13 herkenbare dingen die ik haat en anderen ook

13 herkenbare dingen die ik haat en anderen ook

13 herkenbare dingen die ik haat en anderen ook

Onder het mom van niet bedacht gewoon gejat van levensgenieter Lesley, 13 herkenbare dingen die ik haat en anderen ook.

Mensen die voorpiepen, sta ik mijn weekboodschappen vakkundig op de band te schudden, prima merk niks van jou. Ben je een kind met een blikje scan maar bij mij en hou je geld, maar van die wijven die de hele winkel bij elkaar rapen en ouwehoeren en dan voor willen omdat ze kakhielen hebben dat kan je proberen, maar niet bij mij.

Dat je eens gezond gaat fietsen en dat dan elk stoplicht rood is en bij de laatste een leeg kruispunt op een juut na.

Twee dingen nodig hebben in de supert en dat ze die beide niet hebben. Dikke dikke haat en dan optie 1 met niks naar buiten ook dikke haat of optie 2 dingen pakken waar ik waarschijnlijk dikker van ga worden omdat ik optie 1 niet wil.

Het is uberhaupt oneerlijk dat ik dik word van chocola zonder chocola word ik nog minder draaglijk voor mijn omgeving.

Dat er unaniem wordt besloten dat we weggaan en als je dan klaar bent je vent zijn haar nog moet wassen en de olie nog wil controleren. Ik heb net drie kwartier voor mijn kledingkast staan twijfelen als een wijf had dat toen niet gekund?

Dat onbetrouwbare stinkweer.

Gierige mensen die eerst zeggen dat ze dik verdient hebben en dan zeiken over een worstenbroodje.

Van die krijskinderen in de supermarkt en dan twee volwassenen erbij die net doen of die niet van hun is. Het trekt aan jouw jas het is van jou doe er wat aan.

Mensen die je opeens gedag zeggen als je met iemand staat te praten. Als ik alleen ben zeg je niks, val nou ook kapot hypocriet.

Dat er opeens een hond in je achtertuin staat, niks tegen de hond hoor, maar de eigenaar vond me maar een zeikerd dat ik hem wees op de hondenriem. De volgende keer waarschuwen de katten wel op hun manier. Kijk wie er harder kan janken de hond wat ik zielig vind of jij als je de dierenarts rekening krijgt.

Dat je een foto staat te maken of iets staat te lezen en mensen vlak voor je gaan staan, dat vond ik voor Covid al moordopwekkend irritant.

Updates die opeens moeten en altijd te lang duren. En dat die updates dan ook nog alles traag maken.

Van die dagen dat alles uit je handen flikkert ik krijg daar gooi neigingen van. Hier pleur dan ook maar neer.

En herkenbaar?

28 thoughts on “13 herkenbare dingen die ik haat en anderen ook

 1. Mensen die op een rotonde ofwel geen richting aangeven, danwel ze doen het wel maar slaan dan toch af de andere kant op…. Mensen die bij de kassa even uitgebreid gaan zoeken naar hun voordeelpasje als ze alles nog op de band hebben staan en de cassiere zit te wachten tot ze gaan afrekenen en wij als medeklanten maar moeten wachten… Mensen die hand in hand of arm in arm blijven lopen op een veel te smal trottoir in deze tijden van corona en er van uitgaan dat jij wel stappen op zij zet. Mensen die je onder geen geding gedag zeggen terwijl dat in deze streek bij 85% heel gewoon wordt gevonden. Pakjesbezorgers die met hun busjes met dik 80km per uur door de op zich niet te brede straat scheuren omdat zij ‘haast’ hebben maar jij maar hoopt en bidt dat ze niks raken, zoals een kind, loslopende kat op hond…. van die dingen ja…van die dingen!

 2. Haha zalig! Die discrepantie over geld, daar kan ik ook echt slecht op gaan. “Ja, ik heb echt geen geld en boehoe spaghetti kost twaalf euro, maar hé we hebben wel net een nieuwe dure robotstofzuiger gekocht!!!”

 3. Enorm herkenbaar. Als aanvulling: de kinderkarretjes in de supermarkt. Of vader, moeder en twee jengelende kinderen in de supermarkt. Kon niet één van jullie thuisblijven met die koters? Voor niets staan te wachten op een automobilist of fietser die geen richting aan geeft. Enzovoorts, enzovoorts. Soms verlang ik enorm naar een onbewoond eiland. Overigens ligt het niet altijd aan een ander. Soms haat ik mezelf. Als ik met mijn mouw aan de deurklink blijf haken terwijl ik een kamer in loop met een volle beker koffie. Wat een bende, zeg. Die foto is geweldig, trouwens. Die zegt het helemaal. Blehhhhh.

 4. Er zijn inderdaad irritante dingen, zoals een eeuwig blaffende hond in een buurhuis. Nu niet meer maar ik klop het af! ☺

 5. Eigenlijk ben ik behoorlijk “zen”, maak me niet zo gauw ergens druk, of boos, om. Natuurlijk zijn er wel dingen die ik niet zo goed begrijp en in verwondering bekijk….. automobilisten die in een file achtige situatie bij iedere 5 meter ruimte een dot gas geven alsof de weg vrij en dán natuurlijk weer vol in de remmen moeten. Mijn automaatje krijgt gewoon de ruimte om even lekker te rollen als ik de rem loslaat en vaak kan ik zo langzaam door blijven rollen …. als er tenminste niemand uit een parallel rij in het gaatje wringt, maar het zij zo. Je bent zen of je bent zen.

 6. Ik herken sommige dingen wel, maar erger me zo weinig mogelijk omdat mijn dag dan door ergernissen verpest wordt en daar heb ik geen zin in.

 7. Mensen die zich toch altijd ongevraagd met anderen moeten moeien, zelfs al heb je die mensen in je leven nog nooit eerder gezien.
  Mensen achter je in de wachtrij aan de kassa die toch zo graag zo dicht bij jou staan dat je hun adem in je nek voelt of steeds hun handtas in je rug voelt porren.
  Mensen die tijdens een gesprek constant naar hun gsm grijpen omdat ze het gesprek blijkbaar iets te interessant vinden.

 8. Ik haat niets, maar erger me wel natuurlijk. Krijsende en rammelende kinderen in winkels staat hoog bij mij op de lijst. Samenleven is een kunst denk ik.

 9. Waar ik me vooral gruwelijk kan erger, zijn mensen die hun hond uitlaten en daarbij door de steeg achter ons huis lopen en daar hun hond laten kakken. En ja, raadt het al, opruimen is er niet bij. En met dank aan de vallende bladeren die zo’n hoop bedekken, sta je erin voordat je het in de gaten hebt.

 10. Na twee ik waarschuwen is alles gevrijwaard ik weet sinds vorig jaar dat ik goed kan richten.

 11. Ik erger me aan buurtbewoners die hun lege vuilnis/groenbakken nog dagen op de stoep laten staan.
  Koters in de super racend achter hun eigen wagentje en geen ouder die er iets van zegt.

 12. Ik vind het wel irritant dat ik de reacties van onder naar boven moet lezen.

  Voor de rest weinig herkenning. Gebruik steeds vaker de zelfscan en die heeft geen band. Verder geen buren met een hond. Zit ook in een worstenbroodjevrij gebied. Kan ook prima verkeerslichten mijden, daar hoef ik vrijwel niet voor om te fietsen.

  Ben ook al heel lang partnervrij. Aan samen iets doen heb ik altijd al een hekel gehad. Nog even en mensen moeten samen naar de WC.

 13. Ik ken de provincie dat gelul over elkaar vind ik zó irritant. Ik ga dan ook zelden in mn eigen dorp naar de winkel. Dat laatste trouwens haha maar die aardbevingen is ook iets om te haten lijkt me.

 14. Ook irritant: Als je met iets wilt gooien en het dan al uit je handen geflikkerd is en je het eerst moet oprapen en dat je dan afziet van het gooien want dat is wel heel erg stom. Krijsende kinderen in supermarkten, inderdaad, en, ik moet het zeggen, de tijd die het in zuidelijk Nederland in beslag neemt om aan de kassa af te rekenen, omdat je voorganger/ster eindeloos in het beursje moet zoeken, de boodschappen nog in moet pakken en de laatste nieuwtjes met de cassiere door moet nemen (Annie is getrouwd, Berend ook, met Annie, Henk heeft de bof, en hij is 63, en Froukje heeft haar hondje moeten laten inslapen maar dat geeft niet want het beest was doof, blind en kreupel en had geen staart meer.) Niet dat we hier in noord-Nederland nou zo snel zijn, maar met een beetje geluk tref je net een aardbeving en dan springen de boodschappen vanzelf in je tas.

 15. Ik haat die mannetjes die dat vuurwerk doen knallen hier naast de deur. Mijn katten zijn verschrikkelijk bang.
  En zwijg me van die updates. Mijn toetsenbord blijft haperen na die laatste. Grrr…

 16. Mensen die in de winkel rondlopen zonder mondkapje en dan rondkijken of er iemand wat van durft te zeggen. Dat haat ik.
  Maar een hoop andere dingen die je noemt ook…

Comments are closed.

Back To Top