Corona onzin
Actueel,  Tirade

Corona onzin

Covid-19 is sinds de uitbraak eind februari eindelijk serieus werd genomen, een wezenlijk onderdeel van ons leven geworden. Dat Covid-19 een hoop heeft verandert en nog meer heeft veroorzaakt dat is bekend maar de hoeveel corona onzin die ik tot op de dag van vandaag ben tegengekomen die slaat werkelijk alles en deel ik in deze blogpost. Geen nepnieuws, 5G geneuzel, geen influencers die denken iets te zijn en geen fakenieuws wat zelfs Fakebook blokkeert maar wel corona onzin die onze regering, de NOS en dergelijke deelt.

Oudjes voor hun veiligheid opsluiten in hun tehuis als dat het een getto is en dan beweren dat beschermingsmiddelen niet nodig zijn en verplicht in de kast laten liggen.

Wel naar het stadion geen spreekkoren

Het is maar een griepje

GGD: we moeten uitstralen dat we er klaar voor zijn.

Rijen dik voor de bouwmarkt en op de dam

Maar een eerbetoon aan 75 jaar bevrijding op afstand in een tractor mag niet

Nee joh die loslopende nertsen die lopen al jaren rond hier die zijn niet besmet. En wat als die ene getest wordt en het wel is? Er zijn er zijn er pas 570.000 geruimd.

Corona virus heeft Europa verrast, wat dachten ze we blijven neutraal? Dat overkomt ons niet? Nou herken ik toch echt iets hoor.

Jongeren worden er niet ziek van.

Regeringleier met voorbeeldfunctie die zijn eigen regels negeert. Janken jongen.

Iedereen kan gewoon op vakantie maar wel het plaatselijke nieuws in de gaten houden.

Corona joh daar zijn we na de zomer/winter wel vanaf. Ja dank u, Liesbethblogt.nl hier tijdloze bloggende criticus zonder winstoogmerk, kunt u mij ook vertellen van welk jaar?

Mondkapjes werken niet daarom zijn ze verplicht in de omliggende landen.

Je hoeft niet te hamsteren er is genoeg. Alleen m’n favo crackers en blikjes vis zijn 2 maanden niet leverbaar geweest. En hoe vaak ik niet mis gegrepen heb en langer in de winkel moest blijven om soms wel 3 andere maaltijden te verzinnen. Maar nee joh alles is er gewoon.

Behalve de beschuit, welke idioot heeft er dozen vol beschuit in huis? Ben je bezig het nationale kampioenschap beschuit fluiten te organiseren of zo?

Lege schouwburg maar genoeg werk op de Wallen

Verplicht 2 weken in quarantaine zonder controle dat diegene dat ook daadwerkelijk doet. Die telefoontjes van de GGD kun je gewoon weigeren of even op een stille plek gaan staan.

De GGD die niet genoeg capaciteit heeft.

Mensen die terugkomen van vakantie die niet verplicht getest hoeven te worden, dan had je ze ook niet terug hoeven te laten komen.

Eén Europa maar ons belastinggeld mag wel jaarsalarissen tegelijk naar pope- en maffiaheaven. Want ze hebben zo geleden onder de corona uitbraak.

Dat het RIVM bijna trots verteld dat de eerste corona patiënt in Nederland is en je stiefvader (minstens) een week eerder al een corona patiënt vervoerde en dat die van een ander geslacht was, van een andere Nederlandse woonplaats was en naar een ander ziekenhuis ging. Opvallend.

Gelukkig mogen we weer gewoon naar Italië op vakantie en naar de buurlanden van de landen waar het nu wordt afgeraden. Die grens houdt het allemaal echt wel tegen.

Vakantie kan hoor, ik kan thuis ook besmet raken. Dat weten ze in België, Duitsland en Frankrijk ook daarom dragen ze daar wel een mondkapje.

Als de verzorgenden geen koorts hebben kunnen ze gewoon komen werken.

Social distancing, hebben we Nederlands bewoording voor, afstand houden bijvoorbeeld of op z’n Rotterdams donder op.

Klappen voor de zorg die jarenlang is uitgekleed en waar de zorgverleners nu een keertje 1000 euro schoon hebben gekregen voor hun werk tijdens corona. Bedankt dat jullie besmet zijn geraakt en ziek zijn geworden door ons gaan we nu lekker op vakantie en schijt hebben aan de basisregels van afstand houden.

22 reacties

 • Henk 50

  Veel Nederlanders denken ‘het’ te weten., Maar we weten nog veel te veel niet over covid-19, Alles wat we nu denken te weten is voorlopig. Deze week staat er in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde een artikel dat o.a. over de effectiviteit van mondkapjes gaat. De auteurs menen – op basis van internationaal onderzoek – dat ze wel degelijk effectief kunnen zijn. Maar het RIVM blijft vasthouden aan het idee dat ze géén effect hebbeb. Wie het weet mag het zeggen. Ik weet niet niet. Maar ik houd wél afstand…

 • Henk Jonkvorst

  Wat mij nogal steekt zijn de misstanden tijdens het huwelijk van de minister. Blijkbaar was dat snikje net genoeg om hem in het zadel te laten zitten. Lijkt me ongelooflijk frustrerend voor bijv. horecaondernemers die zwaar beboet zijn.

  Uiteindelijk wen je aan alles. Dus ook aan een virus. Je leert ermee te leven ……… of als je pech hebt, te sterven

 • Hans

  Corona heeft ons leven tot nu toe heel sterk veranderd en bepaalt het nog steeds.
  Merk bij de buurtsuup dat de scherpe randjes er af zijn, nu mag je zelf je karretje schoon maken.
  Ik hou er rekening mee, en spreek andere erop aan als ze in mijn 1,5 meter zone komen. Hans

 • Firma Fluitekruid

  Door de coronacrisis komen er heel wat misstanden bloot te liggen, dingen die al fout waren voor de crisis.
  Zoals inderdaad het uitkleden en vermarkten van de zorg. Maar ook bijvoorbeeld dat we acht Polen bij elkaar op een kamer laten slapen en die dan in een slachthuis laten werken waar ze ook geen afstand kunnen bewaren. En dat in de steden autowegen en parkeerplaatsen altijd belangrijker werden gevonden dan fiets- en wandelpaden, parken en terassen. Dat mensen in arme wijken zo dicht op elkaar wonen dat ze geen afstand kunnen houden. Dat met de trein reizen stervensduur is en vliegen spotgoedkoop.

  Ook met het beleid/de prioriteiten op dit moment ben ik het vaak niet eens. De miljardensteun voor de KLM. Een minister van Justitie die ons stevig toespreekt over de anderhalve meter afstand, maar zich er zelf niet aan hoeft te houden. En wegkomt met een donatie aan het Rode Kruis, en een standje (foei, foei) van de andere partijen. Kortom, ik vind het allemaal maar een stelletje klootzakken.

  Maar los daarvan, lijkt het me een onmogelijke taak om een crisis als deze in goede banen te leiden, en dat ze dat tot op zekere hoogte goed doen, daar ben ik best van onder de indruk. Wat ze ook beslissen, ze krijgen altijd wel een deel van het volk over zich heen. Dan zijn ze weer te soft, dan weer te streng, de een vindt dat ze de economie te belangrijk vinden, de ander dat ze de economie juist om zeep helpen. Het lijkt me een vreselijke baan. Ik zou de neiging hebben om te roepen: zoek het uit, hier heb je je belasting terug, doe het lekker zelf. En misschien ligt daar ook wel de oplossing. :-)

 • Nicky

  Ik ging laatst naar de tandarts. Toen ik wegging zei ik ‘Een hand mag niet, dus ehhhh…. Dag!’ Hij haalde zijn schouders op en zei ‘Raar, hè? Ik heb net nog in je mond gekeken’ Ik kan het allemaal niet meer volgen. Voor de zekerheid houd ik dus afstand en vermijd ik drukke plekken. Dat bevalt me prima, trouwens.

 • Liesbethblogt

  Veel problemen hadden ze aan kunnen pakken door er op tidj bij te zijn. Geen vliegtuig vol beschermingsmiddelen oosturen naar China halverwege februari bijvoorbeeld. Ook dat ze die oudjes massal in hun tehuis opsloten maar de broeders en zusters van tehuis naar tehuis van kamer naar kamer gingen zonder bescherming, dat is niet recht te lullen met ontwetendheid. En nu de GGD tja als je mensen na 3 contracten de zak geeft ondanks goed werk, dan trek je niet bepaald vlot nieuwe goede werknemers aan. Eerst de zorg uitkleden en dan klagen dat ze overbelast zijn. Mensen uit oranje gebieden komen terug op het vliegveld testen worden aangeboden maar de mensen mogen weigeren.
  Politicus zijn is niet zo’n raml, de mensen die hun in moeten lichten die genegeerd worden, dat vak lijkt me een ramp.

 • fotoblog

  Onduidelijke regels genoeg in België..

  na de persconferenties gaven de betrokken ministers meermaals een andere uitleg over de getroffen maatregelen

  inmiddels zijn de meeste richtlijnen een gemeentelijke bevoegdheid geworden, je kunt dus maar best opletten als je een gemeentegrens overschrijdt…

  begrijpe wie begrijpe kan…

 • Firma Fluitekruid

  Nu ik erover nadenken: ik denk dat Nederland ook wel blij is dat ik geen politicus ben.
  Ik zou de hele tijd roepen: ‘Nou, hoor… Ik weet het ook even niet meer hoor.’ ;-)

 • Irma

  Er is veel onwaarheid wat je leest op internet.
  Ook de complotdenkers schrijven er rustig op los met klinklare onzin.
  Wij houden er goed rekening mee, mijn man doet in de ochtend om 7 uur al de boodschappen, verder wandelen wij veel, helemaal tegenhouden zal niet lukken, dan moet je jezelf opsluiten in huis.
  Je moet ook nog een beetje kunnen leven vind ik.
  De anderhalve meter maatregel is gewoon heel moeilijk te handhaven.

 • Firma Fluitekruid

  Ik begrijp dat ze niet meteen alles weten, want het is een nieuw virus. Voortschrijdend inzicht enzo.
  Zo dachten ze bijvoorbeeld eerst dat je het maar 1x kon krijgen, en dat het pas besmettelijk was als je symptomen had. Ze dachten nog dat kleine kinderen een grote rol konden spelen bij de verspreiding. En dat je vooral binnen moest blijven, terwijl je juist buiten minder risico loopt. Ik snap dat ze voortdurend aan het meanderen zijn. Ga er maar aanstaan. Ze weten het zelf vaak ook even niet, maar als je dát gaat zeggen als politicus, dan breekt pas echt de pleuris uit.

  Dus gaan ze rare regels bedenken die ze niet kunnen handhaven. En van alles en nog wat verkondigen. Heel stellig, niet omdat het persé waar is, maar omdat ze willen dat het volk zich op een bepaalde manier gedraagt. Daarbij verandert de boodschap inderdaad nog al vaak.

  Bijvoorbeeld: nu de GGD overbelast is, wordt er dringend op gehamerd dat je je alleen moet laten testen als je symptomen hebt. Dus niet als je op vakantie bent geweest in een oranje gebied, of dicht in de buurt bent geweest van iemand met corona. Terwijl we weten dat je ook corona kunt hebben zonder dat je er iets van merkt. En dat het juist dan al zeer besmettelijk is. Misschien ben je al te laat als je symptomen hebt.

  Preventief testen zou dus in veel gevallen nuttig kunnen zijn, maar omdat dat ze niet zo goed uitkomt, zeggen ze: ‘Als je geen symptomen hebt, is testen niet NODIG’. Ze gaan natuurlijk niet zeggen dat het een geldkwestie is.

  Ik ben wel blij dat ik geen politicus ben. Het lijkt me vreselijk.

 • Naomi

  Die vakanties en het gedrag van de sorry-zeggende minister zitten mij ook behoorlijk dwars. Waar doe ik dan m’n best voor? Ja, ik weet waar ik m’n best voor doe, maar als ik in totále paniek één keer in dit jaar een knuffel krijg, voel ik me een misdadiger. Kort daarna verschijnen dan ‘gezellige’ beelden van de man die me een misdadiger zou noemen. Viel niet goed, kan ik je vertellen. En dat Europa verrast is? Laat me niet lachen.

 • John

  Ik blijf mijn eigen ding doen want andere mensen denken superieur te zijn en niet vatbaar. Er is zoveel corona onzin. JE lijst is te kort.

 • Fruitberg

  Er staat vandaag een onthutsend artikel over Ijsland in de Standaard, en de man achter de Corona-aanpak van dat land. De politiek is daar één wetenschapper gevolgd, die alles in het werk heeft gesteld om zo snel mogelijk op grote schaal te kunnen testen. 20% van de bewoners van Ijsland zijn getest, er zijn 10 mensen gestorven op een bevolking van 435000 inwoners en ze hebben nog geen 2500 besmettingen gehad. Ik weet, de mensen wonen daar verder van mekaar, wat meer geïsoleerd, maar hoe slaagt een land als Ijsland er wel in om die testen uit te voeren, en op twee weken tijd een werkend track & trace systeem op te zetten (uitgevoerd door de politie).
  Waarom slaagt Ijsland erin om mensen die het land binnenkomen onmiddellijk te testen, terwijl we in B enkele dagen moeten wachten op het resultaat?

 • Sjoerd

  dat die Grappermouse mag aanblijven begrijp ik niet. Dat asociaal mannetje hadden ze meteen met een boete naar huis moeten sturen. Had die bij zijn vrouwtje kunnen gaan janken. De geloofwaardigheid bij politici is bij mij tot een nulpunt gedaald.

 • Liesbethblogt

  Is nieuw voor me, m’n stiefvader kreeg eerst ook niet maar ik geloof dat hij een brief gestuurd heeft. Dat zijn collega’s die broeder en zuster zijn wel door hem erheen gereden worden en hij ook de bedden duwt. Ik ken de regels niet, maar het slaat natuurlijk nergens op, zo jaag je je personeel alleen weg.

 • Liesbethblogt

  Of Jansen, maar inderdaad dat is er ook zo één wel gelezen maar ent even gemist. Ik had het er al over met m’n vent, ik heb voor weken eten in huis want als ik verkouden ben mag hij ook niks en andersom. Maar wie controleert het?

 • Rietepietz

  Je kunt wel regels maken maar als die niet te controleren zijn hebben ze geen zin. Neem het bij restaurants en dergelijke vragen of je ziek bent, wie willens en wetens uit eten gaat wanneer hij/zij zich niet helemaal fit voelt geeft op die vraag zéker geen eerlijk antwoord, anders had hij/zoj wel thuisgebleven. Gegevens opgeven zonder legitimatieplicht heeft geen zin, dan heten veel mensen de Wit , of zo.

 • Di Mario

  Nou die duizend euro… dat is niet helemaal zo. Ze moeten het zelf aanvragen en dan zijn er nog wel meer regels voor. Mijn nichtje heeft dus niets gekregen. Werkt minimaal 30 uur per week in de zorg. Mooi gezegd dus die 1000 euro, niet gegeven.

  Love As Always
  Di mario