5 tips voor als je geen zin hebt om te bloggen + blog ideeen!

5 tips voor als je geen zin hebt om te bloggen

5 tips voor als je geen zin hebt om te bloggen + blog ideeen!

Elke jaar is er wel ergens zo’n moment waarop minder blogs worden geschreven en minder reacties worden achtergelaten. De zomer(vakantie) is er zeker ‘e’en maar deze donkere periode is er ook één gaande. Daarom voor degene die er last van hebben 5 tips voor als je geen zin hebt om te bloggen.

Laat het even los
Een drukke periode in je leven, even geen blogideeën of gewoon even helemaal geen zin. Het is geen schande, hebben we allemaal wel eens. Laat het bloggen even los, schrijf je ideeën nog op, blijf blogs bezoeken en blijf reageren maar haal de druk van de ketel. Je zal zien als alles weer een beetje bekoeld is, gaat het bloggen vanzelf weer.
Dit soort periodes kan je heel lekker opvangen door wat tijdloze blogs vooruit te schrijven en te bewaren, een tag in te vullen (mijn fietstag bijvoorbeeld) of een plog te maken.

Kijk of het (binnenkort) een speciale dag is
Bijna elke dag is het wel een speciale (nationale) speciale dag. En sommige dagen vallen zelfs samen. Zoek op waarom precies die dag er gewijd is. Weet je dat het vrijdag Sint Pannekoek is?

‘Welke serie, tv programma, film moet iedereen zien?’ Welk programma kan je niet aanzien? Waar kijk je naar op TV?

Kies je eigen onderwerpen
Schrijven over iets waar je geen interesse (meer) in hebt of gewoon niets over weet, is erg lastig. Sterker nog bespaar je de moeite bloggers die er wel wat vanaf weten doen het waarschijnlijk beter. Zoek de onderwerpen waar je wel wat vanaf weet, interesse of ervaring in hebt. Of waar je je in ieder geval in wil verdiepen. Overigens is bloggen meer dan kennis delen. Bloggen is ook het delen van ervaringen. Een blog met alleen kennis is saai.

‘Wandel eens door je dorp of stad, maak wat foto’s en deel je ervaringen’. Dit kan ook tijdens de pauze van je werk.

Ga iets doen!
Thuis zitten achter je bureau met een wit velletje voor je, dat stimuleert niet bepaald. Ga daarom iets doen. Grote kans dat je die mogelijkheid niet meer hebt, daarom is het vooruit plannen van je blog zo belangrijk. Wil je op het laatste moment nog iets doen, hou het dan simpel. Of ga de volgende dag verder. Je kan nog altijd beter niet bloggen dan de boel afraffelen. Wie weet heb je morgen opeens een grandioos idee of heb je de tijd iets te gaan doen. Een dagje weg, een leuke lunch, een shoplog. Geen tijd voor? Maak dan in ieder geval tijd voor een plog. Een blog met foto’s. Maak het jezelf makkelijk gewoon een stuk of 10/12 foto’s maken gedurende de dag en misschien wat meer zodat je die kan delen. Vertel over je dag.

Vraag aan 7 willekeurige mensen wat ze graag doen buiten hun werk. Deel wat je opvalt. Luister stiekem collega’s of mensen in de trein af. Deel vooral wat je opvalt!

Andere omgeving
Ga je normaal met de auto naar het werk? Ga eens met het openbaar vervoer, schrijf in de trein of deel je ervaring. Pak je laptop op en wandel, naar een koffietent, de keukentafel van de buurvrouw of de bibliotheek. Ruim desnoods je werkplek op, richt het anders in of creeer er ‘e’en. Maak wel foto’s dat vult zo lekker.

Lees mijn blog ideeën van van de zomer of die van vorig jaar, wie weet zit er iets voor je bij.

Lees oude blogs door
Kijk naar de blogs van vorig jaar om deze tijd, denk je er nog hetzelfde over? Zit er een vervolg in? Haal meteen die vette spelfout of die dode link weg. Maak een vervolg op een lijstjespost die je eerder schreef of die iemand schreef.

Bonustip: Gebruik een random word generator
Voor de grap en vaak als ik even moet wachten zit ik wel eens doelloos te klikken op een random word generator website. Het heeft me laatst nog een blogpost opgeleverd met 2 woorden maar je kan er ook meer of minder gebruiken. Allicht dat je tot inzichten komt die je een leuk idee brengen.

Dit waren mijn 5 tips voor als je geen zin hebt om te bloggen. Wat doe jij als je een blogdip hebt?

18 thoughts on “5 tips voor als je geen zin hebt om te bloggen + blog ideeen!

 1. Leuke tips! Door te werken met enkele vaste rubrieken probeer ik om toch elke maand enkele berichten te publiceren

 2. Leuke tips. Inspiratie heb ik meestal wel, maar de tijd ontbreekt mij nog wel eens ……. al, misschien dat ik beter kan zeggen dat ik mijn prioriteiten niet zo vaak meer bij mijn blog leg :-)

 3. Goeie tips! Ik heb een lijstje met onderwerpen. Dat lijstje raakt nooit leeg omdat er altijd wel wat tussendoor komt.

 4. Ik maak nooit logjes in voorraad, meestal heb ik meerdere ideetjes waar het “loglampje” van gaat branden , vaak heb ik daar dan een foto van gemaakt. maar pas als ik ga schrijven weet ik (meestal) welk onderwerp het gaat halen, de rest hoor je nooit meer iets van , raar maar waar. Soms kijk ik dus even bij de foto’s .

 5. Of schrijf een blog over wat te doen wanneer je even geen bloginspiratie hebt ;-)

 6. Mijn blogs ontstaan meestal nadat ik hier en daar een foto met de GSM genomen heb. Over dingen waar ik geen verstand van heb blog ik sowieso niet. Alles is vanuit mijn persoonlijke omgeving en ervaring.

 7. Ik ga niet speciaal zitten om iets te bloggen en ken het gebrek aan inspiratie dus niet echt. Het is meer dat ik teveel onderwerpen heb en ik niet dagelijks mensen met mijn blogsels wil lastigvallen. Dan voeg ik vaak wat onderwerpen samen. Als ik tekort tijd heb, dan maak ik gewoon kortere berichten. En bij echt te druk blog ik gewoon niet. Dat komt weinig voor aangezien sommige van m’n berichten binnen 15 minuten op het web staan en die 15 minuten is altijd wel ergens te vinden.

 8. Leuke en handige tips! Ik heb mijn blog even op een lager pitje gezet, om iets meer rust te krijgen. En dat bevalt me heel goed. Als ik even niet meer weet waar ik over moet schrijven, dan kijk ik bij mijn oude artikelen of bij mijn concepten. Vaak zit er wel iets bruikbaars tussen.

 9. Altijd goed, extra inspiratie :) Ik heb toevallig gisteren mijn blogplanning voor de komende tijd uitgeschreven. Ik zit vol tot half januari, haha. Nu scheelt het wel dat ik maar 2 keer per week blog, maar toch!

 10. Ik heb altijd zin alleen heb ik soms zelf periodes waarin het niet zo super gaat en dan komt het er niet van.

 11. Als ik een dipje heb maak ik gebruik van mijn fotoarchief, of plaats ik een plakplaatje.

 12. Fijne tips. Ik heb nog geen blogdip gehad in de maanden dat ik blog. Ik heb wel pas voor de zekerheid op Pinterest wat lijstjes opgeslagen met blogideeën die altijd kunnen.

 13. Thuis blijven zitten helpt niet voor de inspiratie maar dan kan het volgende probleem ontstaan.
  Geen tijd om een blog te schrijven. Dat overkomt mij namelijk nogal eens.
  Verder goede tips.

Comments are closed.

Back To Top