Doezels week zonder kleur

Doezels week zonder kleur

Doezels week zonder kleur

Ze heeft hem in zwart wit gezet, zwart wit! Ik ben al zwart wit, raar mens! Die foto moest dat niet worden, maar helaas daar was weer die kritische toch wel perfectionistische blik van dat personeel van mij. Ik heb altijd gedacht dat ik best een beetje kleur kon gebruiken, misschien een eigenwijs rood pootje, of een extra stipje op mijn staart. Gewoon iets aparts, zoals de mensch ook op latere leeftijd wel eens iets aparts gaat doen. Een roze pluk of paarse laarzen die zo te jong zijn dat dochter ook een paar koopt. Ik daarentegen was eigenlijk wel tevreden met mijn uiterlijk. Tot Liesjbed van de week, toen ik op dat goddelijke plekje op de foto lag te tukken, opeens zei; Doezel, je haar wordt bruin.

Liesjbed deed Marion binnen zoals zij dat placht te omschrijven. Het komt er op neer dat ze een mopperende Marion van een plekje haalt en naar binnen draagt. Dat dragen daar wen je als kat van Liesjbed aan. Marion klaagde dan ook vooral over het afdrooggedeelte. Gek wijf dat is juist het lekkerste daar ga je de regen nog eens voor in want dan droogt ze je nog eens.

Was nog op muizenjacht. Of nou ja Kitty was haar muis kwijt. Muis verstopte zich bij de kliko’s en het was Liesjbed die de muis verpletterde en terwijl ze de zeker weten dode muis weg gooide noemde ze ons amateurs.

Personeel was naar Duitsland heb ze boodschappenbriefje gegeven. En ze hebben het meegenomen. Alle lekkere stokjes en nieuwe snoepjes.

Liesjbed noemde me een vuilak was op de meisjesbak geweest en had er een zootje van gemaakt. Meisjesbak is klein geen dak en geen klep. Liesjbed lachte er vanuit bed met Frans om tot ze de puinhoop zag.

Maria is best een gek poesje, ging uit eigen keuze mee met de auto. Ze brachten haar na een klein rondje weer terug.

Lag ik een prinsheerlijk tukje te doen komt die stinkende kater opeens binnen. Door het zolderraam! Niet te bereiken voor de mens maar wel voor Job! Hij schrok, ik schrok waren heel boos ook! Komt Liesjbed kijken ziet Job in het raam zegt ze; Je bent te vroeg voor het ontbijt Job. Te vroeg? Hij was inside the house mens!

Over gekke wijven gesproken met dat vies hete weer lagen ze allemaal buiten. Het was binnen 10 graden minder warm maar zij liggen in de hitte. In de schaduw dat wel maar toch. Ik mocht alleen des morgens even buiten en na zonsondergang. Kan u zeggen dat was geen weer voor een prinselijke kater.

18 thoughts on “Doezels week zonder kleur

 1. Wat een heerlijk verhaal weer. Die muis! Geweldig! Een erf vol katten en dan moet Liesjbed een muis vangen. Maar ja, ze is en blijft personeel, hè?

 2. Doezel jij staat er altijd gekleurd op hoor1Maar heel stiekem zie ik je inderdaad het lieft in iets met rode balletjes.

 3. Een rood strikje wellicht Prins Doezel? Voor een klein beetje kleur?
  U en de dames zijn in zwart wit trouwens ook zeer het bekijken waard.

 4. Wat weer onwijs leuk om te lezen. En de eerste foto is echt heel mooi geworden!

 5. En hoewel Doezel niet van warmte houdt, houdt hij toch wel erg van de (ook vaak warme) laptop;). Misschien snappen de vrouwtjes daar dan weer niks van. Blijft een ding, dat man-vrouw-gedoe;).

 6. ja Doezel
  ik ben het met je eens hoor
  wat die mensen en kattemeiden wel niet allemaal uitvreten
  maar ach , op zo’n fotootje na had jij het wel aardig rustig , toch
  je weet het weer mooi te vertellen , en die Liesjbed heeft je toch ook weer heerlijk met lekkers verwend

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top