Van die mensen die

Van die mensen die

Van die mensen die

Och wat is mijn laatste ‘van die mensen die’, alweer lang geleden. Maar kwam zo de laatste weken zoveel van die mensen tegen, dat ik hoofdpijn kreeg van met mijn ogen draaien en eigenlijk even wilde gaan liggen wachten tot het over was maar nee ik besloot jullie te verblijden met jawel van die mensen.

Van die mensen die je een prettig uiteinde wensen.
Dat klinkt gewoon smerig

Van die mensen die je het hele jaar niet aan hebben gekeken en dan op 2 januari opeens je hand willen schudden en/of zoenen.
Steek die beste wensen ook maar…

Van die mensen die op het fietspad wandelen terwijl de stoep er naast ligt
Heb je kantvrees of zo?

Van die mensen die zeuren dat de treinen in Zwitserland wel op tijd rijden
Laat ze er gefeliciteerd mee zijn het brengt je niet eerder thuis hè.

Van die mensen die met het zweet op hun voorhoofd, een overvolle kar door de Lidl douwen 10 minuten voor sluitingstijd en dan aan de kassa gaan staan zeuren dat alles op is.
Echt mokkel, wat heb je net allemaal op geniale wijze (dat dan weer wel) in je karretje staan proppen dan?

Van die mensen die hun voicemail hebben ingesproken alsof ze gewoon opnemen
Daar wil ik niet eens meer wat over zeggen

Van die mensen die Vlaardingen antwoorden als je ze vraag waar ze in Vlaardingen wonen
Moeilijk hè.

Van die mensen die de tv aan laten als hun bezoek binnenkomt
Low social alert, tv kijken doe je niet in mijn tijd.

Van die mensen die hun auto warm laten draaien omdat ‘ie dan beter rijdt
Doe dat lekker bij je eigen voor de deur. Of gewoon niet.

Van die mensen die tegen je aan komen staan als je ze iets wil laten zien op een blaadje of telefoon
Mag ik mijn persoonlijke ruimte even terug? Dank u.

Herkennen jullie van die mensen? 

32 thoughts on “Van die mensen die

 1. Oe voelt bijna als een aanval. Denk dat iedereen wel eens tegenstrijdig is of van mening veranderd. Spuw er eens een blog over ik kom zeker lezen!

 2. Wat me steeds vaker stoort, heel specifiek in de blogwereld: van die mensen die vandaag bij hoog en laag iets beweren en een week later precies naar het omgekeerde handelen. Weinig geloofwaardig, als je ’t mij vraagt en het soort blogs die ik dan ook volledig negeer van dan af aan.

 3. Oeps, sorry. voicemail alsof ik de telefoon op ga nemen: check. auto warm draaien terwijl ik sta te krabben: check. Negeren van persoonlijke ruimtes: check. tv aan laten staan: check.

 4. Dat met die TV ja, zo ging dat bij ons vroeger ook thuis. Kwestie van beleefdheid naar de bezoekers.

 5. Een prettig uiteinde.Ik snap niet dat mensen die je dat toewensen zelf niet door hebben wat ze zeggen…
  “Mag ik mijn persoonlijke ruimte terug?” Die ga ik onthouden!

 6. Uhmmmmm (en dan in meditatiehouding met je handpalmen omhoog op je knieën, maar Ik geef toe: dat lukt niet zo goed in de Lidl). In ieder geval: al die ergernis is zo zonde van je tijd. Alternatief: je schouders ophalen en de andere kant op kijken. Want weet je: van die mensen zullen er altijd ladingen blijven bestaan.

 7. ik herken ze zeker, maar ik ken ook van die mensen die zich teveel aantrekken van eh, van die mensen. ;-) doorgaans ben ik er zelf een van, maar het gaat steeds beter en dat wens ik jou ook! adem in, adem uit, en laat die mensen lekker van die mensen zijn. :)

 8. Ja..er zitten er een paar bij die mij bekend voor komen. Al zit dat verhaal over Vlaardingen me wel een beetje dwars. Ik vraag dat nooit aan iemand hier in deze omgeving. Kom die zelden tegen toch….:)

 9. ‘Van die mensen die Vlaardingen antwoorden als je ze vraagt waar ze in Vlaardingen wonen’
  Nog twee mogelijkheden, naast dat dit wel een héél moeilijke vraag is: ze zijn slechthorend of ze schamen zich voor hun buurt.

 10. Ik heb niet zoveel bezwaar tegen van die mensen, regels zijn er om overtreden te worden, soms dan.

 11. Jaa op dat roken en drinken en zeker jaa op drammers en helemaal jaa op de winter. Je kan er bekant een blog mee vullen, doen!

 12. Ook niet zoveel eigenlijk,tja vaak veel water om mij heen.Ik erger mij aan ouders die hun kind geen zwemvest aan doen terwijl die nog niet kunnen zwemmen.En helemaal als ik er iets van zeg en ze je dan aankijken zo van waar bemoei je je mee.

 13. hahaha , ja veel herkenbaar
  op 1 ding na , ik erger mij er niet meer aan
  op alles hier boven reageer ik niet eens meer
  want het is slecht voor mijn ademhaling

  komen ze mij toch te na , houd ik ze op arm lengte

 14. Vooral de laatste soort herken ik. Op het werk zijn er ook zo collega’s. Rillingen krijg ik ervan! Brrrrr

 15. Herkenbaar hoor.
  Ik vind het ook vreselijk als mensen altijd klagen over het weer, alsof je er iets kan aan doen ?! Ik hou van de winter, is dat dan zo raar ? Of van die mensen die niet naar je kijken als ze tegen je praten. Of mensen die het raar vinden dat je niet rookt of niet drinkt. Ik heb dat niet nodig ! Pffffffffffffft. Of mensen die het raar vinden dat je in het weekend niet mee wil gaan naar één of ander Shopping Center en je willen forceren om toch mee te gaan, alhoewel je hen al tien keer gezegd hebt dat je op zaterdag liefst naar de Academie wil !!! Of mensen die als ze een hand geven, je net nog hun vingertoppen kan voelen, net alsof ze je hand vies vinden. :-) Nog voorbeelden ? Hahaha.
  Dit gezegd zijnde, fijne avond en een heel fijne week.

 16. Nou gelukkig niet zoveel, vaak omdat ik niet “in de situatie kom, ik winkel bijv nooit tegen sluitingstijd dus kom dié zeurpieten niet tegen om maar een voorbeeldje te noemen;-)

 17. Het krioelt er van, wie komt ze niet tegen.ik erger me hier al zo lang aan mensen die hun lege blikjes tussen mijn bloemen of plantenbakken duwen op de vensterbank,diegene die om de haverklap hun auto-asbakken leegkipperen als ze parkeren op de parking voor mijn deur..en ik kan doorgaan maar zucht alleen even.

 18. Ik herken ze. Vooral dat van die voicemail, of antwoordapparaat eigenlijk. Ik blijf erin trappen! Ja hoi, met… en dan onderbroken worden door een piep. Ergerlijk! :-)

Comments are closed.

Back To Top