De Trap van Rotterdam

De tijdelijke trap naar uitkijkpunt groothandelsgebouw Rotterdam.

De Trap van Rotterdam

Op 16 mei van dit jaar werd een gigantische trap geopend door de Rotterdamse burgemeester. De Trap die als manifestatie is gebouwd voor ‘Rotterdam viert de stad’ vult een deel van het stationsplein en loopt 29 meter omhoog, om boven op het dak van het Groothandelsgebouw terecht te komen. Eén van de meest kenmerkende gebouwen die toebehoort aan de wederopbouw. 

Vandaag was ik op Rotterdam Centraal en keek vanaf spoor 1 naar deze enorme trap en het eerste wat ik dacht was; Nope, nee, nein, niet, nej, njet, non. Gaan we niet doen, veel te hoog mooi trappie ik blijf beneje!

Selfie op de Trap in RotterdamLater op de dag kwam via dezelfde route weer terug. Ik had een ruime overstap van 21 minuten en besloot toch maar even naar de trap te gaan kijken. Er was geen wachtrij en ook op de trap viel de drukte mee. ‘Toch wel gaaf’, dacht ik en daarna, ‘hallo das enorm giga veelste te hoog!’
Een inmiddels doorgezomerde beveiliger zag mijn twijfels en wees mij de ’therapielane’ wat neer komt op de middenrij die niet langs de kant gaat.
En toen liep ik maar gewoon de trap op. Onderweg bedacht ik nog even langs de zijkant te gaan lopen maar dat was een minder goed idee, zeg maar. De hoogtevrees spoot mijn oren uit en ik schuifelde weer naar de looserlane, been there done that niet aan mij besteed… maar ik keerde niet om!

Kokhalzend en hijgend van de hoogtevrees kwam ik boven, gelukkig had ik mijn fancy nieuwe waterfles gevuld voor ik weg ging, na een paar goeie slokken ging het wel weer en kon ik ook opeens enorm genieten van het uitzicht. Hebben ze toch maar mooi gemaakt he, dat Rotterdam.
Op mijn gemak banjerde ik de 180 treden weer naar beneden waar de beveiliger me, ‘goed zo wijffie’ na riep en ik op mijn gemak de trein haalde.

De Trap blijft nog anderhalve week staan, ben nou eigenlijk wel benieuwd, wie van jullie durft het ook aan!?

26 thoughts on “De Trap van Rotterdam

 1. Ah dat boek staat nog op mijn lijst. Nee ik ben niet rondgelopen, ik scheet in me broek en vond het prima zo. Heb een abonnement op de Euromast, kan ik ook heel veel zien zonder dat ik het eng vind;)

 2. Oja dat, ik loop niet graag op gallerijen, ook mijn vader heeft hoogtevrees. Plaagde hem er vroeger wel eens mee…kijk wat ervan gekomen is.
  Dat van je energie, lieve schat ik vind dat zo vervelend voor je.

 3. Ik weet hoe erg hoogtevrees kan zijn, want mijn vader heeft het ook. Vroeger woonden wij op de negende verdieping van een flat en hij liep altijd zo dicht mogelijk langs de huizenrand.
  Ja hoor, ik zie mezelf daar wel boven staan (-: Ik heb er helaas alleen de energie niet voor. Heel jammer.
  Dapper dat je hebt doorgezet!
  Lieve groet ♥

 4. Hé, toevallig ben ik woensdag naar boven gegaan.
  Heb jij het groot handelsgebouw nog rond gelopen? Ik wel, zo gaaf, ik kon tot Den Haag kijken, was hartstikke helder.
  En ja, ze hebben onze stad schitterend herbouwd, wel iets waar ik inderdaad bij stil gestaan heb, misschien ook omdat ik De Lege Stad van Simone vd Vlugt aan het lezen ben, wat over Rotterdam in de oorlog gaat.

 5. Ik zou dr aan dr haren ervan afgetrokken hebben…Ik snap je helemaal!

 6. Wandel dan meteen voor mij over de daken voor het volledige uitzicht.

 7. Ik laat mijn kans voorbij gaan …..

  Hoogtevrezende groet,

 8. Gaaf hoor! Knap dat je het ondanks je hoogtevrees gewoon hebt gedaan. Ik zou het ook wel durven. Hier geen hoogtevrees.

 9. Nou als het niet nodig is om “ergens te komen” vind ik toch wel héél veel treden……. !

 10. na het lezen van je bericht kreeg ik weke knieën, zoals ik ook kreeg aan de rand van afgronden in de alpen en op het Münster van Straatsburg toen mijn dochter van 14 op de balustrade ging staan. Met de hand op het hart: NEIN-NEVER-JAMAIS…

 11. een ganse klim..

  maar een uitdaging die ik ook zou aangaan

  prettige dag Liesbeth

 12. Hiermee heb je toch een geweldige prestatie geleverd Liesbeth, ik doe het je niet na hoor.

 13. Held!! ?
  Ik zou hem zonder problemen oplopen, lijkt me nog best gaaf ook ?

 14. Slechts anderhalve week? Jammer, mijn verlof gaat pas in binnen 3 weken…

 15. Ik niet
  Ik niet
  Ik niet
  De trap op wel maar zo’n gloeiende gloeiende ding af ????????
  Piramide van Austerlitz ook zo’n hufterding!
  En iedereen kon het zien bij het afdalen ?
  Van sommige kreeg ik daar nog commentaar ook op, zo van, “jij bent echt blij dat je beneden bent!”
  Maar ik vind jou LOEIDAPPER!

 16. mogge Liesbeth
  knap van je om ondanks dat je last van hoogte vrees hebt
  die trap op te gaan al is het ook niet langs het randje , klasse wijffie :)
  ik heb geen hoogte vrees , maar of ik deze week die kant op kom , denk niet dat het er in zit
  heb het zo druk als een klein baassie :)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top