Zanger van Love...The Beatles theatershow
Fotoserie,  Muziek

Fotoserie: Love…The Beatles

Van de week kreeg ik op een avond een appje of ik meeging naar een Beatles dingetje in het theater. Dat ik meteen ‘ja’ zei was omdat ik vrij weinig van de Beatles ken, of laat ik het zo zeggen ik moest meteen aan hun Abbey Road foto denken maar kon op geen enkel nummer komen…Ja sluit al jullie monden maar weer noem het een gebrek aan opvoeding, zeg dat ik achterloop, vindt er wat wat je wil er gaat toch niks boven Queen. Maar omdat er altijd ruimte is vanaf de tweede plaats zat ik vanavond in het Parktheater. En o wat heb ik me vermaakt. Had ik er rekening mee gehouden dat ik niet mocht fotograferen, bleek dit zelfs bekant aangeraden en gevraagd te worden.

Een concert van Love…The Beatles laat zich het beste beschrijven als theatraal, het is een hommage aan de band. De creativiteit en oog voor detail zijn opvallend en ook de liefde voor de oorspronkelijk groep en muziek straalt van hun af. Zelfs naar iemand zoals ik, die de helft van de nummers niet kent, maar wel een groot deel van de beelden die er tussen de nummers te zien zijn. Tijdens die oorspronkelijke beelden verkleden de bandleden zich en zo vertellen ze in een paar uur tijd het verhaal van de band. Van de ups en downs maar ook de veranderingen. Zo is tijdens de show heel goed te merken dat hun style veranderd, meer en meer studiowerk en ook de geestverruimende middelen deden zo hun ding.
Met grote regelmaat dacht ik bij het begin van een nummer, ‘ooo is dat van hun’ en zo kan ik dus stiekem toch wel zeggen dat ik genoeg van hun nummers ken of dat de Beatles fans tevreden gaat stellen weet ik niet als jonkie haal ik het waarschijnlijk ook niet meer in, maar allicht kom ik eind.

Dus Beatles ik zeg hallo!

15 reacties

 • VillaSappho

  Jij snapt het, er gaat niks boven Queen. Wat mijn favo is daar moet je nog even op wachten. Ook ik ga een blog aan Queen besteden. Voor die tijd moet ik nog ff achter regenbogen aanzitten…

 • MichielZiet

  Nu begon ik je verhaal a;s muziekliefhebber te lezen omdat ik The Beatles toch wel de grondleggers vind van al de moderne popmuziek vind daarna. Los van het feit dat ze een fenomenale band waren. (De hele jaren 60 was eigenlijk een grote ontdekkingstocht op muziek),
  maar toen las ik iets heel moois: Je bent een Queen-fan!
  Nu vind ik mijzelf we de grootste Queenfan van Twente. (Ahum, zelf benoemd natuurlijk)
  Ik heb er zelfs een blogje over geschreven.
  The Beatles waren grootheden, maar Queen was majestueus.
  Nu wil ik uiteraard weten wat zo je favoriete nummers en lp’s zijn. :-)

 • VillaSappho

  Die show is leuk opgezet! Ik denk dat het nog leuker is als je alle muziek kent;) Misschien toch maar gaan dan he;)

 • VillaSappho

  Ja dat was te merken tijdens de show, ik vind de invloed van Lennon op de band ontzettend goed. Ik heb overigens hetzelfde met Queen, alhoewel ik echt niet alle lp’s heb, heb ik er inmiddels wel een stapeltje boeken van en over en luister ik hun muziek dagelijks.

 • tagrijn

  Pfff… Ik heb denk ik alles wel van de Beatles. Ook een paar boeken over de band en special John Lennon. De beste band ever. De muziek is zelfs nu nog niet ouderwets, hartstikke tijdloos, maar in de jaren zestig wel vernieuwend.

 • Rietepietz

  Ik ben natuurlijk van “de Beatle generatie”, en die ontwikkeling kan ik op de LP’s die nog altijd in het rekje staan niét helemaal volgen. Hun platen kochten we pas toen die ontwikkeling al flink op dreef was omdat er tóen pas “meer muziek in zat”. Ik hoor vaak reclame voor de groep waar jij nu geweest bent maar hoor nu voor het eerst hoe de show is, klinkt goed.
  Helemaal niéts mis met Queen trouwens , héélijk! Maar bij mij staat er eigenlijk geen enkele groep op 1 omdat er zovéél geweldige muziek is, zéker van vóór de jaren 80.

 • VillaSappho

  Muziek heeft niks met tijd te maken en alles met smaak. Zo live vond ik het absoluut leuk maar ik denk niet dat ik echt veel nummers ervan ga luisteren. Groetjes!

 • Mrs. T.

  Ik heb helemaal niets met The Beatles. Ook niets met Thee Rolling Stones trouwens. Maar hé, was ook allemaal net voor mijn tijd.

 • marylou

  Ziet er echt leuk uit en het voornaamste is dat je een fijne avond uit had en dat is je goed gelukt.

 • Edward McDunn

  Dat was dus een avondje genieten voor jou Liesbeth, je hebt hele fraaie foto’s gemaakt hoor…compliment!