Doezels week zonder kerstgedachte

Doezels week zonder kerstgedachte

Doezels week zonder kerstgedachte

Als u nu denkt dames en heren waarom siert Marion de foto boven deze blog, nou dat zal ik u vertellen. Ik had geen zin in die kerstmuts. Liesjbed heeft me er nog even in ‘geholpen’ maar al blazend liet ik haar duidelijk merken dat ik mij daar niet meer voor leen. Ook niet met snoepjes. Marion doet dit soort dingen zonder snoepjes, die wil toch alles wat van Liesjbed is. Of het nu truien, dekentjes of vuile was is, zij ligt erin of erop. Overigens hoef je de anderen ook niet te vragen om in de muts plaats te nemen, die liggen heerlijk allemaal binnen te slapen. Behalve Job uiteraard dat heerschap blijft fijn buiten. Ik heb inmiddels mijn favoriete doos, met houtnerf en van de hofleverancier, weer betrokken en slaap heerlijk onder een dekentje en òp 2 anderen. Minimaal één maar meer dan die mokkels hier, verschil moet er zijn vindt u ook niet?

Overigens heb ik wel nog even geposeerd bij de kerstboom. De dames wezen mij er nog even fijntjes op dat de bak met zand geen kattenbak is en dat de boom alleen om naar te kijken is. Wat een rare vrouwen zijn het toch, alsof ik zo dicht bij Liesjbeds stoel mijn èh ding zou doen. Zij betaald al die goddelijke snoepjes en brokjes, ik wens haar al niet in de badkamer als ik daar mijn èh ding doe. Ik wijs Liesjbed altijd vriendelijk op haar overbodige aanwezigheid en soms blaas ik daar even bij om de noodzaak van mijn bezoek aldaar te verduidelijken.

Aan alles is te merken dat de kerst nadert, er hangen twee grote nog lege sokken boven de schouw, de boom is niet te missen natuurlijk en ook de kerststallen vermeerderen zich hier per jaar. In tegenstelling tot al die kat-in-de-boom foto’s die je op een tal van sociale media tegen kan komen, blijven we hier allemaal van deze boom af. Maria wenst nog wel eens ergens even tegenaan te tikken, maar behalve dat het leuke speelgoed veel hoger hangt, is Liesjbed nogal vlot met de plantenspuit. Laten we het zo stellen Maria’s koppie werd even opgefrist.

Uiteraard wil ik nog even een ietwat serieus onderwerp aansnijden. Liesjbed had er al een blogje over open willen doen, maar met lichte dwang liet ze mij toch begaan. Het is tenslotte mijn onderwerp. Ik, prinselijke Kater Doezel, vraag mij namelijk serieus af of die mensen aan de Universiteit van Tilburg niets beters te doen hebben dan de totaal overbodige conclusie trekken dat de kat an sich een moordmachine is en daarom binnen moet blijven. Liesjbed riep al; dat was Hitler ook en zijn volgelingen lopen ook vrij rond. En wat denk je van al die TBS’ers die ze nog steeds met verlof laten. U begrijpt de strekking van haar blogpost al en dus hield ik haar met een vriendelijk pootje op de arm tegen. Ik spinde vriendelijk toen ze opstond om de deur voor alle meiden open te doen. Het was zulk rotweer geweest, na regen komen de muizen weet u. En dat weten de dames hier. Liesjbed was bij de deur en ik besloot even tactisch op haar laptop te gaan liggen. Ze heeft het onderwerp gelaten voor wat het is en daarom zeg ik dan ook vriendelijk tegen die eikels van die Universiteit, opdat je huis dunne wanden heeft en al je buren buitenkatten!

De foto van Doezel bij de kerstboom is gepubliceerd in het Kerstbomenfotobos.

12 thoughts on “Doezels week zonder kerstgedachte

 1. Onze Spike heeft ook niks met die kerstmuts. En het leek er even op dat-ie een kerstbal wilde pakken. Maar dat deed-ie toch maar niet. Hij is net zo keurig opgevoed als jullie. Ook met de plantenspuit! Spike mag van ons niet buiten. Die zou zo onder een auto lopen. Of uit een boom vallen. Hij heeft vast ook geen idee wat-ie met een muis of vogeltje hoort te doen.

 2. Onze katten blijven binnen. Ze genieten van de ruimte en de aandacht die het personeel hen geeft. De verzorging en de liefde. En wat wij als poezen dan teruggeven is dat we alles opvreten wat wordt aangeboden, kopjes geven, het bed met hen delen als het ons zo uitkomt, de bank benutten als extra slaapplek en de kerstversiering laten staan zoals hij is bedoeld. Maar o wee als het even anders gaat, dat gaan de sloopklauwen er in….dus uh….baasjes/vrouwtjes…ge zeet gewaarschuwd….

 3. Doezel en de rest: heel fijne feestdagen.

  En ik ben het wel eens met die mensen uit Tilburg hoor. Zeker als je in de bebouwde kom woont, dan moet je je katten maar gewoon binnenhouden.

 4. Dat van die mensen in Tilburg had ik even gemist, maar ik sta achter je hoor Doezel! Muizen horen in kattenbuiken.

 5. Het kattenleven gaat niet over muizen of vogeltjes, zegt Kaatje hier, maar over vrijheid.

 6. Nou zeker katten, eigenzinnig, vertederend en graag zitten ze op de plek waar je bezig bent.
  En in de kerstboom springen is ook leuk. Hans

 7. Tss de boom is van Frans Liesjbed doet niet aan optuigen krijgt ze jeukerige handjes van en uitslag.

 8. Je wéét het he Doezel, ik ben gek op jouw logjes, maar ere wie ere toekomt, jouw Liesjbed maakt de mooiste foto’s en heeft een prachtige prachtige boom opgezet.

 9. daar is geen spelt tussen te krijgen Doezel
  je hebt gelijk als je het over die nitwits uit Tilburg hebt
  je personeel heeft het allemaal mooi in de kerstsfeer aan de foto’s te zien
  en ja daar moeten jullie afblijven hohoho

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top