Willys weer

Willys weer

Zodra er warme dagen worden voorspeld begint het te kriebelen, boven de 22 graden, een zacht tot matig briesje, liefst een watterig wolkje voor de zon en tijd. Dus toen we een beetje vrije tijd konden vinden en het niet te heet en niet te vergeven van rupsen was, besloten we het is Willys weer en daar gaan we van genieten.

Willys weerFrans en ik waren er al snel over eens. We zouden in de avond een rondje Willys doen. Met mijn geschiedenis van zonnesteken en een duidelijk waarschuwing voor de best wel bizarre zonkracht, hield ik me overdag rustig. We reden weg en toen de Willys was volgetankt, weigerde ze te starten. Das de nieuwigheid en zo. Maar toch, Frans mompelde iets over ‘binnenkort een grote beurt’. De Willys pruttelde en vroeg of ik jaloers was?

Waarschijnlijk iets te vergenoegend over haar eigen grapje startte ze wel weer en reden we de goede kant op. Via de Middenpeelweg richting het plaatsje Zeeland. De naam van het dorp is verbasterd van Selilant en Salica, wat zaal betekent. Dat gezegd hebbende stelt het dorp niet zo heel veel voor en reden we er alleen maar doorheen op weg naar de Maas waar we graag komen. Helaas namen we niet de goede afslag en reden naar Grave. Was niet het ergste want de Willys nokte er weer mee. Een extra kabeltje, wat geduld en daar reed de dame weer. Toen maakte ze nog dingen zodat ze gerepareerd kunnen worden.

Zonder problemen reden we de uiterwaarden met geschiedenis rond, hielden een drinkpauze en kregen spontaan trek in ijs. Grote wegen mijdend reden richting de McDonalds, mocht je in de buurt zijn ze zijn erg vriendelijk daar in Uden en het toilet is gratis ook als je niets eet of drinkt. Hou ik van. Het ijs smaakte, maar eenmaal op een rustig weiland bekeek ik me interesse de bewolking.

Eenmaal weer op de weg vertrouwde ik het voor geen meter. Het is prachtig zo’n Willys jeep maar een zeildoek houdt alleen regen tegen, onweer is puur gevaarlijk. ‘We gaan naar huis’, zei ik tegen Frans. Ik zei niet dat de app op mijn telefoon 80 mm regen aangaf. Nou is een beetje regen wel verfrissend na zo’n warme dag maar dat is toch iets teveel van het goede. Ruim voor de felle onweersbui waren we thuis en terwijl ik de was binnenhaalde bedacht ik me dan ook; Het was heerlijk Willys weer maar nu even niet meer.

19 reacties

 1. ja aan zo’n wagen is nog veel zelf te repareren , je kan er ook overal goed bij
  mooie streek om rond te toeren waar jullie waren

 2. Goed dat Frans er zelf aan kan sleutelen. Niets handiger dan een man met technisch inzicht.
  Ook voor Willy’s. :-D

 3. Willy bewijst nog steeds zijn diensten, soms wat sleutelen, maar een echte doorzetter. Hans

 4. Lijkt me heerlijk, zo’n ritje. En dat je voor die bui thuis wilde zijn, snap ik heel goed!

 5. Gaaf met zo’n Willy rond toeren
  RE: Je gebruikt HDR he?
  Ik gebruik geen HDR, wel photoshop en plug-in voor na bewerking, lijkt inderdaad soms HDR.

 6. Voor mij een jeugdherinnering, want het was de eerste auto van mijn vader. Kon bijna niet anders om slecht begaanbaar terrein in de rimboe. Ik heb daar als kind nooit een ‘gewone’ auto gezien.

 7. Was positief bedoeld ik vind het er zo mooi uitzien. Geen hdr is beter ik hou niet van witte gloeiranden en overdreven kleuren. Heb je zin om je filters met me te delen?

 8. Voor de volgende keer… Als je dan toch in Grave bent aangekomen, en je wilt de Maas over… Dan is ijs eten in Plasmolen, bij de beste ijsmaker van Limburg, ook een optie. Clevers is zijn naam. ;-)

 9. Klopt, onweer en Willys gaan niet samen. Maar het lijkt me heerlijk zo’n ritje als het weer geschikt is.
  Leuke foto van Frans die in het inwendige van Willy bezig is, bijna een chirurg die zijn patiént een nieuw leven geeft.

 10. Zo’n GP (Jeep) was ook gebouwd om onderweg door zelfs de meest klunzige GI’s gerepareerd te kunnen worden. Dingen zijn daardoor alleen al bijna onverwoestbaar. Beetje onweer kan geen kwaad voor de auto…of ging het daar niet om??:)

Reacties zijn gesloten.