Blog en website ergernissen

Blog en website ergernissen

Blog en website ergernissen

Zit je een keileuke tekst te lezen dik geconcentreerd natuurlijk, ploept er opeens een pop-up in beeld, herkenbaar? Vast wel, lees hier mijn grootste blog en website ergernissen en vul ze desnoods aan.

Niet alleen die pop-ups zijn irritant, ook van die fijne muziekjes die opeens gaan spelen. Met een beetje mazzel heb ik mijn hartslag na een minuut weer onder controle.

Blog en website ergernissenCookies, ze waren er al zolang er internet bestond en sinds je braaf aan moet geven dat ze bestaan krijg je op heul veul websites zo’n fijne melding. Soms totaal onschuldig in een hoekje, zo van hé ik sta hier maar niemand heeft last van mij. Maar vaker is heel die website niet te bereiken voor je braaf op ‘oké’ hebt gedrukt of accepteren of op nee. Als dat tenminste mogelijk is. Plugins vertragen je browser, pikken ze lang niet allemaal op en wie weet wat die allemaal accepteert…

Reclame, moet bestaan maar ik heb er zo’n fijne plugin voor dus dahag bijna alle reclame. Maar soms h`e soms heb je van die gemene fuckers die nog niet opgepikt zijn. Ook de meldingen van die websites die dan spontaan miepen dat ze zo geen centjes verdienen zo zonder die reclame, hé das niet mijn probleem. Heb je ook nog de sneaky reclame, op blogs vaak. Met teksten als ‘zie mijn vorige blogpost’, klik je erop kom je op de website van het product wat ze promoot. En ja ‘ze’ want dat is nou een typische mokkel actie. O en niet bij mij, ik verdien helemaal niks met mijn blog. (Zielig hè, ik zoek nog sponsoren).

Heb je een fijne reactie zitten typen, moet je eerst nog even inloggen, al je gegevens invullen en als je een beetje mazzel hebt ook nog met van die fijne plaatjes of rare codes aan de gang. Oervervelend vind ik dat en ik denk eerlijk gezegd dat je er eerder reacties door mist dan spam.

Regenboogwebsites. Pikzwarte achtergrond en om de tekst duidelijker te maken elk blokje in een andere kleur. Dat had ik vroegah ook, minstens 15 geleden toen ik nog codes zat te typen op cu2.

Sites die je meteen aanmelden voor hun nieuwsbrief als je eens een reactie achter laat. Ik moet geen nieuwsbrief en nu ook je blog niet meer.

Verborgen tekst, ook zo’n leuke. Dan zoek je op een bepaald trefwoord en kom je op een pagina van een website maar er is niets over te vinden. Na even ontdek je dat er teksten op de website staan die dezelfde kleur als de achtergrond hebben. Als je gevonden wil worden moet je google niet boos maken met dat soort trieste acties.

En jullie hebben jullie nog van die typische blog of website ergernissen?

24 thoughts on “Blog en website ergernissen

 1. hoewel ik tetgenwoordig veel met evernote doe heb ik thuis ook nog een vulpen die ik graag gebruik. Rode inkt heb nog een voorraad vullingen voor een jaar of 5.

 2. ik heb Ad Block plus, en surf eigenlijk haast nooit, ben een ouwerwets mens, ga straks iemand een brief schrijven, met de hand, mijn nieuwe vulpen uitproberen.

 3. Bij pop ups klik ik de blog weg. En muziek. Verschrikkelijk!! Wie doet dat nou. Begrijpt men niet dat de kans groot is dat je lezer tegelijkertijd ook gebruikt maakt van spotify. Inloggen voor een reactie is sowieso een no go.

 4. Ik vind het ergste die popups, zodat je website steeds verspringt en je continu verkeerd klikt.

 5. Nee eigenlijk nooit last van maar oke, ik surf ook nauwelijks en lees uitsluitend de site die ik bij m’n linkjes heb staan. het geluid staat standaard uit, moet ik ergens video aanzetten kan het geluid altijd nog aan.

 6. Ik wil ook geen rekensommen zien en dat soort onzin. En banners over het blokkeren door adware zijn voor mij ook redenen om ergens niet meer te komen.

 7. Sinds ik een paar jaar al een betaald WP=blog voer heb ik geen last van reclame of andere uitingen. Bij sommige websites is dat cookiemenu een rampenplan. Je kunt iets niet lezen voor je accoord gaat met die dingen. Sommige websites van kranten heb ik om die reden gedelete. Ik wil niet dat men alles ziet wat ik op het www aan het doen ben. Gaat ze niks aan.

 8. Wanneer ik een reactie typ en die wil plaatsen moet je dus je ganse rimram van naam enzo invullen. Pas op, ergens heb ik er geen probleem mee, maar soms als je het 1x gedaan hebt zit het er automatisch in. Nu heb ik gemerkt dat ik bij dergelijke publicaties op een andere blog kom dan de mijne.. hoe is dat nu in godsnaam mogelijk? Ik snap er de ballen van, maar sinds ik dat ontdekt heb typ ik liever de ganse rimram opnieuw in. Ookal kost het mij 1 minuut meer van mijn tijd.

 9. Op de pc eigenlijk bijna nooit meer, op mijn telefoon soms nog wel eens.
  Maar moet er ook niets van hebben hoor.

 10. Die ongevraagde pop-ups, zij inderdaad een bron van ergernis Liesbeth.

 11. Het ongevraagd afspelen van een riedeltje bij het openen van sommige blogs heeft mij ook wel eens stijf doen staan van schrik :) Begrijp niet wat dergelijke bloggers daar voor meerwaarde in zien voor hun volgers. Tegenwoordig kijk ik eerst of het geluid uitstaat alvorens te beginnen aan een bloggersrondje. Zelf heb ik een gratis versie van WordPress. Reclame is de prijs van gratis en moet je dus maar slikken voor zoete koek. Ik lees uit een reactie van jou dat je nog wel eens in de koektrommel zit :)

 12. Ja maar ik zit steeds in de koekjestrommel en dan zie ik mn telefoon ook. Geen goede oplossing!

 13. Die ervaring heb ik ook wel, met een aantal websites. Ik moet wel bekennen dat ik me er niet meer zoveel aan erger als vroeger. Zojuist mocht ik van NRC een artikel over de leuke belevenissen in Eindhoven niet lezen, omdat ik al teveel van NRC gelezen had deze maand. Als je cookies weggooit of naar een ander cookieblik switcht kan het wel. Voor sommige interessante artikelen neem ik die extra moeite dan.

 14. mogge Liesbeth
  zeer herkenbaar , al maak ik me er niet echt druk om , als het me niet bevalt kom ik er niet weer terug
  fijn weekend groet

 15. Ik had een blokker op mijn pc laten zetten maar dan kon ik de krant op pc niet meer lezen.Heb hem toen een keertje uitgezet en kon hem niet meer terug in orde krijgen.Zaken waar ik eerst bij facebook moet inloggen om een eactie achter te laten, bezoek ik niet meer.

 16. ja of bij de volkskrant of blendle ofzo dan zie je linkje op twitter en dan denk je whoe interessant moet je inloggen om het te kunnen lezen. boelaatmaarzittendan

 17. Net als Blewbird wordt voor mij het meeste geblokkeerd, Ik erger me wel eens aan websites waarop je alleen mag reageren als je eerst bij facebook inlogt. En dat ga ik toch echt niet doen.

 18. Ergerlijk dat men je steeds weer lastig gaat vallen met allerlei onzin. Het irriteert me ook.

 19. Nee, niet meer. Popups, cookies, riedeltjes, je kunt ze in Firefox allemaal afzetten. Heerlijk!

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top