De leuke dingen van Marktplaats

De leuke dingen van Marktplaats

De leuke dingen van Marktplaats

Dat iemand je roemt omdat je zoveel goede boeken verkoopt en er uiteindelijk meer koopt ‘zodat je nog wat goede boeken kan kopen’.

Dat iemand een boek bij je koopt die hele mooie en bijzondere series fotografeert. Dus mocht je nog een fotograaf nodig hebben in de buurt van Utrecht Tjitske raad ik aan.

Koper die op 1 boek biedt en dan nog 1 en nog 1 en 1 en allemaal goede biedingen. En vrolijk verder gaat en daarna ook nog meteen betaald. Zeldzaam maar zalig.

2,50
3,50
5,-
Berichtje: godver 10 euro plus verzending die ander is mijn zwager die mijn cadeau idee jat.

Dat je twee kopers hebt die beide je oorlogsboeken steeds overkopen. Dat moest natuurlijk misgaan met overlappingen in hun verlanglijstjes. Nu overleggen ze en ruilen onderling en kopen nog steeds bij mij.

Dat kopers je boeken aan beginnen te raden en ook nog gelijk blijken te hebben.

Ik breng het boek straks nog even weg.
Nee dat doe je niet het is voor mijn schoonmoeder volgende week is vroeg genoeg.

Dat je 4 oude kinderboeken uit een doos haalt ze online zet en na 5 minuten de biedingen binnen blijven komen.

Dat een jonge gozer 120+ kilometer komt rijden om een boek op te halen. Ik geloofde er geen jota van maar hij kwam, was een prachtgozer en kwam het halen zodat hij een leuke rit kon rijden in zijn mooie auto. Meer boeken meegegeven trouwens want goed bieden deed hij ook nog.

Een koper die vrolijk aan het bieden is op alle boeken en uiteindelijk dubbel zoveel boeken koopt omdat mijn mening gewaardeerd wordt en twee maanden later opeens weer aan het bieden is.

28 thoughts on “De leuke dingen van Marktplaats

 1. Leuk om te lezen dit.
  Koop en verkoop ook wel eens iets via MP.
  Ik ben nu bezig met een kinderboek, een boek uit de stinkhondserie.
  Krijg ik een reactie, dat in dit geval de verkoopster, vaak aan mij moest denken.
  Bleek misverstandje, ik ben niet haar Aukje :)

 2. Dat zijn inderdaad leuke dingen. Zoveel geluk heb ik niet. Ik vind het altijd een hoop gezeur. Mensen die niet op komen vragen. En altijd weer de vraag of ik iets op kan sturen. Welk gedeelte van op-ha-len begrijpen die mensen niet?

 3. Pfff, ik ben elke keer te laat met reageren op jouw blogs, haha!
  Voor deze wel op tijd gelukkig. Echt super leuk je Marktplaats ervaringen! Meestal lees je veel negatiefs, dus dit is echt fijn om te lezen.

 4. Leuk om positieve ervaringen te lezen van MP want vaak hoor je de mindere verhalen.
  Ik heb wat dat betreft ook met plezier boeken ge- en verkocht via MP en blijf dat ook doen.

 5. Ik ken ze hoor, ik wijs hun bod af en laat het daarbij.

 6. Prachtig dat het lukt. Als wij iets aanbieden tegen een redelijke prijs of bod, krijgen we allerlei malloten die menen dat een dubbeltje zorgt voor een plek op de eerste rang. Succes dan niet verzekerd…..

 7. Het lukt mij ook niet altijd hoor, maar elk boek is er 1.

 8. Dit zijn zeker mooie kanten! Ongetwijfeld ken je de andere kant ook, maar dit zijn dan weer dingen die je door laten gaan met (ver)kopen.

 9. Als je kwaliteit levert en je aan je beloftes houdt levert dat uiteindelijk vertrouwen op. Dan komt de rest vanzelf.

 10. Als je een goede naam hebt, het vertrouwen van mensen, dan zie je dat het beloont wordt.

  Love As Always
  Dimario

 11. Dan ben je toch gelukkig als men zo positief is.
  Heb ook leuke boeken op die manier gevonden. Hans

 12. Ik hou minibieb en zelf gekochte boeken goed gescheiden. Mp levert niet veel op maar elke euro is er 1. Verkoop ik het niet dan gaat het uiteindelijk gestempeld naar een minibieb.

 13. Ik heb al veel verkocht en gekocht via Marktplaats maar aan boeken heb ik nooit gedacht. Twee jaar geleden brachten we 12 bananendozen met boeken naar de kringloop.

 14. Koop wel eens wat via mp, maar vaak vallen boeken mij tegen, qua uiterlijk, of stinken ze een uur in de wind naar rook. Verkopen is voor mij niet aan te raden, daar ik nog steeds afhankelijk ben van de sociale dienst en deze mp in de gaten houdt en vervolgens verkoop als inkomsten ziet.
  Nee, voorlopig geef ik maar aan de kringloop wat ik niet meer wil hebben.

 15. Joh, dat klinkt als een leuke hobby die ook nog iets opbrengt, ik ben niet van alle mark(plaats)ten thuis, mis het dus ook niet.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top