Brief aan Eru van Goudkuipje

Brief aan Eru van Goudkuipje

Brief aan Eru van Goudkuipje

Met een nieuwe relatie komen nieuwe producten jullie zijn er één van Eru van Goudkuipje. Heerlijke smeerkaas maken jullie, maar volgens mij is de smeerkaas jullie een beetje naar het hoofd gestegen en daarom stuur ik jullie deze brief.

Toen ik mijn vriend leerde kennen in 2016 nam hij regelmatig boodschappen mee. Ik ben geen bloemenmens en dus nam hij dingen mee waar ik iets aan heb. Ook jullie smeerkaas hoorde daarbij. Inmiddels zijn we ruim 3 jaar verder en heb ik jullie product een beetje in de gaten gehouden. Ik kocht de grote bakjes in 2016 voor de toch al niet geringe prijs van €1,53 euro. Hoe ik dat weet? Tijdens een opruimronde zag ik een briefje met een idee voor mijn blog voorbij komen op een heel oud bonnetje.

Brief aan Eru van GoudkuipjeInmiddels kost jullie smeerkaas in de ene supermarkt €1,69 en in de ander al €1,79. Tot zover de prijsoorlog tussen die winkels want ze zijn beide belachelijk duur en ik kom er dan ook alleen voor de A-merken waar ik geen afstand van wil doen. Maar toen ik die schokkende prijs van €1,79 zag toen wist ik, dit is een belachelijke prijs voor 200 gram smeerkaas en liep zonder jullie product te deur weer uit.

In de tijd dat ik samenwoon is jullie smeerkaas minimaal 26 cent duurder geworden en nu kunnen jullie zeggen dat de supermarkten hun winst willen halen, maar jullie hebben een grote vinger in die gesmolten kaas weet u. Waarom zijn alleen de kleine bakjes in de aanbieding? En waarom is die aanbieding dan zo miniem dat een groot bakje in verhouding nog goedkoper is? Denk eens aan het milieu èn de klant. Ik drink al jaren lactosevrije melk en de kosten van dat pak zijn in 10 jaar 20 cent gestegen en hangen naar mijn tevredenheid al jaren rond de 99 cent. Kan je natuurlijk zeuren over vervoerskosten maar zo ver is Woerden nou ook weer niet.

Daarom kan ik maar één dingen bedenken mensen van Eru Goudkuipje, jullie zijn enorm succesvol, maken een heerlijk product maar het maakt jullie niks uit dat de consument er belachelijk veel geld voor betaald. Helaas maakt het deze tot nu toe trouwe consument wel iets uit, want na drie jaar aan prijsstijgingen loop ik over naar de smeerkaas van de Lidl. Die smaakt me namelijk ook prima en dat alleen al omdat een bakje de helft goedkoper is.

22 thoughts on “Brief aan Eru van Goudkuipje

 1. Nee, het is met veel meer maar deze viel me echt enorm op. Heb nog wel ene ander, de entree van de Winter Efteling.

 2. Ik koop zelden A-merken. Alleen koffie en cup-a-soup. Voor de rest koop ik alles van het huismerk dat scheelt toch. Zal weer eens smeerkaas mee brengen. Lekker!
  PS: geen bloemenmens zijn heeft zijn voordelen, hè?

 3. Het gaat op bij veel andere producten. En neem van mij aan dat de Duitse supermarkten laten zien dat het flink goedkoper kan. Ook al weet ik niet of men daar het begrip smeerkaas kent….Ik zelf lust het niet, dus dit producti en haar prijs is mij ontgaan. Ga er toch eens op letten…

 4. Zo, die Eru weet ze wel te rekenen!
  Producten van dergelijke bedrijven vragen erom om genegeerd te worden.
  Hej, jij ook aan de lactosevrije melk…

 5. Nu is er wel een btw verhoging op voedingsmiddelen gekomen.

  En A merken zijn altijd duurder want die zijn zogezegd goeeeed!!!! Dan mag je duurder zijn en daar wordt grif gebruik van gemaakt.

 6. Het hele bakje? De katten likken het bakje hier uit als wij hem leeg hebben. En 1 kat krijgt een beetje op een klein schoteltje. Het was ook die kat die uitslag gaf welke nieuwe goedkopere smeerkaas we zouden nemen. Zij koos die van Lidl.

 7. Die van AH zelf is inderdaad ook lekker. Alleen iets dunner dan goudkuipje, maar na een paar keer ben je daaraan gewend.
  En spotgoedkoop. Geen Eru meer voor mij.

 8. Ik stuurde Eru een tijdje terug een leuke foto van onze hond die het lege kuipje altijd mag uitlikken, vaste traditie. Dat vonden ze schijnbaar zo leuk dat ik van alles kreeg terug gestuurd, kleine gadgets met het Goudkuipje logo, wie weet…? Ik kies zelf overigens nu ook altijd het AH merk dat kost volgens mij nog geen 50 cent en is ook lekker!

 9. Je hebt gelijk maar dit geldt voor bijna alle artikelen.
  Smeerkaas van Lidl en Aldi smaken inderdaadgoed, de eigen winkelmerken van andere supers ook, zolang ze maar gewoon volvet zijn.

 10. Echt bizar, dat soort prijzen. Ik kies bij de meeste producten ook niet voor het A-merk. Er is vaak een prima goedkoper alternatief.

 11. En heb je antwoord gekregen?
  Het vreemde is dat vaak de Aldi en Lidl met hun producten goed uit de testen komen. Hans

 12. zo dat is een flinke prijsverhoging ja
  en er is geen kwaliteit verschil met die bij de lidle
  dan zou je een dief uit eigen zak zijn als je die niet nam
  ben trouwens benieuwd of je antwoordt krijgt op de brief

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top