Langier lange staart, een apensoort Burgers zoo Arnhem
Dieren,  Dierentuin

Burgers Zoo

Het is inmiddels al weer een ruime week geleden maar ik ging naar Burgers Zoo. Een dierentuin die ik, denk ik, 10 jaar geleden voor het laatst zag. Ik kan het niet meer terughalen en dit park stond dan ook alweer een poosje op mijn lijstje. Ik was benieuwd naar het park, naar wat er veranderd zou zijn, of ik het nog steeds een leuk park zou vinden en vooral of ze wat aan de buitenboel gedaan zouden hebben. Want van de laatste keer herinnerde ik me de geweldige overdekte kassen en de ronduit lelijke en ouderwetse kooien en verblijven buiten.

Flamingo baby in burgers zoo

Er werd veel regen voorspeld en die voorspellingen kwamen uit, onderweg naar de Arnhem was het weer dramatisch maar eenmaal daar was het droog. Bij de entree viel me een groep uitgeschoten pubers op met blikken bier, ik heb het al niet op Duitsers en hoopte deze groep dan ook niet meer tegen te komen. O voor de duidelijkheid het was net 10 uur geweest (jaha ik was vroeg opgestaan!). Aasgieren burgers zoo

We dronken een kop koffie en liepen het park in, het was droog dus bleven we buiten. Ik had moeite met fotograferen, twijfelde aan m’n camera en toen (heel verstandig) aan mezelf. Ik scoorde een broodje en voelde me opknappen. En terwijl ik al knagend eens op me heen keek zag ik tot mijn schrik dat er geen klote veranderd was. De verblijven waren nog steeds ouderwets en te klein en toen we een stuk verderop stonden zag ik de gevreesde vogelkooien. Als ze die nog even laten staan zijn ze antiek, serieus wat een oude meuk. En het ergste, er zitten nog steeds vogels in.

Close up van een bongo in Arnhem burgers zoo

Gelukkig waren de overdekte kassen nog net zo mooi als ik me herinnerde, heb helaas de aardvarkens nog steeds niet gezien maar de dieren en planten daar binnen zijn prachtig en ook het restaurant was naar mijn tevredenheid. Ik schoof er nog een broodje in en na nog een rondje liepen we weer buiten. De savanne is mooi en ruim, dat de dieren ver weg staan is jammer maar ze kunnen de benen strekken.Zebra's op de savanne van Burgers Zoo

In tegenstelling tot de andere dierentuinen in Nederland, is Burgers Zoo niet bezig met verbouwen. De oude en nieuwe verblijven kunnen bijna geen groter contrast vormen en de dierentuin loopt dan ook achter. Ik heb een heerlijke dag gehad, met verbazingwekkend mooi weer, maar ik hoop dat als ik het park over 10 jaar bezoek, ik niet weer vertwijfeld naar buiten loop denkend aan die oude, slechte en te kleine verblijven.

13 reacties

 • VillaSappho

  Heerlijke plek, beetje wandelen doet me altijd goed. Maar als ik dan te kleine verblijven zie dan heb ik toch geen rust.

 • VillaSappho

  Tja waar je mee omgaat…erg he hoe vaak zij wel niet gaat!? Met kids is het ook leuk zeker als ze dieren interessant vinden.

 • Morgaine

  Ik heb geen idee, ik was echt in de veronderstelling dat ze destijds door zouden pakken, ocean en desert en jungle af, dan direct de rest…

  X

 • VillaSappho

  Ja het deed mij ook wel wat want veel verblijven zijn gewoon oud vervuild en niet meer goed voor de dieren. Ze schijnen nu wel iets aan het aanpakken te zijn maar ja, waarom duurt het zo lang?

 • Morgaine

  Het is voor mij iets meer dan 10 jaar geleden dat ik er voor het laatst was, nu was ik toch in de veronderstelling dat men alles zou gaan aanpakken, dit doet mij meer dan ik dacht, te lezen dat heel veel nog hetzelfde is nu :(

  X

 • Rietepietz

  Die oude verblijven zijn me niet opgevallen toen ik er twee jaar geleden was. Kan makkelijk want je komt op één dag niet toe aan de héle dierentuin. Eén na de laatste foto is een juweeltje, maar de rest is natuurlijk óók het bekijken waard. Een dierentuin is wel leuk voor een keer, liefst met kinderen, maar zo verslaafd als jij en Mel zijn zal ik nooit worden.

 • fietszwerver

  de opnamen zijn mooi , en mijn favo is het aapje bovenaan
  om 10 uur al aan het bier , dat is beslist niet goed en loopt dan ook vaak uit op overlast , ongeacht waar die lui vandaan komen :)
  maar de dierenverblijven zijn na 10 jaar dus meest nog oud en wie weet zelfs vervallen
  zal een centen kwestie zijn , te weinig bezoek of verkeerd management
  hoe dan ook het is jammer

 • Marylou

  Dierentuinen zijn immens veranderd en gelukkig maar.Er wordt getracht het natuurlijk biotoop zo goed mogelijk na te bootsen en zijn er ook heel vaak ineslaagd. Ga heel vaak naar de dierentuin