Mijn grootste blogblunders

Mijn grootste blogblunders

Mijn grootste blogblunders

Vandaag is het precies 9 jaar geleden dat mijn blog, website en dus mijn domeinnaam begon. Hoewel ik in de eerste jaren echt zo serieus als nu niet was, kijk ik toch graag terug op mijn blog. Letterlijk naar de enorme hoeveelheid foto’s die ik nu niet meer zou maken, laat staan plaatsen. Met mijn grootste blogblunders kijk ik een beetje terug maar vooral vooruit, want laten we zeggen zoals het is. Over 9 jaar heb ik vast hele nieuwe blogblunders gemaakt.

Footertje toevoegen
In een bepaalde vroegere lay-out zat geen footer en die kon je ook niet instellen met een plugin. Ik voegde een mooie html tekst toe aan de CSS en toen was het pech blog weg. Echt een heel domme actie die door mijn fijne provider werd opgelost, maar wel 1 van mijn 9 levens kostte van de stress. Tip: Niet in de CSS prutsen als je dat niet (goed) kan.

De blogfouten die je onbewust maakt

Gebruiksvriendelijk
Ooit lang geleden had ik een blog met verplichte intro. Twee deurtjes met hartje erin die opende zodra het lieveheersbeestje met lont was ontploft. Het was niet mijn idee en leek toen grappig. Net als bewegende plaatjes en enorme banners al dan niet over cookies, werkt het waardeloos en jaag je mensen ermee weg. Tip: Jij weet hoe je blog werkt, maar laat een ander eens rondsnuffelen het zal je verbazen hoe anderen kijken.

Spelfouten
Hele bergen, wil het er niet eens meer over hebben.

Provider
En over die fijne provider gesproken, was ik maar met hun begonnen. Met nul verstand liet ik iemand anders wat regelen en die koos het goedkoopste. Uiteindelijk verhuisde diezelfde persoon mijn blog en was ik alles kwijt. De vorige keer dat ik naar mijn huidige domeinnaam verhuisde was ik niets kwijt. Tip: Betaal wat meer voor je provider, neem van mij aan dat service echt prettig is als het mis gaat.

Lappen met tekst zonder kopjes
Ik zit ze nog wel eens toe te voegen bij mijn oude blogs, kopjes. Het leest zoveel fijner als die ertussen staan en het had een hoop gescheeld als ik dat eerder had geweten.

Te snel publiceren
Of in mijn geval verkeerd klikken en hoe vlot je dat ook goed kan maken dan staat ‘ie allemaal al in jullie readers. Tip van een kenner: Werk vooruit in bijvoorbeeld Evernote en neem de tijd om je blog te plaatsen.

SEO och dat hoeft niet
Soms als ik terugkijk besluit ik spontaan de oude blogs van SEO te voorzien en de tekst wat aan te passen. Niks fijners als je vervolgens ziet dat je blogpost gevonden wordt.

Dezelfde layout
Een enkeling herinnert zich mijn oude lay-out nog wel. Had ik al jaren en was ik dik tevreden mee tot de lay-out kapoet was na een nachtelijke update. Ik loste het probleem zelf op maar ik heb sindsdien een hardnekkige grijze haar. Tip: Als je lay-out geen updates meer krijgt moet je uiteindelijk naar een nieuwe uit gaan kijken.

Dit waren mijn grootste blogblunders nu wil ik graag die van jullie weten!

30 thoughts on “Mijn grootste blogblunders

 1. Wat een heerlijke post om te lezen! En ook o zo herkenbaar, want alhoewel ik nog geen negen jaar blog heb ik toch ook wel heel wat van die “fouten” gemaakt. Het is pas sinds kort dat ik ook echt doorheb hoe SEO werkt en me daar met bezig hou (*shame on me :-) *)

 2. Mijn eerste weblog maakte ik ergens in 2005/6. Op aanraden van een dame die ik had leren kennen in een forum. Al snel vond ik het zo geweldig dat ik er heel wat meer in elkaar stak. Over de onderwerpen die me bezighielden. Schrijven als passie, verhalen vertellen, hobbies delen. Ach, het gaf uiting aan de wens tot publiceren. Langzaam aan namen later andere sociale media delen van deze taken over. Een provider liet haar klanten barsten en ik moest opnieuw beginnen. Nu is het via WordPress aardig standvast en blijven de verhalen komen. Wel met wat intervallen, het moet geen werken worden…..:)

 3. Haha na 10 jaar bloggen heb ik ook veel blunders! Mijn eerste blogposts waren tenenkrommend, haha. Misschien denk ik dat over 10 jaar weer van mijn huidige posts haha

 4. Haha! Leuk om te lezen! Ik ben altijd veel te lang van stof. Als ik logjes schrijf of als ik reageer. En ik zit niet zo met privacy. Ik gooi alles gewoon – hop – zo op internet. Over mezelf dan, hè. Niet over anderen. Maar hé! Vroeger plaatste ik moppen als ik niks te melden had. En bewegende plaatjes! Dus ik vind dat ik best een beetje beter ben geworden.

 5. Tijden veranderen, dus een deel vind ik niet echt blunders. Er is gewoon zoveel veranderd afgelopen jaren. Leuk dat je een kijkje geeft in hoe dat voor jou was.

 6. Mijn grootste blunder is dat ik me maar weinig verdiept heb in WordPress voordat ik begon.
  Ik kwam er pas later achter hoe weinig je kunt met een “personal abonnement” bij WordPress.com.

 7. Superleuk om te lezen. Vooral de blunder met de intro vind ik erg goed. Dat is inderdaad waardeloos. Mijn grootste blunder was denk ik om titels te gebruiken waar geen hond ooit op zocht met Google. Dan schreef ik een post over gras met als titel Als het gras twee kontjes hoog is. Tsja.

 8. Ik doe niet aan blunders. (uitgestreken smoelwerk)

  Mijn grootste blunder is denk ik wel dat ik dacht dat dat wat ik nu doe, niet op mijn vorige blog had gekund. Best wel.

  Nou ja. Voorlopig blijf ik lanes changen.

 9. blunders zou ik dit niet noemen

  alles en iedereen verandert en daar is niets mis mee..

  mijn vroegere provider hield er mee op-, en dat heel teleurstellend

  maar zoiets heb je niet in de hand

  groeten

 10. Een jaar is lang. Werk wat vooruit is het enige wat ik je aan kan raden. Wat tijdloze stukjes die je zonder datum klaar zet en kan publiceren als het niet anders is. Wat ik wel mis is dat je bij deze reactie je website niet vermeld hebt. Ben je ingelogd via Gravatar?

 11. Mijn begintijd, (dec 2005) stond bol van de blunders omdat ik domweg niéts wist en je in die tijd nog veel met html codes moest doen. Tegenwoordig kom ik eigenlijk nergens mee aan, véél rustiger. Maar m’n laatste grote blunder was een logje publiceren op “Rietepietz ” dat bedoeld was voor m’n privé site.

 12. Nee dat was niet de insteek ik was ook ooit een beginner. Ik doe nog domme dingen maar omdat ik een ander het makkelijk wil maken geef ik tips. Hoef je niets mee te doen mag wel. Het voordeel van je gratis blog is dat je nog eens iets kan veranderen, dat je over dingen waar je niets van weet ook niet per se na hoeft te denken en dat je laagdrempelig kan kijken of het iets voor je is. Dat zijn voordelen, net als de foto van Rotterdam die je gewoon zelf maakt en het feit dat er een over jou stukje op staat en een foto van jezelf.

 13. Ik heb zo’n noob-blog. Ik heb niet eens een ‘eigen’ URL. Blog niet consistent… Dus wat dat betreft zit ik totaal niet in jouw league :) Ik moest footers, plug-inn en SEO googlen… Dus naar die maatstaf is mijn hele blog 1 grote blunder xD

 14. Hmm dan heb ik een vraag op mijn voorpagina staat het woord comments daar wil ik graag reactie hebben. Waar moet ik dat zoeken??

 15. De meeste blunders maken we allemaal wel eens. Mijn grootste blunder was een plugin installeren die bij een update van WordPress de site volledig lam had gelegd. Gelukkig ben ikzelf PHP programmeur, maar ik ben toch een hele nacht bezig geweest met het herstellen hiervan, De site draait sinds kort op de nieuwste PHP versie. Ook dat was een gok, van 5.x naar 7.x, maar dat ging goed. En zoals je ziet wijzig ik mijn templates ook wel vaker, maar ben nu heel tevreden met de look…

 16. Stuk voor stuk herkenbare blunders! Al ben ik – toen ik overstapte van een gratis wordpress.com domein naar mijn eigen domein – gelukkig wel zo slim geweest om meteen voor een goed aangeschreven (en dus duurdere) provider te gaan.

  Een blunder waar ik zelf vooral (en nog steeds) mee worstel is het blogritme, de frequentie. Of eigenlijk het gebrek daaraan. :P Al is het weleens veel erger geweest dan nu. Een blogpauze van ruim een jaar, bijvoorbeeld…

 17. Mijn allergrootste blunder?
  Toen zat ik nog bij blogger.
  Ik haalde veel foto’s weg bij picasa, en dat gaf allemaal rode kruisjes bij oudere blogposts.
  En na het overhevelen naar wp, neem je die kruisjes mee.
  Voornamelijk bij de hele oude berichten.
  Geen zin alles weer te moeten uploaden.

 18. Wat een heerlijk en herkenbaar artikel. Ik denk dat elke blogger een hoop aan blunders heeft. Gelukkig kan je er ook veel van leren ;).
  Dat prutsen in de css/html herken ik. Ik snap hoe het werkt en ik snap het principe, maar je hoeft maar een < of . verkeerd te zetten en je hele site ligt plat. Is me ook vaak genoeg gebeurd. Gelukkig maak ik ook dagelijks een back-up en weet ik inmiddels zelf hoe ik deze terugzet. Want ik heb mijn hosting er ook vaak genoeg voor benaderd, nadat ik zelf weer iets verprutst had, haha.

 19. Mijn grootste blunder? Wie is mijn provider? Geen idee? Heb ik die? Oeps.
  En ja, ik zie nú al, na zeven maanden bloggen, dat er dingen veranderen. Ik publiceerde in het begin ook lappen tekst zonder tussenkopjes. Niet om door te komen, denk ik nu;).
  En gefeliciteerd met negen jaar bloggen! Dat is een behoorlijke tijd.

 20. Ik heb one.com. Een andere template is niet zo moeilijk ik keek er ook enorm tegenop maar toen ik moest heb ik een ander gedownload en aangepast.

 21. Ik heb one.com. Een andere template is niet zo moeilijk zal ik het uitleggen?

 22. Ik ben weer terug bij een van mijn eerste layouts. Zou regelmatig iets anders willen, maar snap er vaak helemaal niets van.
  Welke provider heb jij?

 23. Ik maak ook nog steeds blunders. In het verleden was dat vaak met te snel publiceren. Soms publiceerde ik een concept van dagen geleden en dan verscheen dat ergens onderaan in de reader waardoor geen mens er naar keek. Dus ook altijd de datum even checken en aanpassen…
  Ik verdiep me te weinig in de mogelijkheden en werking van WP. Niet dat zoiets echt een blunder te noemen is, eerder desinteresse.

 24. Blunders? En ik schatte je je juist zo bijdehand in.
  Het zijn er maar weinig imoo, ik weet nog steeds niet veel van de werking.
  We leren allemaal al doende, de een wat vlugger dan de ander, sommige nooit. Maakt niets uit, een weblog is zo eigen dat iedere blogger kan doen wat hij wil, ook in het maken van fouten.

 25. Een blunder die ik jaren geleden gedaan heb was in discussie gaan met andere bloggers. Voor je het weet verdraaien ze je woorden en ben je de pineut. Ik schrijf wat en waarover ik wil en ben baas in eigen blog. Als dat anderen stoort is dat hun probleem, niet de mijne. Kortom : laat je je niet manipuleren door anderen op je blog.

 26. ha die Liesbeth
  wat voor 1 een blunder is , hoeft dat voor een ander niet te zijn
  als ik jou was zou ik er niet te zwaar aan te tillen , want ik lees over stres en grijze haar :)

 27. Tip:
  Je pakt een pincet
  Je gaat voor een vergrootspiegel staan
  Je pakt die grijze haar vast tussen de puntjes van het pincet
  Je trekt met een flinke ruk die grijze haar uit je hoofd

  Voorlopig even geen last meer.
  Warme groet en een glimlach,
  Harry

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top