Tips om weer te beginnen met bloggen na de vakantie

Tips om weer te beginnen met bloggen na de vakantie

Tips om weer te beginnen met bloggen na de vakantie

Hoewel er nog genoeg mensen en bloggers zijn die het niet willen weten, zijn de eerste vakanties alweer voorbij en moet er alweer gedacht worden aan het opstarten van de blog na de vakantiedip. Dus om jullie een beetje vooruit te helpen deel ik hier tips om weer te beginnen met bloggen na de vakantie.

Kijk terug naar oude blogposts
Zit er nog een vervolg of een vernieuwing van een blogpost in? Is je mening sindsdien veranderd? Schrijf een blogpost wat je sindsdien geleerd heb over bloggen. Wat doe je nu anders?

Plan je blog in
Net terug van vakantie is het lastig weer in het normale ritme te komen. Plan je blog dus gewoon in. Of je agenda nou digitaal, volgeschreven of kwijt is. Je moet tijd maken om te bloggen.

Blogmoe? Tijd voor een nieuw onderwerp of nieuwe serie
Maak het jezelf vooral makkelijk. Deel een aantal leuke foto’s, de dingen waar je blij van werd of juist niet. Of plog je eerste werkdag na de vakantie.

Blogtip: Weekoverzichten makenBlijf niet hangen!
Blijf niet te lang bij je vakantie hangen we zijn allemaal weer terug hoe lastig dat ook is. Je haalt herinneringen boven terwijl je niet naar blog onderwerpen die nu spelen kijkt. Wissel het minimaal af. Schrijf een leuke anekdote over je vakantie, maar ook over je eerste werkdag of (weer) de eerste schooldag van je kind.

Verbouwen maar!
Verander je werkplek ten goede. Een nieuw kleedje, verse bloemen, een nieuw schrijfboekje alles voor een frisse start. Uiteraard kan je dat ook doen voor je blog zelf. Een nieuwe lay-out, nieuwe kleuren ander logo. En als je er dan nog even foto’s van maakt zijn dat toch alweer 2 blogposts. Waarom je een nieuwe lay-out hebt en hoe je je werkplek aanpaste.

Schrijf over wat er de komende tijd op de planning staat
Wie weet ben je nog niet op vakantie geweest. Ga je binnenkort verhuizen of heb je helemaal geen bijzondere plannen. Schrijf een blogpost over wat je de komende maanden wil gaan doen een vooruitblik waarin je niet alles verklapt bijvoorbeeld.

Denk aan je blog ook als je een pauze hebt
Blijf tijdens je vakantie bezig met blog onderwerpen. Hoor je een goed nummer? Sla hem op wie weet zit er een leuke blog post in (de muziek van mijn vakantie). Schrijf over de kleding die je gekocht hebt. Over de dingen die tegen vielen of die je nu anders zou doen (tijdens je vakantie). Hoe heeft je huisdier het gehad tijdens de vakantie? Wat is er terecht gekomen van je vakantieplannen? Zo heb je diverse onderwerpen die wel met je vakantie te maken hebben maar niet saai voor je volgers zijn.

Mijn blog ideeën posts al gezien?
Neus eens door mijn blog ideeën wie weet kom je nog iets tegen. Ik maakte er voor de vakantie al een blog over en ook vorig jaar schreef ik een blog vol met blog ideeën.

Begin een nieuw (foto) project.
Doe mee aan een schrijfopdracht
Schrijf elke week een stukje fictie
Start een nieuwe fotografieserie
Gebruik een random word generator voor een nieuw onderwerp
Maak een plog met 10 tot 12 diverse foto’s en eventueel een korte tekst

Specialedagen kalender
Pasgeleden was het zwarte kattendag en een paar dagen geleden fotografie dag. Hou de kalender in de gaten want dit soort dagen is een mooie aanleiding om te schrijven over dat onderwerp. Allicht heb je nog een leuke anekdote, heb je foto’s die goed bij die dag passen of geeft het je inspiratie om erover te schrijven. Tip voor hondenliefhebbers binnenkort is het knuffel je hond dag!

Voor het zuiden van het land is het al zover maar jullie willen er vast nog niet aan denken. Hebben jullie nog tips om weer te beginnen met bloggen na de vakantie?

22 thoughts on “Tips om weer te beginnen met bloggen na de vakantie

 1. Die woordgenerator is leuk! Ik heb gewoon door geblogd in mijn vakantie. Omdat het A. mijn hobby is. En B. pffff, dat ene logje per week trok ik nog wel. ?

 2. Ik blog nu meer op het gevoel en zoals het me zelf uitkomt. Niet meer volgens een (te) strak schema. Ik bemerk toch wel dat trouwe lezers blijven komen ondanks die dalende frequentie.

 3. Zelf was het heel wat minder op mijn blog, maar ik kom stilletjes terug.
  Bedankt voor de tips, ik ben er zeker van dat ik er wat me kan!

 4. Ik ben ook gewoon niet gestopt met bloggen, maar plan wel blogs vooruit zodat er als ik even geen energie of zin heb om te bloggen, toch blogs online komen.

 5. Leuk! Wel een tip als er dingen zijn die je niet deelt leg die dan weg. Of kijk je foto’s na. En bewerk je foto’s nog even heldere foto’s doen het beter qua beeld.

 6. Fijne tips. Ik heb geen vakantie gehad en mijn blog bleef ook gewoon actief. Toevallig heb ik wel gisteren overwogen om eens een plog van een dag te maken in antwoord op de vraag of ik me niet verveel. Ik lees hier nu ook weer over een plog en ergens kriebelt het, dus wie weet…

 7. Klopt ik deed het eerder over vier dagen Terschelling maar daar is zóveel dat je aan kunt grijpen om over te schrijven, , en dan nog de familiesituatie waar wel iets over te vertellen viel, en als het even kan dan nog een paar druppie humor eroverheen ;-)Heerlijk om te doen en waarschijnlijk komt dat over, vond op schol opstellen al heel leuk!

 8. Ja maar jij schrijft niet zoiets als: En toen gingen we ontbijten en nam ik weer de roerei. Toen gingen we nog even naar de kamer…
  Jij weet van niks nog iets te maken laat staan er er heel veel iets is. Het zou een feest worden denk ik.

 9. De beste tip is natuurlijk gewoon niet stoppen, dan hóef je niet weer te beginnen;-) Hoewel ik niet met vakantie was zou wél met vakantie gaan niet heel veel verschil maken . Meestal log ik dan juist door omdat ik genoeg te vertellen heb. Vakantie kun je makkelijk in verschillende onderdelen even meenemen. . Acht logjes maken over 4 dagen vakantie is mij wel toevertrouwd, sorry!
  Leuk idee die woord generator, wist niet eens at zoiets bestaat . Ook leuk als je géén blog stop had natuurlijk;-)

 10. Ik hoop maar dat ik het na de vakantie niet te druk krijg en tijd vindt om te bloggen. Maar zoiets denk ik wel vaker, en dan komt het toch weer vanzelf. Toch leuke tips ingeval van dips!

 11. Mooie kopfoto. Knap dat je steeds weer ergens de rode of witte stippen vandaan weet te halen.
  Goede tips overigens.

Comments are closed.

Back To Top