Spijbelen

Vandaag wilde ik spijbelen

Spijbelen

Soms hè, soms heb ik er zo enorm zin in, een dagje spijbelen, gewoon lekker eruit naaien en in plaats van werken, lekker ineens doorfietsen naar het station. Fiets in de stalling, inchecken, koffietje en gaan. Waarheen? Niet boeiend heel Nederland is mooi en waar ik heen ga in het bijzonder want ik ben aan het spijbelen, das niet mooi das prachtig!

Damn wat zou ik dat graag willen, zeker op van die eerste mooie lentedagen, lekker vroeg weg zodat je iedereen ziet chagrijnen in en buiten de sprinter, vermoeide buggaboebakmoeders vol loeders van jankkinderen die ze gelukzalig -datdanweerwel- ergens gaat dumpen, pokdalige pubers met rugzakken die voorovergebogen op hun stuur liggen niet vechtend tegen de wind maar starend op hun telefoon. Om me heen niets dan chaggo gezichten al dan niet slapend, tis vroeg he, onderweg naar hun verplichtingen. Hier en daar een halve puberstudent die met een noodgang opzoekt wat hij dit weekend had moeten leren terwijl hij bier hijsend aan heel wat anders dacht. Zo’n beetje als die vent waarbij ik op zijn scherm zie dat hij vakanties opzoekt terwijl hij zit te skypen met een belangrijk lijkend kantoor ergens in den landen.

Ondertussen zit ik zalig onderuit gezakt in een stoel, schuif een beetje met mijn treinbeker en bedenk dat ik het toch verdomde goed voor elkaar heb. Beetje niksen, beetje dromen en dan bedenk ik dat ik een verantwoordelijk vrouw ben, dat ik niet gemaakt ben voor spijbelen en dat ik toch maar afsla naar waar ze me verwachten. En terwijl ik de drukte al aan zie aan zie komen hoor ik in de verte de conducteur fluiten; nee ik neem de volgende wel ik moet werken.

21 thoughts on “Spijbelen

 1. Ik heb nog nooit gespijbeld van werk. Misschien niet eens zo’n slecht idee…

 2. Soms als ik een cursus moet geven (leuk om te doen, en toch zie ik er ook al 40 jaar iedere keer weer tegenop) betrap ik mezelf er op dat ik denk: als ik nu eens gewoon niet uitstap uit de trein en gewoon mee ga naar het eindpunt…. (en daar een fiets huur). Ik heb die neiging altijd kunnen weerstaan, maar soms…. zou ik het dolgraag willen…

 3. Vaak is het al genoeg om dit soort zaken te bedenken, zoals jij hebt gedaan. Het grote voordeel is dan ook nog eens dat zo’n moment of dag helemaal verloopt zoals jij dat wilt.
  Leuk en beeldend stukje!

 4. Nee maar ken het wel hoor als iemand opeens hetzelfde onderwerp als je klaar hebt staan gebruikt.

 5. Haha, zag jij toevallig mijn notities?? Spijbelen was mijn volgend onderwerp, nu laat ik het even liggen.

  Hoewel ik zelf niet meer werk weet ik heel goed hoe het verlangen aanvoelt en dan… toch maar niet. Zucht.☻

 6. Ja, spijbelen is vooral leuk als je geen zin hebt om weer een dag te buffelen.
  Maar als er niets valt te buffelen, valt er ook niks te spijbelen. Hans

 7. op de school heb ik dat wel gedaan :)
  maar ik begrijp je plezier in het zien van al die gehaaste mensen , saggereinig als maar kan zijn hihi

 8. Ik kan niet spijbelen. De hele tijd zou ik ongemakkelijk zitten piekeren en om me heen kijken als een bang vogeltje. Spijbelen is een kunst die je hebt of niet hebt. Jij hebt ze. In ieder geval in je hoofd. De praktijk is vaak iets moeilijker.

 9. spijbelen op school heb ik niet gedaan.
  Soms heb ik ook zin om eens te verdwijnen met de trein, bestemming onbekend.

 10. Ai, ik werd wakker van de conducteur. Zat zo lekker naast je in de trein maar nee het ging niet door. De plicht roept.

 11. Heb het ook nooit gedaan men rekende thuis op mij, oudste van de bende .Ik was veel te verantwoord en Ik heb dat geluksvoelend moment dus nooit beleefd.bewust van de miserie die volgen zou.

Comments are closed.

Back To Top