Toch naar Orientalis Heilig Landstichting
Museum,  Wandelen

Toch naar Orientalis Heilig Landstichting

We leven aan het begin van deze lockdown, ergens in mijn achterhoofd had ik Orientalis in mijn gedachte voor een uitje rond kerst. Uiteraard gooide de totaal onverwachte lockdown roet in het eten tot ik een bericht zag en we toch naar Orientalis Heilig Landstichting gingen.

Het park namelijk besloten hun poorten open te zetten en daarmee hun 30 hectare grond toegankelijk te maken voor een wandeling. Ik vond het een prachtige geste zeker omdat er geen entreegelden betaald hoefde te worden. Er werd vriendelijk om een vrijwillige bijdrage gevraagd en ook de parkeerkosten van €5 bleven staan. Ik had er geen moeite mee, Orientalis is een prachtig park waren ze in de winter van 2020 nog 3 dagen open, dit winterseizoen was het maar 1 dag. Hoe moeilijk wil je het een historisch openluchtmuseum maken?

Hoewel het weer zo geweldig niet was besloten we het park alsnog te bezoeken. Alles, zelfs de toiletten, waren gesloten maar het blijft een bijzonder park en monumenten zijn ook mooi aan de buitenkant. Wat niet zegt dat het niet vreemd is om gesloten deuren te zien waar die normaal altijd open zijn.

Een flets zonnetje en een heel enkel buitje begeleidde ons door het park nog steeds mis ik de dieren maar de sfeer van het park was als altijd. Het ademt een sfeer die neit te beschrijven is en een geschiedenis die behouden moet blijven. En dus wandelde we genietend van natuur en monumenten rond. We waren de enige niet, maar niet iedereen leek bestand tegen de kou die optrok. Des te meer genoot ik van wat er wel was en dat ik toch naar Orientalis kon, al was het anders dan ik gehoopt had.

22 reacties