Dat gaat naar Den Bosch

Een oude blauwe Volvo op de oprit van een hofje in Den Bosch

Dat gaat naar Den Bosch

Inmiddels is het wel bekend dat ik regelmatig door Den Bosch fiets. Alweer een tijdje keek ik uit naar de rommelmarkt in de Brabanthallen. Ik ben daar vroeger als kind geweest en kan me de draaimolen in het midden tussen de kramen wel herinneren. Dat die er niet meer zou zijn daar ging ik wel vanuit, maar dat ik er in een half uurtje doorheen zou lopen dat had ik niet verwacht. Veel kramen waren gevuld met grotendeels nieuw spul, van flessen shampoo tot kaas en ook kramen vol nieuwe dvd’s en games. Als de prijzen dan nog bij de rommelmarkt zouden passen…afijn Lies had het snel bekeken dus stapte ik weer op mijn ov-fiets en fietste door een stad waarvan de winkels gesloten waren wat een heerlijk gezicht!

Een klimplant met bloemen tegen een oude muur in Den Bosch

Zo fietsend door die stad is het vooral een kwestie van constant om je heen kijken. Het is een stad vol oude huizen, prachtige muren, grachten, poorten en hofjes.

Bastion Oranje is een verdedigingswerk in Den Bosch
Uitkijkend over Bastion Oranje. Een deel van het verdedigingswerk in de stadsmuur. Het verdedigingswerk is hol en herbergt inmiddels een informatiecentrum.

Het Welsh Cross in de Sint Janskerk Den Bosch
Zo vaak als ik al in Den Bosch geweest ben, ik heb de Sint Jan eigenlijk altijd overgeslagen. Ik voel me meestal niet op mijn gemak in een kerk. Daar kwam vandaag geen verandering in.
Al bij binnenkomst zag ik dat de Rozenkrans gebeden werd, terwijl er buiten één of ander jazzconcert bezig was. Wat een dramatisch slechte combinatie.
Dit is een Welsh Cross, ter nagedachtenis aan de bevrijders van Den Bosch.

Straatje in Den Bosch
Zomaar een verstild straatje in de binnenstad. De mooiste huizen zijn te vinden langs de Binnendieze.

Kleine witte duif in het raamkozijn van een oud pand in Den Bosch
Op één van de opstapplaatsen van de rondvaart zag ik dit duifje zitten. At gewillig mee van mijn koekje.

Prachtige Blauwe Regen tegen de muur van een huis in Den Bosch
Zomaar een handjevol foto’s die ik vandaag maakte. Vanaf het station loop je zo het centrum in of je neemt de gratis binnenstadsbus die ook langs het transferium rijdt. Heb ik jullie inmiddels overtuigd de stad eens te bezoeken?

27 thoughts on “Dat gaat naar Den Bosch

 1. goed naar je vrouwtje luisteren;) ze heeft helemaal gelijk. Ik snap alleen haar muzieksmaak niet.

 2. Kreeg net van Treeske het bericht dat zij in Den Bosch een concert bijwoont en dat ik een keer mee moet om de stad te bezichtigen.
  Leuk verslag, Liesbeth!

 3. ja hoor….. kan ook op het lijstje dat ik nog wil zien ;-)

 4. O das wel heel slecht;O nee hoor ik ben gewoon een zwerver ofzo. Ik neem een ov-fiets en dwaal rond. Op die manier kom je een hoop tegen. Daarnaast was ik er natuurlijk een beetje op uit om bijzondere plekjes te fotograferen.

 5. Gouda is ook zo mooi, staat ook op mijn lijstje. Ben er jaren terug eens geweest.

 6. Hey, ik ben ook niet gelovig geworden van de Bijbel dus verwacht ik dat ook niet van een kerk. Dat gevoel zal wel iets zijn wat moet slijten.

 7. Altijd fijn dat iemand wel weet welke bloemen het zijn. Mooi stukje verval;)

 8. Als je als Vlaming Nederland wil zien denk ik dat Nederlands Limburg of Rotterdam mooier is;)

 9. :-) ik woonde er 3 jaren en weet precies… waar je het over hebt:-)

 10. voor mij is het een heel stuk rijden, maar ik kom wel graag in Nederland.
  Misschien is dit wel een mooie bestemming voor een volgende fietsvakantie… ;-)

 11. Ooit ga ik den Bosch eens bezoeken, maar er zijn nog zovéél steden waar ik nog nooit gewees, óf veel te lang geleden. prachtig dat stukje muur waar die bloeiende Clematis overheen hangt.

 12. Ik ben wel een paar keer in Den Bosch geweest. (Jeroen heb ik maar laten schieten.) Vindt het een leuke en levendige stad. En toch, de Sint jan is erg de moeite waard. Kun je rustig naar binnen. Ik ben er ook niet religieus door geworden! Vond het ook niet benauwend. Maar genoot wel van de prachtige architectuur.

 13. Ik ben er één keer geweest. Ik vond het inderdaad een mooie stad. Steden zijn vaak het leukst als je de drukte verlaat en lekker gaat verdwalen.

 14. volgende keer toch maar eens die kerk in als er geen dienst is, die ruimte op je laten inwerken, en let op het prachtige doopvont.

 15. dat advies gaat haast altijd op, mijd de winkelstraten en je vindt de bekoring van onze oude binnensteden.

 16. Ik woonde er niet met plezier.
  Toch vind ik het een prachtige stad!

  Vriendelijke groet,

 17. Een fraaie serie foto’s Liesbeth, de opname van het kruis met gebrandschilderd raam op de achtergrond, vind ik bijzonder mooi.

 18. Absoluut!! Vind Den Bosch sowieso een enorm gezellige stad maar jij laat dan weer hele andere en hele mooie dingen zien :-)
  Dank U!

 19. mogge Liesbeth
  een leuke serie , van een mooie stad
  of ik er ooit kom , wie zal het zeggen , zag al vele mooie steden tijdens een fijne wandeling
  afgelopen zaterdag kwam ik met de bus in Gouda om de trein te pakken , en ja dat is ook zo’n stad waar van ik zeg , een bezoek waard
  ik ga een lijstje maken en zal ze eens bezoeken 1 voor 1
  fijne dag

 20. Ik ben een halfjaar geleden vanuit Limburg naar een dorpje dichtbij Den Bosch verhuisd. Ik sta écht een beetje op mijn neus te kijken.. Tot nu toe vond ik het maar weinig aan, Den Bosch.. niet dat ik er vaak kom want ik ken de weg niet. Maar de foto’s die je hier laat zien.. jeetje, weet je zeker dat dit hetzelfde Den Bosch is?! ? ? Toch maar eens beter op gaan letten dan!..

  Bedankt voor de eye-opener in ieder geval ;) Groetjes! B

Comments are closed.

Back To Top