Een vrolijk deuntje voor de Willys

Een vrolijk deuntje voor de Willys

Een vrolijk deuntje voor de Willys

Toeeeeet toeeeeet toeeetoetoeet Toeeeeet toeeet toetoetoeet. Pffff dat kan er ook nog wel bij, ik zit redelijk ondoordacht een fout uit m’n website te halen als de Willys duidelijk laat merken hoe de wind waait.

Ik maak dat ik me aan haar voorbanden meldt voor ze echt chagrijnig wordt. Ondertussen fluit ik een deuntje, een nogal irritante oorwurm om precies te zijn en zodra ik haar nader zie ik haar toegeknepen koplampen. ‘Vluchten kan niet meer’, fluit ik er dramatisch achteraan, hallo Willys, hoe gaat het?

Een mopperige grom volgt als antwoord en ik begin gedienstig alle troep van haar neus te halen. Kijk die is op troep gebouwd, van brancards vol zieken tot aan plattegronden en alles wat nodig is er tussen. Maar hier horen we haar eigenlijk wat chiquer te behandelen, ware het niet dat als ze maar enigszins het idee heeft dat we haar als oud en teer zien ze al helemaal niet meer te genieten is. Een tak langs de lak? We stoppen er niet eens voor, een knobbel of bobbel meer of minder let niemand op op die leeftijd.

Opeens steekt ze van wal, wat is dat met dat godvergeten shitty weather hier? Een beetje winterslaap doet niemand kwaad maar ik vraag me af of het dit seizoen nog eens lenteweer wordt. De voorspellingen zijn ook prut Willys, verzucht ik. Ja en jij maakt erger door A Bridge too Far te gaan zitten kijken en vervolgens de muziek te gaan zitten fluiten, vals trouwens, maar desalniettemin herkenbaar. Alsof je het er nog even inwrijft bij me.

Terwijl ze het uitspreekt stijgt de schaamte naar mijn wangen, sorry Willys ik had er niet aan gedacht ook niet verwacht dat die film je iets zou doen. Maar jij was erbij toch? Vertel eens…Een schamper geluidje komt van onder de motorkap en stiekem glimlach ik, ze gaat me nooit wat vertellen maar wie ben ik om het niet te proberen. Wie weet wordt ze nog eens precies zo dement dat ze vergeet dat ze dat nooit wilde vertellen. Heb je al bedacht waar onze eerste rit heengaat? O Willys ik ben er constant mee bezig ik sta er mee op en ga ermee naar bed. Willys trok haar bumper in een ondeugende grijns, Rietepietz weet daar wel een antwoord op.

Zeg hoe weet jij van Rietepietz? Jij weet de helft nog niet wat ik allemaal weet en dat is maar goed ook. Zo weet je ook nog niet dat ik nog een tukje ga doen, dus bij deze. Slaap lekker Willys ik maak je wel wakker als het daadwerkelijk Willysweer wordt. Een tevreden pruttel weerklinkt vanonder haar motorkap, haar in haar waan latend vertrek ik uit de garage om net voor de deur het maar weer eens op een fluiten te zetten.

14 thoughts on “Een vrolijk deuntje voor de Willys

 1. Je bent wel streng voor haar hoor :)
  Het is bijna een museumstuk, erg mooi.
  Ik heb het over Willys natuurlijk, niet over Rietepietz.

 2. Haha elektrisch, lelijke woorden Plato daar gaat ze zeker niet tevreden over zijn.

 3. Misschien wil Willys wel een lekker druppeltje olie. Als ze erg bromt, zeg dan dat ze moet stoppen omdat je anders Willys II gaat aankopen. Een geruisloze elektrische. Dan pruttelt ze niet meer.

 4. Willy heeft het recht om een beetje knorrig te zijn. Maar niet te lang natuurlijk. ;-)

 5. Willys en ik zijn gewoon “roestige oudjes” onder elkaar. Dat schept een band natuurlijk .
  En verder vinden we jou allebei wel lief al zeggen we dat natuurlijk nooit maar doen bij voorkeur een beetje knorrig. ;-)

 6. Leuk stukje en ik begrijp Willy’s en het blijft maar kwakkelweer maar onze weervrouw zegt dat na de paasvakantie de blauwe hemel zal te zien zijn.

 7. Volgende week belooft het Willysweer te worden. En dat hoop ik voor zowel Willys als jou én mezelf:).

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top