Waar ik mijn telefoon niet voor gebruik + slimme tip

Waar ik mijn telefoon niet voor gebruik

Waar ik mijn telefoon niet voor gebruik + slimme tip

Zoveel mensen zoveel smaken de hele dag met mijn telefoon hannesen, het is niks voor mij. Dus om in plaats van de leukste handigste en beste apps te delen, deel ik een blogpost met waar ik mijn telefoon niet voor gebruik en deel ik een slimme tip die blijkbaar toch niet iedereen kent.

Zorgapp
Ben zo’n rijk mens, kwam er pas vorige maand achter dat ik helemaal geen zorgpas heb gekregen. Wel betaald overigens dus belde ik enigzins geagiteerd op waarom ik zo’n pas niet had. Bent u hem verloren, mevrouw als ik hem verloren was, had ik om een nieuwe gevraagd. Ik heb hem niet gekregen, dat zijn geen dingen waar ik slordig mee omga. Mevrouw gooide het meteen over een andere boeg, uw nieuwe pas is er over 3 weken. Dank u, maar ik zou u niet bellen als ik niet een afspraak in het ziekenhuis had. (Allemaal doorademen niks ernstigs) U kunt de zorgapp downloaden in de playstore het icoon…’ik onderbreek u ik ga geen medische gegevens in een app op mijn telefoon zetten’. Ze bespaarde zich de moeite en zei; Neem uw legitimatie mee met uw BSN weten ze het ook wel. Had dat meteen gezegd.

Spelletjesapps
Tijd- en stroomverbruikers zijn het. Ik blijf m’n telefoon opladen en ben van mening dat ik beter iets zinnigs kan doen. Een boek lezen of zo. Zeker geen gruwelijk verslavend spelletje.

Sociale Media
Fakebook, Twieter en dat dat je een hondensnuitfoto krijgt. Het is niet aan mij besteed. Fakebook staat inmiddels weer uit en Twieter heb ik al 2 keer gezien in een jaar. Ik heb Instagram omdat ik het leuk vind steeds onder of naast mijn blog een nieuwe foto te zetten. Instagram werkt daarvoor het makkelijkste het zijn geen hoogdravende foto’s maar zolang het bevalt doe ik het. Overigens gooi ik steeds de mensen eruit die me er toevoegen die ik niet ken. Ik ben totaal niet met die nummers bezig en zit niet te wachten op vreemden die zogenaamd geïnteresseerd zijn maar eigenlijk op reclame neerkomen. Het jammere is, als je dat uit wil zetten je alleen je account privé kan maken en dan komen die foto’s niet meer zo leuk naast m’n blog.

Geldapps
Ook ik ben er in gestonken met m’n bank en ja ik heb die app. Erg makkelijk, maar nee ik ga niet met mijn telefoon betalen. De mogelijkheid staat uit op mijn telefoon èn in de app.
Budgetapps komen er niet in omdat ik niet wil dat mijn data (tegen me) gebruikt gaat worden. Daarbij ben ik ondanks een flinke dosis discalculie nog steeds in staat mijn eigen centen te beheren en kan ik ook prima een schema bouwen. Ieder zijn ding overigens dat dat even duidelijk is. Niemand wordt minder van op zijn geld letten.

Pasjesapps
Vond ooit een telefoon van iemand, mooie nieuwe aaifoon, kon er zonder wachtwoord in en zag allerlei pasjes op de foto. Zag Whatsapp gesprekken waar ik rode oortjes van kreeg en helaas niks over van wie de telefoon was en dus belde ik zijn/haar moeder. Tegenwoordig staan die pasjes in een app met wachtwoord en heb je ook nog een app met wachtwoord om je wachtwoorden te onthouden. Het is belachelijk hoeveel er op smartphones over een persoon te vinden is en daarom heb ik dat zelf niet maar wel een slimme tip:

Gegevens op telefoonschermSlimme tip
Zet je naam email en een ander nummer op je vergrendelscherm. Als je iets overkomt kunnen ze iemand bellen. Ook als je je telefoon kwijt bent kunnen ze hem teruggeven. En ze hoeven niet in je telefoon. Deze functie heet eigenaarsgegevens op mijn telefoon. Ga naar instellingen, apparaat, vergrendelscherm. Zoek dan informatie weergeven of als je dat niet hebt persoonlijk bericht bewerken. Bij gegevens eigenaar kan je dingen invullen. Ik heb mijn voornaam (voor als ik dood leg te gaan en de ambumedewerker me aan wil spreken) dan m’n email waar mijn achternaam in staat en vervolgens Bel Frans en zijn nummer. Vul daar trouwens de naam van je eigen spous in hè. Staat een vakkie bij eigenaarsgegevens op vergrendelscherm weergeven. Die moet je wel even aanvinken, dan staat het bovengenoemde dus op je scherm.

Geen Android of niet handig? Maak een foto van die gegevens en stel die in als vergrendelscherm foto.

Wat heb je wel dan?
De meest gebruikte app zal Evernote wel zijn, de camera apps die ik heb en buienradar. Ook snuffel ik graag rond door de Wikipedia app. Waze schreef ik hier al over en ook de Liberation Route app gebruik ik graag alleen werkt die waardeloos en gebruik ik meestal alsnog de website. De WordPress app is handig voor de reacties. Mijn internet app is na Evernote het meest gebruikte.

32 thoughts on “Waar ik mijn telefoon niet voor gebruik + slimme tip

 1. Ik gebruik notities vaak. Mijn camera en Whatsapp. En oh ja! Mijn lampje. En in mijn lunchpauze bel ik mijn oude moederke vaak even.

 2. Goeie tip! Laatst kreeg mijn vrouw een ‘Tikkie’ verzoek van iemand maar dat heeft ze geweigerd. Gewoon even het geld langsgebracht, dat was net zo gemakkelijk. Soms zijn die apps dus helemaal niet zo handig als je er over nadenkt.

 3. Tja…. ben nogal van “ikke selluf doen” en meestal lukt dat wel als ik de tijd neem om goed te lezen. Ik had zelf al een thuisnetwerk gemaakt toen de rest daar zelfs nog niet aan dácht.;-) ben echt wel lang de wizzkid van de familie geweest maar dat wordt nu toch wat minder.

 4. Als het kan gebruuik ik messenger om te bellen. Foto’s voor mijn blog en instagram.
  Spelletjes enz. zijn niet aan mij besteed.

 5. Daar heb je toch (klein)kinderen voor? Bedenk alvast wat je erop wil zetten en laat het door een ander regelen.

 6. Soms bel ik met m´n mobiel maar ik gebruik in hoofdzaak whatsapp , maar een wat foto´s voor de app en dan heb je het wel gehad. De tip om op het vergrendelde scherm wat info te zetten is nuttig. moet ik me eens in verdiepen….zucht, zo heel simpel lijkt het me niet-.

 7. Als ik jouw blog en alle reacties lees, kom ik andermaal tot de ontdekking dat ik wat betreft de smartphone nog steeds van de rooksignalen ben. Ik ben, als het moet, bereikbaar. Stuur, bij gelegenheid, een sms en in de trein speel ik patience. Dat is het wel zo’n beetje. Errug? Ik vind van niet.

 8. Wat een fijne en handige tips. Ik gebruik zelf mijn telefoon voornamelijk voor WhatsApp en Instagram. Alhoewel ik mijn betaalapp er ook op heb. Mijn zorgapp en apps zoals die van DUO heb ik er dan weer niet op staan. Ik gebruik mijn telefoon eigenlijk niet heel intensief, vind ik zelf. Wel gebruik ik ‘m heel veel om muziek te luisteren.

 9. Ik vind het altijd weer bijzonder dat smartphones voor zoveel gebruikt worden, en vaak nog het minst om mee te bellen : ) In die zin zijn het eigenlijk meer mini computertjes geworden.

 10. Bij mij passen de apps op een scherm, dus dat valt ook nog mee.

  De meeste dingen doe ik via het chromebook, zoals wordpress en budget.
  Ik heb wel de bankapp op mijn telefoon staan, maar die werkt alleen via wifi (en dus beveiligd).

 11. Ik ben blij met mijn telefoon kan ik wel zeggen:)
  Als ik de apps nodig ben kan ik ze gebruiken.

  Fijne dag.

 12. Spelletjes op mijn telefoon doe ik ook niet. Ik deed het soms, in fases, maar inderdaad joh, dan ligt dat ding de hele dag te laden. Die handige tip kende ik niet, maar ik ga er gelijk mee aan de gang. Dank!

 13. Ik gebruik ook niet zo veel. Mijn agenda, de camera (gebruik ik dagelijks en veel), bankzaken, one note en google keep voor de boodschappen, weer app, en de telefoon app want bellen doe ik er ook gewoon mee.,

 14. Ik gebruik mijn telefoon als ik iets wil weten, maar hij kan ook lang nutteloos op de tafel liggen. Hans

 15. Ik kan me het laatste verse visje nog herinneren, een hele nachtdienst lang. Ik eet ze liefst uit een blikje met tomatensaus, daar heb ik geen last van! Doe dat van die info Kareltje, wie weet verlies je je telefoon een keer en geef je op die manier iemand de kans hem aan je terug te geven.

 16. Ik heb wel facebook, linkedin, instagram, spotify etc op mijn telefoon. Ook bankieren en wat spelletjes, maar die doe ik bijna nooit.
  Ook wordpress-app en een wandelapp die al mijn rondjes bijhoudt. Bol.com en npo-radio 2 en natuurlijk whatsapp. Maar dat is het dan wel zo ongeveer.
  Heb thuis een tablet waarop ik de krant lees en spelletjes speel.

  En inderdaad: als iemand mijn telefoon zou vinden en ze raken hem aan dan verschijnen er twee ICE-nummers.

 17. Ik heb een smartphone maar vrijwel zonder apps en dat wil ik zo houden. Spelletjes speel ik er ook niet op en het geluid staat altijd uit. Niet bepaald om mee te communiceren (-:

 18. Ik heb alleen whatsapp erop staan.omdat mijn vrouw en kinderen willen weten waar ik uithang…

 19. Ik heb deze apps er volgens mij ook allemaal niet op staan. Ik gebruik m’n telefoon vooral voor m’n agenda en m’n todolijst en het bekijken van klantenmail (m’n persoonlijke en verder zakelijke e-mail daar moet ik voor zoeken). En niet te vergeten, ebooks, luisterboeken, podcasts en duolingo. Haha, doe toch meer dan ik denk ;-)

 20. Ik gebruik de bank app en de klok om een alarm aan te zetten als ik weg moet. Verder gebruik ik via Symbaloo linkjes naar websites en daar staat dan wiki, mijn weblog en mailbox in.
  Geen pasjes, geen betalen via telefoon. Oh.. en de whats app… die gebruik ik ook. Die tip ga ik uitproberen :)

 21. ik gebruik de stappenteller , soms wordpress en ik heb smoelenboek nog wel voor 2 dorpen en oud collega’s
  maar er gaan dagen voorbij dat ik ook maar welke app ook gebruik
  dat voor de ziekenwagen e.d kon ik er wel eens opzetten

  ja ik vind het mooi in het AWD
  maar die herten zijn niet tam hoor
  en een visje overslaan ? nee ik heb ze liefst elke dag hihi

 22. Slim die tips voor intensieve gebruikers van de smartphone.
  Ik gebruik mijn smartphone niet eens dagelijks… af en toe als stappenteller, voor sms en bellen – en zo nu en dan een fotootje.

Comments are closed.

Back To Top