De ellende van een blogger

De ellende van een blogger

De ellende van een blogger

Een hobby is leuk en ik raad het iedereen aan. Maar hoewel ik echt dol op bloggen ben, komt het me af en toe de neus uit. Zeker als het een poosje stroef gaat. Je weet wel meer dan genoeg ideeën maar gewoon geen zin om ze uit te werken. De ellende van een blogger komt in veel vormen en daarom besloot ik ze eens op te sparen.

Dat je kat nooit op de foto wil als je foto’s nodig hebt
Doezel is het uiteraard al jaren gewend, die kent zijn taak en werkt me bewust tegen. Dat andere stelletje begint het gewoon te worden maar is met geen mogelijkheid te paaien.

6 dingen die je niet tegen een blogger moet zeggenDat je je vriend altijd om zooi moet vragen
Heb ik weer een idee daar moet weer iets voor op de foto en dat moet Frans opzoeken. Je zou kunnen stellen dat het wat is met die ideeën is of ik kan gewoon niks vinden. Dat kan ook. En dan heb je ook nog dat dat altijd ergens op een heel duidelijk plaats in de schuur ligt. Volgens hem h`e, dat dat wel even duidelijk is.

Dat je steeds allerlei fouten aan zit te passen
Of het nou jullie links zijn, mijn eigen spelfouten of complete blogposts die niet aan mijn standaard voldoen. Als je maar even iets van wat langer geleden tegenkomt is het weer raak.

Dat het altijd kutweer is als je foto’s nodig hebt
Of je moet gewoon altijd werken als het mooi weer is. Hoe vaak ik niet tevergeefs met mijn camera heb staan wachten tot ik eens aan de gang kon. Ik vraag me nog steeds af waar ik het geduld vandaan haal.

Dat je een geniale blog schrijft (lang geleden hoor) en geen foto erbij hebt
Soms hè, soms. Heb ik wel eens zo’n geniaal idee, komen de woorden vanzelf en schrijf ik in luttele minuten een blog. En dan realiseer je je mappen vol foto’s maar daar heb ik echt niks bij. Fantastisch, voor even lonkt zo’n stockwebsite dan echt wel, maar ja dat is gewoon mijn stijl niet.

Dat je nooit een foto kan vinden als je hem nodig hebt
Ik weet zeker dat ik daar een foto van heb…ergens. In al die mappen met foto’s is het vinden van een foto een beetje een lastige. Vaak weet ik wel het jaar, of waar ik de foto gemaakt heb. Maar dat zegt helaas nog niet dat ik ze zo gevonden heb.

Dat je er helemaal klaar voor zit en totaal geen inspiratie hebt
Zit je daar helemaal ingepland aan je bureau naar buiten te staren omdat je echt nul inspiratie hebt. Dank u boze bloggeesten ik heb het nogal druk ik krijg zeker weer inspiratie als ik eigenlijk moet slapen vanuit mijn nachtdienst?

Dat je constant afgeleid wordt
Is het niet door vriendjelief, een vlieg of mug dan wel de katten of mensen die luidruchtig voor de deur staan te lullen zo hard dat je koptelefoon nog niet toereikend is.

En herkennen jullie de ellende van een blogger?

34 thoughts on “De ellende van een blogger

 1. Van de laatste tijd kan ik er niet over meepraten, te weinig geblogd. Maar ik herken het niet hoor… Als ik een logje schrijf is het zo klaar en weet ik precies waar ik het over wil hebben en hoe ik het illustreer.

 2. Haha! Geweldig! Wat een ergernis eigenlijk. Voor mij niet zo heel herkenbaar. Ik plan niks en doe zomaar wat. Over het algemeen heb ik een week de tijd om te schrijven, te rommelen en een foto te maken. Of te zoeken… want dát herken ik wel.

 3. Nee, ik herken het helemaal niet. Maar wij hebben, vermoed ik, ook een ander uitgangspunt. En andere lezers en vooral een heel ander aantal meelezers.
  Ik schrijf echt voor mezelf en gezin, en heb daardoor totaal geen last van ‘moeten’.
  Ben eerder verbaasd dat er mensen zijn, die ik regelmatig niet eens ken, die het leuk vinden om mee te lezen.

 4. Laat de tekst door een ander lezen, trek je er niks van aan of laat het even een dagje wat het is en lees het dan na. Dat werkt voor mij.

 5. Mijn hoofd zit altijd vol verhalen. Het schrijven helpt om mijn hoofd leeg te maken. Wat ik wel een probleem vind is dat ik te snel wil en vaak onvoldoende corrigeer. Vanaf het scherm zie ik vaak fouten over het hoofd. Maar als ik alles uitprint worden er weer bomen in Brabant gekapt…

 6. Ik schrijf vooruit. En kan schuiven in de agenda als het vanwege de actualiteit even nodig is. Soms, zeker bij 40 graden buiten, komt er niets meer uit de hersens en vingers, maar nu de temperaturen weer meer zijn voor de blondharigen met blauwe ogen, komen de verhalen vanzelf weer. Net als de beelden, want altijd voorraad. Ofwel zelf gemaakt dan wel even opgezicht. FlickR een prima externe voorraad….

 7. Ja dit is wel redelijk herkenbaar.
  Wat ik vaak heb is dat de inspiratie komt op het moment dat ik het niet kan opschrijven. Tijdens het douchen, sporten of tijdens een gesprek met iemand. Dan plopt er een idee in mijn hoofd op, of hoor ik de start van een aantal zinnen maar kan ik er niks mee. En onthouden?!?! Ik vergeet het altijd!!

 8. Ach, ellende is een groot woord, maar lastig is het gebrek aan onderwerpen en schrijfinspiratie soms wel.
  Dat komt ook omdat ik te vaak denk; ‘wie zit daar nou op te wachten’

 9. Gelukkig herken ik deze problemen niet :) De foto vertelt doorgaans het verhaal wel of ik laat het over aan de fantasie van de kijker. Ik maak uit de reacties vaak wel op dat lappen tekst niet eens gelezen worden. Hebben sommige ook geen tijd voor aangezien ze soms dagelijks meer dan veertig blogs bij langs moeten.

 10. Ik herken het.
  Mijn ellende… Ik heb nu een tijdje met vaste foto’s per categorie/tag gewerkt, maar merk dat ik veel meer naar eigen,of desnoods geen foto’s terug wil.
  Zal wel weer een dagje lay-outs bekijken worden. Nu maar duimen dat ik mijn laatste beslislijstje nog ergens heb.
  Nou ja… het bloggen houdt ons bij tijd en wijle van de straat. Dat heeft z’n voordelen.

 11. Nee, ik herken het niet echt.
  Heb niet altijd inspiratie, maar voel me gelukkig ook niet verplicht elke dag iets te publiceren.
  Hoewel.
  Ik de kleinkinderen op maandag niet meer zo makkelijk meekrijg als vroeger voor een selfie.

 12. Nou zeker niet alles, wel “fouten in oude logjes vinden” “foto’s zoeken omdat m’n systeem wel goed is maar ik je foto’s nou eenmaal meestal onder meerdere namen op zou kunnen slaan. “O ja en die kat die nooit op de foto wil zoals ik wil, maar dan heb je het ook wel gehad.

 13. Erg herkenbaar. Vooral dat het net onwijs hard gaat regenen op het moment dat ik een fotosessie had gepland. Altijd fijn. De inspiratie heb ik de laatste tijd wel, maar de zin op de boel uit te werken ontbreekt hier ook wel eens, haha. Wel een heerlijk herkenbaar artikeltje dus.
  Ik kan me ook onwijs irriteren aan bedrijven die denken dat je zomaar, voor niks, even een link naar hun website op je blog wil zetten. Zo makkelijk gaat dat nou ook weer niet jongens..

 14. Ja, heel herkenbaar. Vooral dat van die fouten. Tegenwoordig gebruik ik een spellingcontrole, maar dan nog glipt me er regelmatig een fout langs…

 15. Ik herken wel een deel. Alleen minder van het fotogedeelte, want ik plaats gerust fotoloze blogjes online. Maar dat laat jouw thema natuurlijk niet toe!

 16. Ik ben nog een beginner, dus ik herken nog niet alle ellende. Inspiratie komt bij mij overigens wel voornamelijk ’s nachts of op andere momenten dat ik er eigenlijk even niets mee kan. Daarom ligt er een lijstje in huis met ideeën. In mijn telefoon staat ook nog zo’n lijstje, voor ’t geval ik onderweg ben en ineens briljante ideeën krijg. Oja, en dat van die fouten aanpassen…pff, als ik nu m’n eerste blogjes lees, wil ik ze al herschrijven…

 17. Gelukkig herken ik dit niet. Dwz geen last van een partner of onwillige huisdieren. Maar ik maak ook eerst een foto en verzin er dan een verhaal bij. En iets zonder een foto vind ik ook prima.

 18. Flits heb ik al nooit aan.. maar wapperen? jij hebt duidelijk geen ervaring met Engelse setters hehe.. dat zijn van die stoïcijnse beesten, daar kan je een kanon naast afsteken en dan kijken ze je gewoon aan of je gek geworden bent hahahaa!

 19. je bent hier niet alleen in lees ik wel Liesbeth
  ik blog op andere wijze , maar toch lees ik herkenbare zaken

 20. Heel herkenbaar, wil je foto maken van een beest, draaien ze zich altijd om.
  Denk dat vele dat hebben, als ik terug lees zie ik het ook.
  Heb wel mailtjes gehad om bepaalde logjes te verbeteren van de Gouden terugblik.
  Als ik inspiratie heb, sla ik een logje onder een titel op en plaats hem waneer het uitkomt. Hans

 21. Als de inspiratie wat zoek is, dan blog ik gewoon niet :-)
  Ik bezie het als een hobby, zeker geen verplichting om regelmatig te bloggen.
  En een hobby doe je ook wanneer je er zin in hebt hé :-)

 22. Flits uit en met iets wapperen. Alhoewel de fotoserie van laatst knap beest maar reageerde ook niet.

 23. Nou.. dat foto’s opzoeken.. dát herken ik zéker wel. Vooral voor m’n puzzels ben ik daar soms érg veel tijd mee kwijt. En Jaxon wil helemaal niet poseren.. z’n voorganger lag en bleef liggen en daar kon ik foto’s van maken wat ik wilde.. maar Jax draait gewoon zijn kop om..! :-)

 24. Haha, heel herkenbaar. Maar vaak als ik echt in nood zit blader ik weer eens een paar jaar terug in mijn foto’s. En nog vaker komt de tekst dan vanzelf. Wat me ook wel eens lukt is dat ik een blog heb aangemaakt met maar een woord en later weet ik echt niet meer wat ik daarmee bedoelde…

 25. Soms wilt mijn muzie ook niet meewerken voor het verzinnen van een nieuw logje.
  Even wandelen en met m’n GSM een foto maken kan wonderen doen.
  Ik moet wel een fris hoofd hebben. Moe lukt het me niet.

 26. Ik doe dat al met m’n Squipday, maar het is niet altijd een dag om te skippen.

 27. Alles wat je noemt herken ik.
  Soms baal ik zo enorm omdat er weer veel te veel tijd verloren gaat met zoeken, corrigeren, foto’s maken, te lang te kort en bij nader inzien niet interessant genoeg.
  Alles kan tegen zitten.

 28. Nee. Te snel gereageerd. Ik bedoelde gewoon een stoppeltje maken. Leuke foto en een klein commentaar erbij. Morgen weer een dag. Of zo’n klagblog, toch ook leuk ??

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top