De leukste verschillen tussen Frans en mij

De leukste verschillen tussen Frans en mij

De leukste verschillen tussen Frans en mij

Liters, emmers geduld heeft die man. Engelengeduld serieus het houdt niet op. Ik heb dat niet, nooit gehad en ik ga het ook niet in een potje kweken. Hoewel Frans een grens heeft en je daar ook niet overheen moet gaan, ben ik heel wat korter door de bocht. We vullen elkaar lekker aan dat wel. Lees hier over de leukste verschillen tussen Frans en mij.

Frans heeft het vaak kouder dan ik. Hij slaapt onder dikke dekens, draagt rustig twee truien en een jas terwijl ik onder een dun dekbed heerlijk lig te knorren en in een shirts met lange mouwen rondloop alsof het zomer is. Gelukkig ben ik al jaren fan van ieder zijn eigen eenpersoons deken, als ik dan met een blote kont kou leg te lijen is het tenminste mijn eigen schuld. Overigens kruip ik dan gewoon tegen hem aan, met 2 dikke dekbedden is Frans heerlijk warm ’s nachts. Ga er maar vanuit dat als Frans in een t-shirt rondloopt ik dood ga van de hitte en mijn intrek in de vriezer wens te nemen.

Kennen jullie dat roze Duracel konijntje? Frans heeft net zoveel energie. Als het moet schiet hij aan en stopt pas als het goed is. Een gat opvullen in een onverharde weg? Geen probleem. Een auto uit de chubby trekken? Waar iedereen doorrijdt stapt hij uit en gaat aan de slag. Dat ik minder energie heb staat vast. Maar zoveel energie af en toe wil je gewoon aan de gang als je dat ziet.

Ik ben niet zoals de rest van mijn familie met twee rechterhandjes geboren. En geduld om er iets van te leren dat heb ik ook al niet. Frans daarentegen is enorm handig en wil alles qua techniek leren. Dus als hij de Willys jeep maakt, entertain ik ondertussen de mensen die we vervoerde of die als vanzelf aan komen wandelen. En hoewel hij telefoons, e-readers en eigenlijk al het andere repareert, ben ik de handigste op laptop en telefoon.

Ergens rond het bed of mijn stoel slingert altijd wel een boek, of twee. Ze zijn van mij want Frans leest geen boeken. Ik heb nog geen porn stripboek gevonden, het enige wat hij leest zijn technische boeken waar meer lijnen dan letters instaan en waar ik me absoluut niet aan waag.

Ik zag de mooiste plaatsen in Nederland en heb inmiddels een neus voor mooie plekjes. Hoewel Frans die mooie plekjes ook wel weet te vinden, heb ik meer van Nederland gezien en daar we altijd samen weggaan zal hij me voorlopig ook niet inhalen.

Dat ik van klassieke muziek hou en ook niet vies van een stevig stukje trailer muziek ben is wel bekend, hij kent veel muziek maar draait heel andere dingen dan ik. Frans kan zingen en ondanks zijn niet al te grote voorkomen heeft hij een stem die enorm is. Ik kan alleen vals zingen en als ik een heel goed humeur heb wil ik dat nog wel eens laten horen.

Puinzooi Frans heeft er genoeg van. Alles is handig vindt hij en hij heeft dus een collectie bakjes en dingetjes -enorm gewoon. En alles kunnen vinden hè. Ik ben van het weg lazeren en hij bepaald niet. Moet dan ook toegeven dat het al vaker is gebeurd dat hij iets wat ik weggooide stiekem bewaard had en ik het later toch nog goed kon gebruiken.

Gelukkig hebben Frans en ik ook dingen gemeen, zo trekken we er graag op uit èn hebben we dezelfde schoenmaat.

17 thoughts on “De leukste verschillen tussen Frans en mij

 1. Juist die verschillen maken je samen sterk. Was je allebei gelijk is de saaiheid snel aanwezig…

 2. Ik ben blij dat ik niet dezelfde schoenmaat heb als mijn man (46) ?

 3. Dezelfde schoenmaat?

  Daar moeten ook mooie verhalen over te vertellen zijn.

  Vrolijke groet,

 4. Leuk om te lezen, jullie vullen elkaar mooi aan!
  Ik herken mezelf overigens wel in Frans wat betreft die dikke dekens, haha.

 5. Leuke weetjes.. tegengesteld zijn kan heel veel voordelen opleveren en jullie kunnen er prima mee omgaan. Blijf genieten samen!

 6. 1 ding is zeker , jullie staan daar samen met Willy op een mooi weggetje
  en ach wat nou , verschillen zullen er altijd blijven en een ander aanvullen of andersom is leeram en vaak de krenten in de pap
  fijn weekend groet

 7. Heerlijk toch, verschillen en gelijkenissen. Een match made in heaven. ;-)

 8. Wat leuk om de verschillen tussen jullie te lezen, zo hou je de zaak in evenwicht.
  Frans is een techneut, dat van de boeken snap ik helemaal als techneut. Hans

 9. Zo ziet men maar weer dat je niet hetzelfde moet denken of doen en men toch een sterk koppel kan zijn

 10. Ik ben in dat opzicht ook een echt wintermens, nooit koud maar snel te warm

 11. Leuk artikel. Ik heb ook vele verschillen, maar ook zeker overeenkomsten met mijn man.

  PS: Dank voor je emailtje, link aangepast! Stond inderdaad automatisch verkeerd :-)

 12. … maar dan weer niet, vermoed ik, hetzelfde dessin sokken :-)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top