Leeftijdsverschil

Leeftijdsverschil in een relatie

Leeftijdsverschil

Hoewel m’n vader nu meteen ‘jong!’ zou roepen is er niets anders over te zeggen dat mijn vriend een stuk ouder is dan ik. Als je na een periode van vrijgezel zijn iemand tegenkomt is iedereen altijd ontzettend blij voor je. Die blijdschap verandert nogal eens als je vervolgens verteld dat ‘ie wat ouder is. En al helemaal als het leeftijdsverschil niet een paar jaartjes is. Wat als je vriend ouder is? Ik vertel je erover.

Opmerkingen
Een oudere vriend, het stond niet op mijn bucketlist maar zoals het bij gelukkig heel veel relaties gaat, werd ik gewoon verliefd. En hij ook. Opmerkingen als golddigger en vaderfiguur heb ik al naar mijn hoofd gekregen. Ontzettend grappig want als het om geld ging had ik een ander moeten kiezen en in vaders ben ik ruim voorzien.

O dat stopt wel
Het is echt zo, na de gelukswensen en de vragen komen de verhalen dat dat nooit gaat werken. Hij heeft een midlifecrisis je bent zijn tussendoortje enzovoort. Hoewel de cijfers er niet om liegen ben ik niet van plan om te gaan doemdenken. Struikelblokken als muziek, film en interesses heb ik niet met Frans. Hij geeft me de ruimte als ik een dagje wil treinen en als het nodig is trek ik hem zijn huis uit, al is het maar voor een ritje of een wandeling. Ik zie hem er van opknappen. Hoewel ik die doemdenkers niet meer zie lach ik ze stiekem uit ik ben dan ook nogal een flink tussendoortje.

Levenservaring
Nog zo’n struikelblok. Frans en ik vullen elkaar eigenlijk alleen maar aan. Hij is handig, weet heel veel qua techniek en hoewel we onze grootste hobby delen weet hij alles over materieel en voertuigen en vertel ik hem de rest over de sociale kant van de Tweede Wereldoorlog. Zonder Frans zijn leven hier uit te schrijven heb ik meer ervaring dan hij op veel punten. Dit is echt een kwestie van vertellen, ruimte geven en ervaring delen. Zoals ik vorig jaar al schreef heb ik ruim ervaring met narcisten, mijn kennis zorgde ervoor dat Frans mensen in zijn omgeving ging herkennen en zijn eigen grenzen eens aan ging geven. Andersom koppelt Frans dingen in mijn gedrag feilloos aan mijn jeugd, niet leuk wel leerzaam.

Cliché maar waar
Leeftijd is een nummer, als Frans met zijn Vitara als eerste bij het stoplicht wegsjeest onderwijl Toto meezingend, denk ik niet aan ruim 20 jaar leeftijdsverschil. Ik denk er sowieso niet aan omdat ik nooit echt met dingen van mijn eigen leeftijd bezig was. Ik las in groep 7 boeken van de volwasseneafdeling en hoewel ik mijn kroegperiode heb gehad denk ik nu vooral in hoeveel uur slaap ik kan halen

Om me heen zie ik mijn leeftijd rondlopen met kinderen, hartstikke leuk die kids van een ander, doe mij nog een kat. Frans is het kind in hem absoluut niet kwijtgeraakt, hij speelt met vliegtuigjes, scheurt als een malle met zijn jeep over een motorcrossbaan en heeft een broertje dood aan ingedutte zaken. Daarnaast heeft hij graag graag iets omhanden, iets wat gemaakt moet worden, een dagje weg of mij (grijnst).

Leeftijd is een nummer en ik kan het weten want Frans is 20 jaar ouder dan ik en de eerste waar ik echt gelukkig mee ben.

30 thoughts on “Leeftijdsverschil

 1. Leeftijd is maar een nummer.. maakt niks uit! Ik ken een stel die schelen 22 jaar.. Zijn al 40 jaar getrouwd, hij is 82 en zij 60 en nog steeds happy. Zo geweldig om te zien! De vriend van mijn dochter is ook 15 jaar ouder..ik heb haar nog nooit zo gelukkig meegemaakt! Ik wens jou en Frans heel veel geluk! ❤

 2. Zo te horen zit het echt goed bij jullie. En laat de mensen maar lekker praten en denken, er zijn zovelen die blijven aanmodderen terwijl ze niet bij elkaar passen. Want daar gaat het juist om, elkaar aanvullen maar ook gemeenschappelijke dingen hebben. En dan speelt leeftijd geen rol.

 3. Zo is dat. Je laatste zin raakt me want daar is waar het om gaat. Laat ze maar lullen, zou ik zeggen. Kritiek komt meestal van mensen die het niet zo goed hebben getroffen

 4. Er gaan zoveel relaties stuk, ook heel veel waarbij het leeftijdsverschil minimaal is. Volgens mij is het wel iets moeilijker wanneer de vrouw 20 jaar ouder is dan de man, misschien wel omdat mannen vaak alleen maar mooier worden bij het ouder worden wat voor vrouwen niet altijd op gaat;-) Ik denk dat wat in de éne relatie een dikke plus is in een andere heel slecht kan uitpakken. Dat kan voor ieder verschil opgaan, verschil in opleiding, verschil in afkomst en noem maar op. Geniet jij maar lekker met je Frans, garanties heb je niet maar die krijgt niémand bij een relatie !

 5. Ik word zo blij van die laatste zin, want dat is wat iedereen om jullie heen zich moet beseffen dat jullie gelukkig zijn!!

  Ik ken die voor oordelen hoor. De ex waar ik het langst mee geweest ben was 19 jaar ouder dan ik, zelf mijn eigen familie sprak er schande van, tot ze besefte dat wij echt gelukkig waren ……………. helaas kwam er wel een kink in de kabel, hij werd verliefd op een meisje dat 9 jaar jonger was dan ik, en heeft daar achter mijn rug om een relatie mee aangeknoopt ……. maar dat had ook met iemand van mijn eigen leeftijd kunnen gebeuren.

 6. Ik heb vrienden gekend, waar het leeftijdsverschil ook 20 jaar was en die zijn zo gelukkig geweest samen!
  Op liefde staat echt geen leeftijd! Zeker weten!

 7. laat ze maar zeggen Liesbeth

  heel knappe foto heb je er bij geplaatst

  prettige zondag

 8. Mensen weten gewoon niet waar ze het over hebben met hun opmerkingen. Wat wij en voornamelijk ik destijds niet naar mijn hoofd geslingerd heb gekregen, ons leeftijd verschil is de helft van jullie. Maar we zijn gewoon door gegaan. Toen we dan toch getrouwd waren keken velen mij niet meer aan want eigenlijk had ik een goede partij voor de neus van de andere dames weggekaapt. Zij hadden er eigenlijk veel beter bijgepast dachten ze. Waar ging het dus eigenlijk om? Ons leeftijdsverschil of toch de jalousie om een goede relatie die zij missen.

 9. Onze overburen zijn al tig jaar samen, met een leeftijdsverschil van bijna 20 jaar. Net zoals de andere overburen die ook al tig jaar samen zijn, met een leeftijdsverschil van nog geen 2 jaar. En net zoals bij heel veel andere mensen, eindigt een relatie soms. Dat hoort bij het leven. Dat gebeurt ook, maar staat los van je leeftijd. Jammer dat mensen zo veel oordelen hebben. Gelukkig weten jullie beter en daardoor zal iedereen het in je omgeving ook gaan accepteren. Ik kijk nergens van op en heb er al helemaal geen oordeel over. Mijn vriend dacht ook niet op een dag: weet je, ik ga eens iets beginnen met een gelukkig, getrouwde vrouw. En andersom dacht ik ook niet, een tweede relatie erbij is precies wat ik nodig heb. Maar soms gebeuren dingen gewoon :)

 10. Leeftijd????het is hoe het voelt….voelt het goed.??…dan gewoon genieten Liesbeth. ?

 11. Wat mij betreft hoef je je niet verdedigen hoor! Kies de weg waarvan je voelt dat die goed is.
  Mijn opvatting is: als het eventueel over zou gaan, heb je dit moois in elk geval gehad!
  Geniet er van, en luister daarbij naar mooie muziek, zoals dit.

 12. Wat mij opviel aan je – opnieuw prachtige – foto boven dit stuk: wat loopt Frans mooi rechtop! Hij staat goed op zijn benen. Het is verleidelijk te zeggen dat dat een kwestie van leeftijd is. Dat is het niet. Maar meegenomen is het wel :-)

 13. Goed dat je niets van de reacties aantrekt. Je hebt ook jonge mannen die al oud zijn en anderen zoals Frans die de wereld jong bekijken. Ikvind het trouwens ook heerlijk om “jongeren” er bij het stoplicht eruit te rijden in mijn BMW X3.
  Warme groet en een glimlach,

 14. ha die Liesbeth
  wat kan ik als vrijgezellige van 67 zeggen
  alles is al gezegd
  ik trof wat ik dacht de ware in ’75 , kwam bedrogen uit en sindsdien , wat men noemt besmet met bindingsangst
  geniet het leven is wat ik zeg , leeftijd speelt geen enkele rol

 15. Ik heb een vriend wiens vriendin 30 jaar ouder is, hij was altijd vrijgezel, en bij toeval hebben ze elkaar gevonden. Er zitten uiteindelijk ook nadelen aan… Hij is nu 65 en zij moet nu naar een kliniek om te herstellen van een operatie die haar levensverwachting met een paar maanden tot een jaar verlengd. Maar geniet ervan, als je elkaar leuk vindt maakt dat niets uit.

 16. Tja, sommige maken daar een probleem van, maar als je samen gelukkig bent wat doet hun mening er dan toe.
  Samen ga je verder. Hans

 17. Leeftijd is een cijfer ,als jullie gelukkig zijn,hoeven anderen zich daar niet mee te moeien.Geniet van het fijne gevoel dat jullie elkaar aanvoelen en geniet.

 18. Ik ken het de andere kant op, gewoon genieten en laat iedereen maar zeuren :-) gewoon kift zou mijn oma zeggen die ook ruim 20 jaar jonger was dan mijn opa!

 19. Mooi dat jij hier jouw/jullie geluk deelt.

  Dat leeftijdsverschil heeft daar weer niets mee te maken.
  Geniet gewoon van elkaar.

  Vrolijke groet,

Comments are closed.

Back To Top