Vaarwel mijn liefste van Petra Nemcova

Vaarwel mijn liefste van Petra Nemcova

Vaarwel mijn liefste van Petra Nemcova

Toen ik Vaarwel mijn liefste begon te lezen, toen was de ramp in Sulawesi nog niet gebeurd. Met het boek in mijn handen zag ik de eerste beelden die van een nieuwe ramp voorbij kwamen, het maakte dat ik dit boek nog sneller uit wilde lezen.

Het is net na kerst in 2004, Petra en Simon zijn voor het eerst samen op vakantie en hebben een bijzonder huisje op het strand betrokken. Als Petra naar buiten kijkt ziet ze mensen rennen en het volgende moment moet ze vechten voor haar leven. Als door een wonder weet ze zich vast te grijpen aan een palmboom ze is naakt, gewond en heeft een gebroken bekken. Het boek gaat terug in de tijd, Petra verteld over haar jeugd in een warm maar arm gezin, ze weet zich op te werken en reist als model over de hele wereld. Ze schrijft over haar jeugd in de Tsjechische Republiek tijdens het communisme, haar werk en haar grote liefde. Simon is fotograaf en na een intensieve fotoshoot krijgen ze een relatie. Als ze beide, na anderhalf jaar samen, toe zijn aan een pauze in hun drukke bestaan besluiten ze naar Khao Lak in Thailand te gaan. Na een aantal gelukkige dagen slaat het noodlot toe.

Vaarwel mijn liefste van Petra Nemcova is een heftig boek, zeker met de beelden van Sulawesi en de foto’s in het boek. Met dit boek krijgt een ramp als deze een gezicht, het is niet alleen een waargebeurd verhaal het is ook haar biografie en hoewel ik het boek iets teveel reclame voor haar carrière als model vond, wilde ik niets liever dan het boek uitlezen. Gewoon om te weten hoe alles is geëindigd.

11 thoughts on “Vaarwel mijn liefste van Petra Nemcova

 1. Nou, ik kan me voorstellen dat de combinatie met de ramp nu weer en het boek het extra lading gaf zeg.
  Geen boek trouwens wat ik snel zal kiezen.

 2. Op die dag hadden Vriendje-lief en ik onze eerste date. Ik weet nog dat hij geschrokken zei ‘Volgens mij loopt het dodental wel op tot 10.000’. Maar het werd veel erger. Pfff, wat een ramp was dat. Het lijkt me dan ook een heftig boek.

 3. Ik geloof in het lot. Kan me niet voorstellen hoe je je gevoelt hebt toen je die beelden zag.

 4. ik herinner me nog goed die periode , het lot ja daar zeg je wat wij zouden dat jaar naar daar gegaan zijn tijdens kerst maar vlucht zal vol en hebben dan Egypte geboekt
  geluk bij ongeluk of lot ?

 5. Op 2e Kerstdag 2004 hoorde ik voor het eerst het woord tsunami. Verschrikkelijk gevolgen voor heel veel mensen in een groot gebied.
  Ik heb het boek digitaal.. staat inmiddels op mijn e-reader want dit wil ik ook heel graag lezen. Dank voor de tip!

 6. een heftig boek,kan ik me voorstellen…

  Sulawesi….

  opvallend hoe snel zo’n ramp in de media vergeten wordt..

 7. Ik vind wel dat het lijkt alsof dit soort rampen steeds vaker voorkomt. Ik kan me dit van vroeger niet herinneren. Lijkt me overigens heftig.

 8. ja dat was een ramp en helaas niet de laatste :(
  en er zullen er vele volgen ben ik bang
  met die beelden in gedachten , kan je , je toch niet voorstellen dat er nog mensen zijn die oorlog voeren :(

  fijne avond groet

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top