aan fotomappen.

Kuttenkopje en vergelijkbare automaat
Gelukkig durf ik wel te zeggen dat ik pasgeleden de foto’s ben af gaan laten drukken. Een enkele foto ervan moest nog gemaakt worden, ik twijfelde op het laatste moment nog maar uiteindelijk ging ik met een usb-stick onderweg naar 2 dorpen verderop. Ik woon in een gat zonder voorzieningen helaas. Eenmaal daar bleek dat ik 4 dorpen terug moest want de automaat was defect. Dat zag ik pas toen de foto van Frans er wel heel erg èh oncharmant uitkwam. Ik waarschuwde maar het kuttenkopje achter de kassa was druk met haar telefoon en liet de sprinter begaan. Met ook een wel heel lelijke foto van Doezel op mijn netvlies riep ik haar leidinggevende erbij en vertrok met mijn geld en zonder foto’s.

Ik was er per direct klaar mee en liet weer een paar weken voorbij gaan. Tot van de week, want ik was opeens beu van de lege stoffige lijsten. Eenmaal in het andere dorp hielp ik de kassière de computer opnieuw opstarten en zowaar begon het apparaat mijn foto’s uit te spugen. Zeer tevreden met het resultaat snelde ik naar huis en weet je nu heb ik eindelijk foto’s in mijn (afgestofte) lijst.

17 reacties op “Eindelijk foto’s in mijn lijst

 1. Je drukt me weer ff met de neus op mijn fotolijstjes, al jarenlang dezelfde foto’s met o.a. ( schoon)gezinsleden die geen gezinslid meer zijn en waar soms een losse foto voor staat. Maar jij hebt de klus achter de rug, en leuk geworden hoor met allemaal “liefjes”van je én je vaders.

 2. Heel mooi, deze ‘compositie’ van foto’s. En je moet maar zo denken: Jaren uitgesteld, nu jaren van genieten!

 3. Mooie foto’s.

  Off topic 1: template uitleggen hoeft niet. Ik moet het verdorie toch zelf kunnen leren.

  Off topic 2: krantje komt woensdag uit. Ik zal er je eind volgende week een paar sturen.

 4. dat is mooi geworden Liesbeth
  helaas niet zonder slag of stoot , maar dat zou te makkelijk zijn :)
  veel plezier er van

 5. Dit soort lijsten zijn erg leuk. Leuke collage kun je zo maken. Iedere foto apart in een lijst vind ik redelijk tuttig. Deze kan er goed mee door.

Reacties niet toegestaan.