Bloedirritant aan de radio

Bloedirritant aan de radio

Bloedirritant aan de radio

Op m’n werk staat de radio vrij veel aan, maar ook als we in de auto zitten hoor ik regelmatig de radio. Met nog grotere regelmaat knal ik hem af of verander ik van zender want dit vind ik bloedirritant aan de radio.

Ed Sheeran
Moet ik nog meer zeggen? Tegen wil en dank ken ik zijn nummers want elke freaking zender draait ze grijs. Behalve Holland fm maar die heeft Nick en Simon en dat is net zo erg.

Jingles
Hebben ze een nieuw die begint of lijkt op een keigoed nummer, is het de jingle van het radiostation. Die dingen worden ook steeds langer, alsof de dj na 4 minuten muziek nog net even wat meer tijd nodig heeft om nog meer gelul de ether in te spuien.

Zometeen de nieuwe van…
Natuurlijk ben ik benieuwd naar dat nieuwe nummer, maar als ‘ie vervolgens maar niet komt heet dat gewoon misleiding. Ook irritant als vervolgens 5 minuten reclame, nieuws en nog meer reclame ertussen moet.

Reclame
Radioreclame wordt ook steeds langer, op tv is 10 minuten al doodnormaal. Maar als je bedenkt dat er nog een voorpoefje en een terugblik komt ben je zo 12 minuten verder eer het programma weer begint. Op de radio is het niet anders, steeds dezelfde en dan nog een herhaling want je zou het kunnen vergeten binnen die halve minuut dat een ander merk zijn reclametijd heeft.

Volume
Is het jullie wel eens opgevallen dat het volume per radiozender verschilt? En zodra er reclame komt, die zender opeens harder gaat? Heel irritant zeker als je aan het werk bent.

Laag bij de gronds
Sinds ik zangeres Maan over de zeik hoorde gaan omdat er opeens een blote kerel in de 538 studio stond terwijl zij stond te zingen, luister ik geen 538 meer. Je nodigt iemand uit om die vervolgens in de zeik te nemen. Als je op die manier luisteraars moet trekken, dan ben je laag bij de gronds bezig en dan hebben we het al niet meer over die posters van die zender.

En natuurlijk kan je zeggen dat die radio uit kan, dat je niet hoeft te luisteren en dat als je muziek wil horen je dat ook zelf aan kan zetten, maar waar is de tijd dat muziek op de radio  wel belangrijk was dat je de gaafste nieuwe nummers voorbij hoorde komen en dat een dj gewoon eens duidelijk zei welk nummer dat was inclusief een leuk weetje over de maker ervan? Precies die is voorbij net als mijn plezier in de radio.

21 thoughts on “Bloedirritant aan de radio

 1. Bij mij is Radio2 eigenlijk de standaard zender. Behalve op zaterdag tussen 12-2u. Dan is er de VARA met een of ander politiek flauwekulprogramma en dan gaat de radio over op 4. Klassieke muziek. Twee uurtjes rust. Ook ik hoor veel van hetzelde vaak. En ook opvallend, weinig Nederlands, Frans of Duits. Engels maakt de dienst uit of dat vreselijke rappergedoe. Nee, het is soms afzien. En ik heb niks met al die namaakzangers die hun best doen om allerlei riedeltjes te verpakken in hun muziek. Nee, Metallica, Johnny Cash, dat soort dingen. Daar kan ik mee leven, maa rde Nick en Simons van deze wereld….brrrrr….

 2. In de auto luister ik naar Radio 1 of 2. Thuis staat de radio meestal uit, soms staat hij aan op L1 (regionale zender)

 3. Ik heb eigenlijk altijd NPO Radio 2 aanstaan. Als ik het druk heb en na moet denken, gaat-ie uit. Verder staat-ie op zo’n laag volume, dat ik er eigenlijk niets van hoor.

 4. Ik heb dat vaak niet eens in de gaten. Bij mij staat ie de hele dag aan. Ik denk dat het bij mij neer een soort van gewenning is, want echt soms hoor ik gewoon niet eens wat er op is.

 5. De enige momenten dat ik nog radio aan heb is, als ik overhemden aan het strijken ben. Radio Drenthe, met regionaal nieuws en informatie, en muziek uit allerlei smaakregionen. Ik heb de tekst van dit nummer even opgezocht om mee te lezen: https://www.azlyrics.com/lyrics/brucespringsteen/radionowhere.html ; je hebt gelijk, de radio (en ook TV) is er tegenwoordig alleen nog maar om reclamespots te verkopen. En daar zijn de commerciëlen nog sterker op gericht dan de publieke omroep, die de reclamegelden nodig heeft om geen omroepbijdrage te heffen, want daar zit iedereen dan weer over te zeuren en te emmeren, terwijl iedereen verder die idiote onderbrekingen in programma’s op de commerciëlen middenin de breekbaarste scenes voor lief neemt…
  Bruce for president! (Zeker nu het niet slechter kan dan de egocentrische, narcistische, incompetente draak die er nu zit…)

 6. Ik ben zelf erg liefhebber van de Arbeidsvitaminen, dat is weggestopt op Radio 5 en is niet te ontvangen.

 7. Ik heb zelden de radio aanstaan. En zo ja, dan wil ik muziek horen en geen ge-oh.
  Het beste radioprogramma ooit vind ik nog steeds de Avondspits van Frits Spits, tussen 18.00 en 19.00 uur.
  Aan die “grap” met Maan heb ik me wezenloos geërgerd.

 8. Als ik niet zelf muziek afspeel staat de regionale zender altijd aan, plaatje met een praatje meestal regiogerelateerd. Wat helpt is natuurlijk dat ik niet meer zo op nieuwe muziek zit te wachten.

 9. Hier staat de radio bijna altijd aan, maar op een zacht volume. En eigenlijk altijd Radio 2 tot verdriet van de meiden. ;-)

 10. Sinds die Smit uit Volendam die Pearl reclame doet, heb ik de radio uit en zing ik zelf.
  Ook geen gehoor dat gebrul maar altijd beter dan Smit.

 11. In mijn auto staat de radio op sky radio. Simpelweg omdat ik die zender het best ontvang. Behalve in de kersttijd natuurlijk. Echt voor mij niet voor te stellen dat er lieden zijn die de hele dag van dat kerstgelel kunnen genieten. Maar ach ….. laten we over smaak nou geen ruzie maken

 12. Tjah, die vervelende reclame kan mij ook al eens van post doen veranderen. Doch zou er geen radio meer bestaan zonder reclame. Helaas. Bij lange ritten duw ik gewoon een cd in de speler en dat werkt ook prima ;)

 13. Ik prijs mezelf gelukkig dat op het werk naar Studio Brussel geluisterd wordt. Da’s zowat de enige zender die niet op mijn zenuwern werkt met hun gezever.

 14. Vraag me steeds af waar is de radio nou voor? Volgens mij voor de dj’s, de een is nog fantastische dan de ander als je ze hoort. Klauwen met geld moeten ze verdienen om zichzelf de hele dag te horen lullen op de radio want de muziek is maar bijzaak tegen slordig. De reclame doet er nog een schepje boven op en er is geen zak meer aan om radio te luisteren.

 15. Reclame vind ik irritant dus ik zoek ook een radiopost zonder reclame .Maar op je werk kan je misschien niet kiezen. Radio zou muziek moeten leveren en niet altijd dat gelul

Comments are closed.

Back To Top