Dit vind ik irritant aan boeken

Dit vind ik irritant aan boeken

Dit vind ik irritant aan boeken

Dat bepaalde woorden niet vertaal worden wat de hel is schulerkreis?

Dat het boek begint met een kaart van een niet bestaand land

Dat je een spiekbriefje voor de namen nodig hebt zoveel als er in voorkomen

Dat je halverwege al weet hoe het eindigt maar toch doorleest omdat je zeker wil weten dat het een kutboek is.

Dat de kaft kraakt, dat de tape die erop zit stinkt of dat het boek zo nieuw is dat je je snijdt aan het papier.

Dat er fouten instaan. Van tikfout tot spelfout maar ook een hoofdpersoon die opeens in het huis van de andere hoofdpersoon woont, het is de Sims niet hè.

Dat er een volkswagenbusje of fiets op de voorkant staat maar die amper in het boek voorkomen.

Dat je eindelijk een lang gezocht boek vind en het naar doorgerookte asbak ruikt. Of belachelijk duur is.

Dat iedereen een boek bejubeld heeft en jij er geen pest aan vond.

Dat heel veel mensen je een boek adviseren en je hen allemaal niet wil vertellen dat je er geen pest aan vond.

Heb ik dit boek nou al?

Zo’n boek waarin je even naar de laatste pagina bladert om te zien of je al over de helft bent. Maar toch niet wegleggen hè.

Dat je de kaft niet herkent maar zodra je begint met lezen. Zoals de boeken op de foto deze herkende ik gelukkig wel op tijd.

Dat de achterkant van je boek eraf is. Lomp maar het niet terug plakken is lomper.

Voorspelbare boeken en dat goeie boeken zo snel uit zijn.

Ezelsoren oké een boek mag sporen van gebruik hebben maar ezelsoren zijn best slordig. Nou vind ik die papiertjes ook maar irritant daarom gebruik ik een elastiek.

Dat je eindelijk een boek te pakken krijgt die graag wilde lezen en je je na 35 bladzijdes afvraagt waarom

Van die arrogante boeken die niks op de achterflap hebben staan want iedereen weet natuurlijk waar de boeken van Harry Mulisch over gaan.

Dat ze samen zoveel wegen maar je er toch nooit genoeg hebt.

Wat vind jij irritant aan boeken? Of wat was je laatste boek ergernis?

31 thoughts on “Dit vind ik irritant aan boeken

 1. Ik heb een lijst in Evernote, email en telefoon die ik steeds update. Kan ik ook zonder internet bereiken. Ik vond het wel een leuk klusje.

 2. De stank is vaak de reden dat ik liever nieuwe boeken koop. Trouwens ik heb een exel document gemaakt met al mijn boeken erop op volgorde van de schrijvers. Dat staat in de cloud en kan ik dus op mijn telefoon raadplegen als ik twijfel. Werkt bij mij perfect moet ik zeggen. Was wel een hele klus om te maken, maar als je het eenmaal hebt, is het elk nieuw boek even bijwerken en klaar.

 3. Oke dat is heerlijk specifiek, maar ik mag niks zeggen ik kocht van de week ook een boek die ik al gelezen heb.

 4. Ik vind het irritant als ik een waardeloos boek toch uitlees en een review op Goodreads wil zetten en er dan achter kom dat ik het al eerder gelezen heb en toen ook al waardeloos vond. Dan is een boek dus zó slecht dat ik het niet eens onthouden heb. En dan heb ik twéé keer mijn tijd aan verspild. En dan te bedenken dat ik Goodreads juist gebruik om bij te houden welke boeken ik allemaal gelezen heb.

 5. Hahaha heerlijk geschreven! Ik vind het vooral irritant aan mezelf dat ik een boek niet kan wegleggen. Ik ben nu al weken bezig in ‘The Shining’ van Stephen King en vind er echt niks aan. Zal best een goed boek zijn, maar het is niks voor mij en het is in het Engels. Ik heb dat dan wel gestudeerd, maar het ligt me toch niet meer zo om er echt boeken in te lezen. Maar ik kocht het ooit op vakantie in een leuke lokale boekwinkel en dan wil ik het ook wel lezen natuurlijk. Maar dat ligt dan weer meer aan mij dan aan dat boek :D Of van die boeken die verteld worden vanuit duizend standpunten, STOP DAARMEE!!!

 6. Ik vind vooral de schrijvers van boeken irritant. Als ze me niet voldoende meenemen in het verhaal en steken laten vallen waardoor ik de draad kwijt raak en verdwaal!

 7. Ik erger me slechts aan verkeerde voorstellingen van feiten. Historische feiten die verdraaid worden of niet goed onderzocht. Nu lees ik zelden fictie, meestal non-fictie en aan de liefhebberijen gekoppelde naslagwerken. Maar ook daarbij kom je soms dingen tegen die de tenen krom maken…..

 8. Als je een reeks boeken aanschaft en ze dan halverwege de boeken anders gaan uitvoeren.
  Ze passen dan niet echt meer bij elkaar.

  Ezelsoren zie ik niet graag, in boeken dan…

  Fijne dag.

 9. Eigenlijk herken ik geen enkele ergernis. Want van boeken (ereader!) krijg ik nooit genoeg. ;-)

 10. Ehm, voordeel van een e reader is dat als je het woord wat je niet kent ingedrukt houdt dat het vertaald wordt :)
  Superhandig.

 11. Veel ingewikkelde namen uit een andere taal. waarom niet de namen óók vertalen als je een boek vertaalt.Herkenbaar zo’n “succesboek” waar je bedenkingen bij hebt. Ik had dat met “de tweeling”.
  Een boek waar echt álles in mineur is en waar ieder “vreugdevol” moment meteen afgestopt wordt met een minder rooskleurig beeld. Een deprimerend boek waarin ook ná de oorlog de oorlog slechts verdeeldheid zaait.

 12. Je leent een boek in de Bib. Tijdens het lezen ervan zie je dat een vorige boek-lener daarin ‘verbeteringen’ (met potlood of bic) heeft bijgeschreven…
  Irritant aan 100km/uur vind ik.

 13. Vroeger vond je nogal eens shagdraadjes tussen de bladzijden.. vond ik niet fris. En als erin geschreven is.. of dat iemand de drukfouten met pen verbeterd heeft, dat vind ik nog vervelender dan de drukfouten zelf.. in een boek schrijft alleen de auteur wat mij betreft hehe.
  Verder lees ik graag thrillers (lekker, op vakantie) maar liever niet van Nederlandse schrijvers.. die verzinnen altijd van die achterlijke familienamen, daar erger ik me aan.
  Ook boeken met héél veel woordverklarende voetnoten vind ik niet lekker lezen.

 14. koop je een boek ben je thuis kom je tot de ontdekking dat de inhoud er achterstevoren in zit.
  Na een stu lezen kom jet tot de ontdekking dat er een paar bladzijden ontbreken.

 15. Hahaha schitterend!
  Fouten in een boek, vreselijk. Met als ergste: dt-fouten. Ik snap dat niet. Auteur, redacteur, niemand die dat ziet? Erg.
  Slechte vertalingen vind ik ook vervelend.

 16. Dat de letters piepklein zijn, dat er teveel personages in voorkomen en dat ik mij telkens moet afvragen ‘wie is dat nu weer?’ Dat de namen heel moeilijk zijn, bijvoorbeeld pjokrestyroiun en ryhbukdstref…. Dan haak ik al af.

 17. Dat er letters in staan met van die onnodige schreven en dat ik zelf niet een schreefloos lettertype in kan stellen. Dat de regels te breed zijn en dat ik dat niet in kan stellen tot maximaal 60 karakters. Dat er een vervelende vorm van uitvullen in zit. Dat ze cijfers gebruiken waarvan de 3, 5 en 9 door de lijn zakken. Maar eigenlijk geen enkel probleem, ik lees vooral nieuws op de PC waar ik zelf letters in kan stellen. Boeken lees ik al heel lang niet meer.

 18. Als je ‘schulderkreis’in googel invoer, krijg je 3 artikelen met ‘schulder kreis’ type je dat in krijg je schilders.
  Ook een nadeel boeken lezen met de pc erbij. Hans

 19. Gadverdamme snap ik. Ik heb boeken die ik in de garage bij de jeep bewaar zodat die lucht erin trekt en de stank eruit.

 20. Ik had eens een tweedehands boek gekocht online, en dat rook ongelooflijk naar parfum. Ik heb het teruggestuurd, ik kon er niet tegen.

Comments are closed.

Back To Top