Doezels week in staking
Doezel,  Katten

Doezels week in staking

Hallo dames en heren bedankt voor uw aandacht, via deze weg wil ik graag laten blijken dat ik Prins Doezel een stem heb. Ik heb een stem en rechten en wie vindt dat ‘ie dat ook heeft die zegt miauw! Deze prinselijke kater heeft rechten en die worden in het geheel genegeerd door de komst van een riekende kater en daarom ga ik in staking. Welkom bij Doezels week in staking.

Zoals we heel duidelijk te zien is, duld ik die andere kater niet. Hij is inmiddels volgegeten en allang niet zielig meer. Hoewel hij braaf afstand weet te houden op deze foto is het van de week tot een aanvaring gekomen. Ik heb hem al vaker weggestuurd, maar deze keer was Job, zoals het stinkende monster genoemd is, sterker. Ik heb het onderspit moeten delven wat mijn eer duur kwam te staan uiteraard, maar ook hoorde ik Liesjbed tot mijn enorme verbazing Job aanmoedigen. Bescherm ik haar van kwade indringers is het weer niet goed. Ik ben direct in staking gegaan, zij merkte daar niets van want was uit werken. Frans daarentegen kreeg de eerste volle laag. Ik weigerde alles, van binnen komen tot lief gaan slapen.
Ik heb me verstopt tot ze zich echt zorgen maakte en nog ben ik niet te genieten. Liesjbed herkende dit gedrag, want een milde versie ervan gebruik ik tegen haar als ze te lang achterheen weg dacht te kunnen blijven, zoals met haar logeerpartijtjes elders. ik was niet te paaien met snoepjes en ook niet met knuffels of lieve woorden. Ik hield het uiteraard niet lang vol en toen ze me van zolder dwong en een wel heel lekker nestje voor me maakte besloot ik dat het na 2 dagen en 2 nachten genoeg geweest was. Maar ik geef me over één punt niet gegeven. Die kater die komt er niet in.

Job versus Doezel

Het wordt tijd voor een blik op Liesjbeds telefoon, kan daar altijd wel wat beeldmateriaal van alle wijven hier vinden. Zo hebben we Marion die van het late zonnetje geniet. Zat ik op een boekje wat bepaald geen literatuur is en ach Frans en Marion -lieve tukjes-.

Ik zit zelf ook graag vanaf het dak naar het gepeupel te kijken en naar de vogeltjes. Liesjbed blijft maar zeggen dat ik niet meer in de boom mag, flauw hoor. Job in gesprek met Marion en Mora, die is graag buiten maar speelt hier met een draad.

19 reacties

 • Stef den Flater

  Een week staken en het na twee dagen al opgeven? Jeetje, Doezel. Zo ga je niet ver geraken. Nog een geluk dat je een fotogenieke kat bent met een aangenaam karakter. Vreemde katten hoef je niet te tolereren. Die moeten maar een eigen stekje vinden.

 • Rietepietz

  En dat allemaal in de week dat het “prinsjesdag” was, ik zou dat zéker eens bij Liesjbed onder de neus zou wrijven prins Doezel! Geniet jij maar van je harem en natuurlijk duld je daar geen vreemde snoeshanen bij!

 • leo

  He Doezel…wel je eigen inschrijven bij de Poezenbond hè…..anders geen uitkering van de brokjes… ;-)

 • Sjoerd

  Staken is alleen goed als je er beter van wordt, als niemand het ziet of als er niemand thuis is is het nutteloos… Liesbeth heeft het wel mooi in beeld gebracht.

 • Min of meer

  Geachte Doezel, staken terwijl het niet opgemerkt wordt is weinig effectief. Wat wél opgemerkt wordt is met uw nagels aan de tafel krabbelen, de krant uit elkaar rukken of -als het personeel eet- goed in het zicht een haarbal uitkotsen.
  Of ze de relatie met de ongepaste aanwezigheid van het stinkdier leggen weet ik niet, maar ontstemd zullen ze zeker zijn.

 • mizzD

  Triestig.. ga je es in staking, merken ze het niet eens!
  Nou moet ik eerlijk zeggen.. als onze hónd in staking zou gaan, zou ik zéér waarschijnlijk geen verschil merken hehe.. of het misschien wel lekker rustig vinden! :-P Dusse.. toch maar niet té veel in staking en liever de baasjes wat meer paaien hoor.. stel je voor dat ze die stinkende kater liever gaan zien..! oho!

 • Hans

  Nou zeg Doezel dat is niet zo fijn voor je.
  Mijn katten riepen altijd de honden erbij als er gevaar dreigde. Hans

 • willy

  de rechten van een een prinselijke kater negeren

  het zou niet mogen kunnen

  een week hield je het wel niet vol, maar daar kan ik inkomen

  groeten