Toch naar Orientalis Heilig Landstichting

Toch naar Orientalis Heilig Landstichting

Toch naar Orientalis Heilig Landstichting

We leven aan het begin van deze lockdown, ergens in mijn achterhoofd had ik Orientalis in mijn gedachte voor een uitje rond kerst. Uiteraard gooide de totaal onverwachte lockdown roet in het eten tot ik een bericht zag en we toch naar Orientalis Heilig Landstichting gingen.

Het park namelijk besloten hun poorten open te zetten en daarmee hun 30 hectare grond toegankelijk te maken voor een wandeling. Ik vond het een prachtige geste zeker omdat er geen entreegelden betaald hoefde te worden. Er werd vriendelijk om een vrijwillige bijdrage gevraagd en ook de parkeerkosten van €5 bleven staan. Ik had er geen moeite mee, Orientalis is een prachtig park waren ze in de winter van 2020 nog 3 dagen open, dit winterseizoen was het maar 1 dag. Hoe moeilijk wil je het een historisch openluchtmuseum maken?

Hoewel het weer zo geweldig niet was besloten we het park alsnog te bezoeken. Alles, zelfs de toiletten, waren gesloten maar het blijft een bijzonder park en monumenten zijn ook mooi aan de buitenkant. Wat niet zegt dat het niet vreemd is om gesloten deuren te zien waar die normaal altijd open zijn.

Een flets zonnetje en een heel enkel buitje begeleidde ons door het park nog steeds mis ik de dieren maar de sfeer van het park was als altijd een niet te beschrijven fijne rust samen met een geschiedenis die behouden moet blijven. En dus wandelde we genietend van natuur en monumenten rond. We waren de enige niet, maar niet iedereen leek bestand tegen de kou die optrok. Des te meer genoot ik van wat er wel was en dat ik toch naar Orientalis kon, al was het anders dan ik gehoopt had.

22 thoughts on “Toch naar Orientalis Heilig Landstichting

 1. Oh, joh! Wat fijn dat je daar gewoon kon wandelen! Ooit, ooit ga ik er heen. Het lijkt me erg mooi.

 2. Ik hoop dat het park richting Pasen weer open gaat. Mocht je gaan, bezoek dan ook de naastgekegen Cenakelkerk.

 3. Hier zou ik heel graag een keer naar toe gaan! Het lijkt me prachtig om te zien. En wat een sympathiek initiatief inderdaad. Ik zou daar dan ook graag een vrijwillige bijdrage aan geven als ik er zou komen. Om ze te steunen.

 4. Mooi om daar te wandelen en ik hoop dat je er binnenkort weer overal naar binnen kunt.

 5. Best wel jammer dat het zover hiervandaan is , ik ben er nog nooit geweest en zo te zien zou ik dat toch eens goed moeten maken.

 6. Die eerste foto heeft bijna een mysterieuze sfeer, met de kale bomen en de natte gebouwen.
  Heel gaaf dat ze toch een stuk open hebben gehouden.

 7. Toch fijn dat je er naar toe kon. Het zal moeilijk zijn in deze tijden voor het verder bestaan van het park. Hopelijk snel weer 3 dagen open!

 8. Ik moet er ook eens naartoe, het wordt tijd dat we van al die maatregelen afkomen. Die lijken toch geen zoden aan de dijk te zetten.

 9. Ik ben er ooit heel lang geleden geweest maar wat jij op je foto’s laat zien herinner ik me niet. Toch maar weer eens op bezoek daar.

 10. Ziet er goed uit, ik ben er nog nooit geweest. Dus de volgende keer misschien een mooie serie.

  Love as always
  dimario

 11. Heel mooi! Goed dat ze het mogelijk gemaakt hebben in elk geval door het park te kunnen wandelen. In een ver verleden ben ik er wel eens geweest, en je foto’s doen verlangen naar een hernieuwd bezoek.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top