17 dingen die ik denk over grasmaaien

17 dingen die ik denk over grasmaaien

17 dingen die ik denk over grasmaaien

Ik moet toch het gras eens maaien.

Frans noemt het een grasmachine. Broodmachine, grasmachine. Grasmaaier, grasmaaimachine dat ding maakt geen gras hoor. Leuke taal Brabants.

De buurman leent zo’n zitmaaier hangt er een karretje achter en rijdt zijn kinderen erin rond. Wil ik ook wel, die zitmaaier, niet de buurman of die kinderen.

Da’s Rotterdams trouwens dat karretje, aanhanger zou een betere bewoording zijn. Rotterdams is ook een leuke taal.

Maar dat is nog lang zo leuk niet als Vlaams, daar doen ze het gras afrijden.

Dat gras wordt er niet korter op met dat gelul.

Katten en lang gras werkt en daarom werkt het niet als je het probeert te maaien. Ze staan meestal wel op als ik eraan kom, maar ze gaan vervolgens heel boos naar je staan kijken. Heb de buren wel eens lopen pesten door een paar lange katbrede plukken voor te laten staan. Dat kunnen ze hier niet helemaal verwerken geloof ik.

Zou ik geen veganisten in kunnen huren voor dat grasmaaien, hoeven ze niet meer naar de winkel.

Heb wel geleerd van de vorige keren. Tip 1, niet grasmaaien op je blote voeten. Ook als je níet over je eigen voeten maait eindig je met groene poten en omdat ik geen kermit de kikkerfetish heb, heb ik flink moeten boenen om alles weer mijn eigen soort van gezonde kleurtje te krijgen. Met groene nagels trouwens, die waren niet schoon te krijgen.

Ook niet grasmaaien met slippers, das tip 2. Je eindigt met groene sokken en in mindere maten wederom groene voeten. Shrek was er niks bij.

Nog een tip, die stroomdraad daar kan je dus overheen maaien, bind hem veilig op en leg hem alsnog over je schouder. Vervolgens ga je erachter komen dat hoe klein je voortuin ook is, de kabel altijd te kort is.

Ben je 3 meter verder, zit die korf vol. Zonder korf is kut trouwens, dan moet je het aanharken.

Nou ja dat had ik moeten doen maar de katten keken lelijk dat ik dat spul weg wilde halen, dat ligt lekker schijnbaar. En ik me ’s avonds maar afvragen waarom ik zo snotterde toen ze bij me in bed kropen.

Hoezo is dat plantje tussen de tegels onkruid, daar in het met gras overwoekerde perk is het gewoon een plantje.

Maar dat is minder erg dan zo’n gemeentemaaier die ’s morgens om 7 uur begint of een buurman die denkt dat dat normaal is.

Of laat dat maaien aan een ander over, probeer ik al weken maar daar het gras bepaald niet korter is geworden. Dus mijn manier schijnt niet echt te werken. Ik zal er toch echt maar moeten geloven…een keer.
17 dingen die ik denk over grasmaaien
Misschien moet ik een advertentie voor wat schapen zetten, gratis gras wel zelf eraf halen.

Nepgras kan ook, maar ja dat moet je stofzuigen en daar heb ik ook een hekel aan. Aan alle manual labour trouwens.

Ik kan de oprit ook wel meteen maaien, is het onkruid ook weer kort.

Misschien moet ik even wachten tot andere buurman ligt te snurken in zijn tuin, die rook ook altijd precies wanneer ik nachtdienst had gehad.

Heb nog gedacht aan zo’n minimaaiertje maar de voortuin is zo klein dat dat minimaaiertje de komende 35 jaar moet maaien om de kosten te dekken en ik weet zeker dat ze die dingen zo goed niet kunnen maken. En daarbij wedden dat er dan nog hoekjes zijn die ik zelf moet doen.

Wel zonde van al die bloemetjes misschien moet ik daar omheen maaien…

Je hebt van die mensen die er een waar kunstwerk van weten te maken met perfecte strepen erin. Dat zijn dezelfde mensen die de voegen tussen de gemeentetegels uitspuiten met een hogedrukreiniger omdat ze geen hobby hebben.

Gelukkig ben ik niet zo’n vrouw die vindt dat het mannenwerk is dat grasmaaien, dus drie keer raden wie er niet kookt vanavond.

37 thoughts on “17 dingen die ik denk over grasmaaien

 1. Het lijkt me voor kinderen wel heel leuk als je vader je zo rondrijdt! Wij hebben helaas een grote tuin, maar geen zitmaaier.

 2. Ik weet meteen waarom wij ook alweer geen gras in de tuin hebben (-: Mensen die aan de dijk wonen, laten hun grasmachine omlaag vallen en dat ding doet de rest. Bij hen dan, hè? Ik zou er meteen de stroomdraad vanaf rijden…
  Groene groet!

 3. Wij hebben van het weekend ook ons gras ‘eraf gereden’. Ook met een stroomkabel maar husband kan dat uitstekeloos. Zijn werk. Ik knip de randjes dan weer strak. Wij hebben wel zo’n korf, maar die is redelijk groot dus hoeven we niet te harken. En ons gras wordt minder en minder. Ziet er toch weer mooi uit als het gedaan is, nietwaar.

 4. Gras maaien in een ver verleden ,nu al jaren een vijver met planten en bloemen.
  je kun er ook je hobby van maken,en zeggen, zo dat ziet weer strak.
  als het klaar is.
  mooie zondag!!
  groetjes Christiene

 5. geweldig blog en super goede tips :-)
  ik heb helaas geen gras meer,
  anders waren een paar van je tips wel erg nuttig geweest

 6. Domweg géén gras nemen, ik réuze makkelijk hoor. Maar eigenlijk vind ik het heerlijk ruiken als er iemand gras aan het maaien is dus dan snuif ik stiekem een neus vol op. Ach iémand moet het doen en dat ben jij dus.

 7. Geweldig! Ik denk overigens maar één ding: ik ben blij dat ik geen gras meer heb.

 8. Een grasmaaier op batterij, zelftrekkend. Geen labeur met draden en weinig duwwerk en minder lawaai. Je het makkelijker maken :-) . ja schapen, koeien, geiten, konijnen of kippen helpen misschien helaas daar is ook weer werk aan. Niet doen…

 9. Hier doen ze het gras af oftewel het gras wordt afgedaan. Ook een leuke taal, Limburgs ?

 10. Ik denk vooral: ik wil nooit een tuin met gras. Dat dácht ik al, maar na deze blog nog meer;).

 11. Leuk blog en ik wordt er nog wijzer van ook.
  Lees net dat je geen gras moet maaien als het heet is omdat het gras dan beter overleefd.
  Ik hoopte dat het onkruid er ook dood van zou gaan maar helaas dat zie ik nog niet zo gebeuren.

 12. Leuk geschreven, je moet er maar opkomen …. je zin voor humor is er duidelijk ! Zelfs die opmerking over de Belgen weten we hier in het zuiden te appreciëren hoor… wij doen inderdaad ons gras af met een grasmachine ha ha ha. Lachen is gezond !!!!

 13. Nog niet maaien hoor. Als het warm en droog is overleefd gras beter als je het niet maait.

  Love As always
  Di mario

 14. Katten eten gras omdat dat de maag irriteert zodat ze kunnen overgeven. Meestal zit er een haarbal dwars.

 15. Het gras is de laatste tijd erg droog door die felle zon en hitte.
  Als het volgende week koeler is maai ik het dan wel.

 16. Zelf zou ik zo’n snoerloze motorloze grasroller gebruiken. Goed voor de lichaamsbeweging. Maar ik heb makkelijk praten. Heb officieel geen gras, dat dan weer wel tussen m’n tegels doorgroeit met mooie pluimen en waar om de beurt een van de buurkatten aan knaagt. Ik heb hier zeker 10 vegetarische katten in de buurt.

 17. Kijk, daar ben ik ook helemaal voor. Grasmaaien zou moeten verboden worden. Ik haat al dat storend geluid en aan die vlakke biljarttafels vind ik ook niks. Dat is toch geen natuur?

 18. een leuk blog Liesbeth

  straks nog even mijn gras afrijden, zodat het gazon van mijn vrouw er weer picobello bij ligt

  koken zal ik wel niet

  prettige dag

 19. Grasmaaien is zeker niet zonder risico, er gebeuren nog wel eens ongelukken mee.
  Een geit of konijnen zijn ook een oplossing om je gras kort te houden. Hans

 20. Ik heb geen gazon meer .Heb 3 jaar geleden al het gras weg gedaan voor bloemenveld voor bijen en vlinders

 21. Mijn vader zwoer bij de zeis. Mooi werk, ik heb het ook geleerd. Iets voor jou?
  Wel opletten dat je je eigen voeten niet meemaait, scherp als zo’n ding is. ?

 22. goed bezig ben je
  zo wel maaiend als mopperend hihi
  als er echt wat ruimte is , misschien toch een schaap en geit
  suc6 met maaien verder :)

 23. Grasmaaien is een hele klus hoor, ik heb het vroeger nog wel gedaan met een grasschaar, ‘s-avonds je handen met pleisters.
  Je hebt tegenwoordig van die robots, jij gaat boodschappen doen, en als je terug komt is het gras gemaaid.

 24. Die twee vierkante meter gras die wij hadden, heb ik decennia geleden er al uit gegooid.. is niks, dat maaien! :-)

 25. Wij hebben een wolf handmaaier en dat stukje van 5x 5 is veel sneller gemaaid en geharkt dan dat ik er een blog over geschreven heb ?

 26. Als ik dit lees ben ik zooo blij dat ik een appartementje heb. Het gras bij ons woord door de gemeente gemaaid. Ik hoef er alleen maar van te genieten. Voor jou een fijne dag en tot blogs. Liefs Ria

 27. Ik herken dat wel, die ellenlange en oeverloze overwegingen over de klus die gedaan moet worden. Werkelijk álles wordt overdacht, niets mag aan het toeval worden overgelaten. En als je dan klaar bent met denken ben je geen f*ck opgeschoten en moet je ’s avonds alsnog koken. :-)

 28. Pakkende titel en hilarische blog. Ik weet weer waarom ik geen gras in m’n tuin heb.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top