Doezels week zonder bel
Doezel,  Katten

Doezels week zonder bel

Goedendag dames en heren, hoe maakt u het? Inmiddels is de winter tot ons gekomen het gras kraakt en smaakt nog beter als anders. Heb mij nog even buiten gewaagd, niet in de sneeuw dat begrijpt u wel. Een warm tukje op de auto is wel even voorbij. Over minder prettig gesproken, dat personeel hier heeft gewoon een hele week in bed gelegen. En herrie maken joh ze maakten me maar wakker met dat geblaf. Overigens waren ze heerlijk warm, leken wel straalkachels alleen daar waren ze zelf niet zo blij mee geloof ik.

Met wat jullie oud & nieuw noemen was Liesjbed heel trots op me, terwijl de dikke paniek meester maakte van al die wijven hier (allemaal binnen serieus wat een drukte) lag ik lekker te slapen op een stoel en heb me om geen enkele klap druk gemaakt. Ik heb af en toe even opgekeken of de dames nog in de gordijnen hingen en daarna mijn tukje vervolgt.

Laatst kwamen Frans en Liesjbed terug van de hofleverancier. Ze hadden boodschappen gedaan maar ik rook al meteen dat er niets voor mij in zat. Dus maakte ik een wandelingetje rond het huis en toen ik terug kwamen had ik een nieuwe doos. Een hoogere! Ik kan heerlijk verdwijnen of met mijn hoofd op de rand rusten. Soms, als het heel koud is, legt Frans een fles in mijn bed daar kan een kat alleen maar van spinnen mensen.

Even een mauw out naar Frans. Laatst waren mijn favo visjes op, die hebben ze alleen bij hele grote Jumboos en blijkbaar was het daar een zootje geworden want alle kattensnoepjes stonden door elkaar. Frans klom half op het schap en klauwde met zijn apiearmen de laatste zakjes bij elkaar. Helemul voor mij!

Zag een filmpje op Instagram van een kudde katten die wat lekkers kregen zodra ze op de bel drukt. Zo’n bel als Liesjbed op haar fiets heeft. Liet het aan haar zien en weet je wat ze zei. ‘Doezel je krijgt geen hotelbel’!

21 reacties