Restaurant ergernissen

Restaurant ergernissen

Restaurant ergernissen

Al jaren kom ik in een strandtent op Hoek van Holland, leuk restaurant, bijna altijd open, diversiteit in de kaart en heerlijke pannenkoeken. Pas geleden was ik er weer, nu met Frans, en zat me op de rit erheen al te bedenken of ik dat goddelijke broodje zalm wilde of die net zo lekkere pannenkoek kaas. Eenmaal op het terras herkende ik de kaart niet meer, het personeel ook niet en toen ik de prijzen zag en de pannenkoeken niet meer kon vinden, toen bedacht ik me opeens dat uit eten eigenlijk helemaal zo leuk niet is. Komt waarschijnlijk door mijn onregelmatige werk, thuis eten in relaxpants wordt opeens veel waardevoller. We aten later in de maand alsnog een pannenkoek buiten de deur en daar vielen me toch wel dingetjes op. Genoeg voor een blogje restaurant ergernissen.

 • Van die mensen die vinden dat hun gesprek zo boeiend is dat het het restaurant en de keuken mee moeten genieten. Zit je bij de Mac (ik zit daar alleen op de wc) dan kan je vreemd volk verwachten. Maar als je zwaar in iemands ogen zit te zwijmelen in zo’n idyllisch schattig restaurantje dan vraag ik me echt af of er ook ducttape en cyaan kali op het menu staan, dubbele portie voor die daar dank u.
 • Obers en serveersters die even waren vergeten dat je 5 minuten geleden ook je glas nog vol had. Ja ik weet het, je moet geld verdienen maar als je zo door gaat wil ik alleen een glas rode wijn voor over je iets te perfect gestreken witte blouse.
 • Restaurants die zo hoog aangeschreven staan dat mensen ervoor in de rij gaan staan. Das leuk hoor in de zomer met de ondergaande zon in het zicht en alle tijd van de wereld. Maar in de winter is dat gewoon waardeloos schiet fucking op de kou slaat op m’n blaas en de rij bij de plee is al net zo lang.
 • Van die restaurants die de volgorde niet snappen, oké dat gezin met dat jankende kind daar mag je eerder vergiftigen serveren, maar voor de rest mag je als ik al een kwartier lang probeer te bestellen best even opkijken van je telefoon.
 • Uiteraard heb je dan ook nog de plakkerige tafels, het vuile bestek en de etensresten van anderen overal waar je het maar kan bedenken. Das prima bij de Mac op een woensdagmiddag, maar als je 5 euro durft te vragen voor een glas water, dan verwacht ik ook dat de rest van je toko daar bij past.
 • Van tevoren bellen, specifiek navragen en dan bij het arriveren van het bord toch zien dat het vol vlees zit. Ik weet het, ik ben moeilijk, maar als ik specifiek dingen zonder vlees bestel dan hoeft er ook niet opeens een fancy plakje parmaham over m’n salade gedrapeerd te liggen.
 • En wat denk je van een (te duur) buffet restaurant waar ze pas aanvullen als je er om vraagt, alle soorten vlees en vis lekker knus tegen elkaar liggen op de grill, het eten lauwwarm is ondanks de lampen en de allersmerigste van allemaal, van die varkens die alles met hun vingers pakken (en terugleggen!) gadverdamme!

Nope uit eten is niet zo mijn ding, toch laat ik me af en toe wel eens verleiden, want stiekem is het gewoon elke keer weer een feestje als het eten goed is, de toiletten schoon en je gezelschap gezellig. En jullie delen jullie mijn restaurant ergernissen?

24 thoughts on “Restaurant ergernissen

 1. Ik was net voor het weekend met lieve vrienden in onze stad en we zaten op een terras met prima bediening, aten later op een andere plek bij een top-restaurantje met heerlijk eten en geweldige bediening. Met een laag niveau van spreken bij de diverse gasten en een geweldig uitzicht op een van de drukke centrumstraten van Amsterdam. Het kan nog hoor, en hoeft niet de wereld te kosten. Vijf gangen voor 20 euro de man, en dan ook nog lekkere wijntjes, water en een extra portie frietjes en salade waar nodig….

 2. Uit eten gaan is duurder dan thuis eten en verder hou je er een hoge bloeddruk aan over. In jou geval dus niet door het vele zout dat de koks vaak over hun gerechten strooien. Lekker thuis eten dus. Ik deel jou restaurantperikelen niet. Hoewel eten buiten de deur niet altijd ”koek en ei” is

 3. Nee hoor. Ik vind uit eten eigenlijk altijd gewoon hartstikke leuk en gezellig en bijna altijd ook erg lekker.

 4. Er is veel slechte koffie te krijgen. Ook veel chemische troep in automaten. Maar die met een bitter-zurige afdronk vind ik het ergst. Ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Naarmate hij afkoelt wordt hij zurig van smaak.

 5. Wij eten niet zo vaak “buiten de deur”, maar áls we het doen probeer ik me niet te ergeren aan dat soort dingen en als iets écht verwijtbaar fout is vraag ik naar het waarom, jazeker!

 6. Ik kook het liefste zelf… Echt uit eten doen we maar ene keer per jaar…

 7. Het is ook zo moeilijk om te onthouden wie nou wat wilde. Ik snap dat niet vraag het gewoon ff. Zure koffie? De automaten op mijn werk zijn duur, de koffie die erin zit is duur en voor de rest is de koffie eruit niet te zuipen. Andere smaak, ook door de gootsteen. En ik ben beveiliger, die lopen op koffie. En die kids praat me er niet over.

 8. Laat de kapitein zonder te drinken en betalen weggaan.
  Zij zullen daar raar van opkijken.

  Daar nooit meer terugkomen is nog beter.

  meelevende groet,

 9. Je heeft gelijk in. Restaurant kunnen wat. Het moet wel leuk blijven. Bij sommige hebt je dan niet.

 10. Nee hoor…. hier vind je wat en daar laat je wat. Ik erger me echt niet zo snel ergens aan. En als er iets niet naar mijn zin is, dan zeg ik dat gewoon. Is een aanrader. Ben je de frustratie, als die er echt al is, meteen kwijt en zij kunnen erover nadenken en er mogelijk iets aan verbeteren… Ik moet juist vaak lachen om die dingen die hier noemt.. Het leven is te kort om je zo te irriteren meissie!

 11. nou Matroos en Rob zeiden alles al hihi
  en dat maakt mijn besluit om mij nergens meer aan te ergeren jaren terug
  omdat het mijn ademhaling over ging in hyperventilatie
  klinkt misschien vreemd , maar als ik een zaak ben waar het mij niet bevalt , sta ik op en verdwijn

 12. Terwijl ik de hoofdkostwinner ben… en dan het borreltje én het biertje beiden aan de kapitein geven en aan mij vragen of ik niets had gewild… Grrrr…

 13. Ja, de stommiteiten met het serveren blijven bizar.
  Jij geen borrel, maar wel de rekening aan de kapitein geven, alsof jij geen geld hebt ……

  Instemmende groet,

 14. O ja! Nog een paar aanvullingen… wel even opmerkingen dat ik het vooral over de strandpaviljoens heb:
  …ik heb niks tegen dieren, maar op restaurant zeer ergerlijk:
  -natte stinkende honden (vaak voorkomend hier aan de kust)
  -blaffende honden
  …ik heb ook niks tegen kinderen, maar op restaurant zeer ergerlijk:
  -jankende kinderen
  -ongemanierde ettertjes die rondrennen
  …verder nog:
  -hoge prijzen voor een hoopje fastfood
  -het is overal dezelfde keuken… Weinig variatie.
  -de borrel die ik vraag en die ze altijd aan mijn echtgenoot geven…
  -zure koffie
  -enz…
  Thuis is het over het algemeen beter, rustiger en goedkoper, maar we gaan dan ook nooit naar dure sterrenrestaurants…

 15. Om de 5 minuten komen vragen of alles naar wens is ….

  Duur doen door extra kleine porties te serveren.

  Stomme spelfouten op de menukaart.

  Gemaakt sjieke namen en aanduidingen op de menukaart.

  Op elkaar stapelde tafels en stoelen om maar zo veel mogelijk omzet te maken.

  Een rookgordijn bij de ingang dat bij het openen van de deur naar binnen walmt.

  Ja, ergernissen zijn er genoeg te bedenken en ervaren.

  Daar waar het goed toeven is wordt hierdoor extra speciaal.

  Instemmende groet,

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top