De 10 van 10 jaar geleden: 2011

Museumpark Orientalis exposeert mijn foto!

De 10 van 10 jaar geleden: 2011

Eens in het jaar rommel ik door mijn oude fotomappen en kijk terug in de tijd. Meestal scrol in zuchtend door de slechte foto’s en soms kijk ik met een glimlach naar een foto terug, omdat ik die herinner en nog steeds goed vind. In de 10 van 10 jaar geleden: 2011 kijk ik terug op het jaar, wissel persoonlijke feiten af met nieuws uit die tijd en deel 10 foto’s van toen.

In begin 2011 ging mijn eerste spiegelreflex totaal onverwacht kapot en kocht ik de 1000D van Canon, die ik nu nog gebruik. De NS krijgen een enorme boete omdat ze het erg lastig vinden treinen op tijd te laten rijden. Het is het jaar van de bevingen eerst in Christchurch en daarna in Japan waarbij bij de laatste de vooral de kerncentrale van Fukishima iedereen zich nog wel herinnert. In Alphen aan de Rijn schiet een depressieveling met wapenvergunning in het rond en vermoord 7 mensen en zichzelf. Noodweer maakt dat Pukkelpop voor 5 mensen hun laatste feestje is er vallen 140 gewonden. Het laatste postkantoor sluit zijn deuren.
Ik fiets vroeg in januari met schitterend weer naar Hoek van Holland maar maak ook mijn kilometers naar Brielle, Rotterdam en Delft en fiets rond in Valkenswaard en Lommel. Ik trein naar Scheveningen waar het een beetje mistig is en fotografeer een paar trouwerijen. Ik ga naar Haarlem waar een tentoonstelling met gadgets van vroeger in het Teyler me nog doet glimlachen. Maar ga ook een kleine week naar Berlijn wat nog steeds mijn favoriete stad na Rotterdam is. In 2011 stopt sinterklaas ermee en schalt Adele uit menig boxen, maar niet bij mij want ik blèr mee met Somebody that I Used to Know en Paradise van Coldplay.

26 thoughts on “De 10 van 10 jaar geleden: 2011

 1. Ik snap dat niet, je leert kinderen door het goede voorbeeld te geven en uit te leggen.

 2. Prachtig overzicht. De foto met vader en kind in het tunneltje wist mijn aandacht het langst te trekken en is voor mij favoriet. Zoveel tegenstelling met een gebeurtenis onlangs waarbij ik een papa met kroost achterop en voor op de fiets door rood licht zag fietsen

 3. Prachtige foto’s en wat een mooi overzichtje zo. Gelukkig vraag je niet welke foto ik het mooist vind want dat zou lastig zijn. Ik ben mijn fotomapjes aan het opruimen en ik vind het ook zo leuk om terug te zien. In 2011 kreeg ik eindelijk mijn eigen stekje in Amsterdam. Wat een klein hok was het. Maar ik vond het zo’n heerlijk huisje!

 4. Leuk om zo terug te kijken. Je ziet dan vaak ook hoeveel je geleerd hebt en hoe je je verbeterd hebt. Dat heb ik bijvoorbeeld met mijn blogs.

 5. Je fiets op de dijk vind ik wel mooi, andere ook wel hoor, maar deze springt er uit.
  Laatst was iemand hier voor een foto, hij schrok van de vele mappen met foto’s.
  Tja, heb een weblog en dit is 15 jaar historie. :) Hans

 6. Kakelende foto van die kip. Het is dat ik het jaloers-gen mis anders wed ik het (-:
  Dan denk je: is dat allemaal alweer tien jaar geleden? En wij zijn ondertussen tien jaar ouder…

 7. Leuke manier om terug te kijken dit! En voor mijn gevoel is het nog maar veel korter geleden dat Sinterklaas stopte. Gaat de tijd toch weer nóg sneller dan ik altijd denk.

 8. Mooie terugblik. Je ziet ook hoe snel zaken relatief worden als ze verder terug in de tijd liggen. Tuurlijk, herdenking en terugblikken, maar ook verdoofd door de mantel die geschiedenis heet….

 9. Berlijn is ook mijn favoriete stad in Europa, buiten de landsgrenzen dan.

 10. Tien jaar is zo voorbij en toch gebeurt er soms enorm veel. Deze avond zat ik enkele van mijn schrijfsels uit 2014 te lezen en het meeste wist ik totaal niet meer. Goed dat onze blogs bestaan.

 11. Ik dacht: gut, is dat alweer tien jaar geleden? Fukushima, Christchurch, Alphen aan den Rijn? En Somebody that I used to know dat ik leerde kennen van de fantastische versie van Walk of the Earth? (Wat is er geworden van Gotye?) Het is bekend dat naarmate je ouder wordt de tijd steeds sneller gaat. Maar tien jaar in ongeveer een halve week is nou ook weer niet nodig. Prachtige foto’s Liesbeth!

 12. Wat een leuke terugblik. En de grote nieuwsfeiten herken ik natuurlijk ook.

 13. een leuke terugblik

  op de eerste foto staat duidelijk een haantje-de-voorste

  en je objectief ziet er wel heel groot uit😊

  prettige avond

Comments are closed.

Back To Top