Shoplog: Kleding om de winter door te komen

Shoplog: Kleding om de winter door te komen

Shoplog: Kleding om de winter door te komen

Elk jaar is het weer een feest als ik lange mouwen shirts en vesten nodig heb. Zonder te klagen is het knap waardeloos om in mijn grote maat kleding te kopen, veel koop ik dan meteen dubbel als het goed blijkt. Helaas is het ook tegelijk versleten en had ik drastisch nieuwe kleding nodig.

A-Lijn shirts
Het is een periode niks geweest maar sinds een tijdje kan ik weer kleren kopen bij C&A. Ik ben zeer tevreden met hun A-lijn shirts en ook de shirts met lange mouwen zijn ook echt lang. Ik kocht 14 nieuwe shirts. 6 lange mouwen, 2 halflange mouwen en 6 korte mouwen. Drie ervan komen niet van C&A die zijn van Bon Prix en Ulla Popken sowieso mijn to-go zaken tegenwoordig. Ook koop ik kleding bij Zalando en Kik. Ik was altijd dol op Takko maar ik ben geschrokken van de huidige kwaliteit. H&M is mijn zaak niet, verplicht terugsturen via een app en er is zoveel online te koop maar amper iets in de winkel. Zo lijkt het net of Hennes of Maurits geen dikke vrouwen in de winkel wilt.

Groen op groen
In de wereld van groene voertuigen wordt het zeer gewaardeerd als je gepast groen draagt, geen achterlijke vlekken maar toch minimaal een legergroene outfit. De kleding lukte maar een sjaal duurde zes jaar! Vond er 1 in een kringloop lag charmant gedrapeerd over een pop die ik bijna onthoofde om de sjaal te pakken te krijgen. Frans maakte de sjaal op werkelijk geniaal mooie wijze aan elkaar en na de eerste rit kan ik dan alleen maar zeggen dat ik er dik tevreden mee ben.

Ik ben waarschijnlijk één van de weinige dikke vrouwen die liefst geen zwarte kleding draagt. Ik koop geen zwarte truien en vesten.

Vesten, hoody’s en truien
Schijnbaar wordt mijn kledingstijl als sportief beschouwd, hilarisch met mijn algehele aversie tegen sporten in het algemeen en de sportschool in het bijzonder. Dat gezegd hebbende ben ik wel het hoody type. Ik heb er al jaren een chronisch tekort aan maar nu niet meer, ik kocht er zes. Twee truien komen van Marktplaats twee zijn extra lekker warm gevoerd met teddy en een trui en een vest zijn perfect voor er tussenin.

Mocht je na het lezen van deze blog denken dat één van de genoemde bedrijven mij op wat voor manier dan ook sponsort, denk dan vooral nog eens na.

24 thoughts on “Shoplog: Kleding om de winter door te komen

 1. Ik koop ook graag bij C&A goede prijs-kwaliteit verhouding en hun TShirts met lange mouwen in natuurkatoen zijn heerlijk om dragen. Leuk dat je je aankopen voor verschillende seizoenen hebt gevonden

 2. C en A kom ik eigenlijk alleen nog voor wat basic dingen. Bij mij op het winkelcentrum zijn een paar zaken waar ze gericht zijn op kleding vanaf maat 44 (Zizzi en Take Five) . Het is betaalbaar en ze hebben echt leuke kleding.
  Ik moet wel zeggen dat ik de laatste tijd weinig kleding meer koop. Heb zoveel in de kast wat nog gedragen kan worden…..

 3. Ik heb vorig jaar een teddytrui gekregen die is ingepikt door de katten. Serieus nagels in de wasmand.

 4. Liesbeth, ik heb vanmiddag een leuk zwart A-lijn jakje gekocht bij C&A, helemaal blij mee.
  Zwart is niet jouw kleur, ik ben er dol op. Ik leuk het op met een sjaal of sieraden.

 5. Oh heerlijk is dat hé wanneer je eindelijk eens van alles kunt vinden dat pas én je goed staat. Ik slaag met vlagen goed bij C&A , ( bijv. het leuke ruitjasje) maar soms hebben ze ook écht helemaal niets. Ik heb een dag met je gestapt dus ik wil je even corrigeren. ;-) Je bent niet dik (in de zin van heel heel veel vet) maar je bent fors. en is bij jouw lengte niet ál te overdreven. Je hebt écht leuk spul gekocht. Kan me goed voorstellen dat je er blij van werd om zoveel passende kleding te vinden. Je staat beeldschoon op die die foto.

 6. Ik had me voorgenomen deze winter de garderobe niet aan te vullen, maar na het lezen van jouw blog denk ik toch dat ik een snuffelrondje bij C&A doe.

 7. Wat fijn dat de huidige collectie je letterlijk en figuurlijk goed past! Mijn smaak is op het moment helaas totaal niet in winkels te vinden. Wel goed voor mijn portemonnee trouwens.

 8. Die truien zien er allemaal heerlijk warm uit. En ik kocht dit seizoen ook wat shirts met lange mouwen bij C&A. Tot mijn eigen verrassing zaten ze precies goed. Is weleens anders geweest.

 9. ik ben niet zo van de kleding kopen. Ik koop alleen als het versleten is.

  Love As Always
  Dimario

 10. De maat van je kleding is van je lichaam afhankelijk, zelf heb ik een grotere maat nodig en is soms best lastig.
  Maar dit jaar heb ik geen nieuwe kleding nodig, zit meer binnen vanwege de gezondheid. Hans

 11. Toch fijn als je je garderobe zo op orde hebt voor de winter. Ik vind ook vaak mijn gading in C&A. Prijs/kwaliteit is goed. H&M is erg zoeken eer je iets vindt en richt zich erg op jonge bonenstaken.
  Geef mij maar makkelijk zittende kledij én veel laagjes want ik heb het vaak te warm.

 12. Ik moest vreselijk lachen om die laatste zin! Maar je kunt weer even vooruit, zeg! Heerlijk om alles weer nieuw te hebben.

 13. Ik ken mijn goede hoek en ben zielsgelukkig dat ik geen onderkin heb noch dikke handen. Je wil trouwens niet weten hoe blij ik ben dat ik kleren heb kunnen kopen. Nog nooit zoveel shirts kunnen kopen als nu.

 14. Soms denk ik wel eens dat jij jezelf tekort doet.
  Ik weet niet wat voor maat je hebt.
  Maar wat ik soms van je zie oog je niet gezet!
  Dik vind ik in deze context geen fijn woord.
  Maar helemaal top dat je zo fijn geslaagd bent, ben je er weer voor een tijdje van af!

 15. Leuk om te lezen ben zelf ook een hoodiefan en shop sinds vorig jaar ook af en toe bij Carl&Anna (zo noemde mijn moeder het altijd)
  Niet vanwege grote maten (heb ik niet) maar omdat ik uit keuze sinds vorig jaar alleen maar nieuwe producten uit voor het grootste deel gerecyclede stoffen koop. En beperk me om zo weinig mogelijk te kopen, dat kan gelukkig omdat ik alleen maar afval en mij daarom ook ‘oude’ kleren blijven passen.
  En grappig zwart wordt ook minder was voorheen 80%van mijn klerenkast nu steeds meer zand, gebroken wit, beige, bruin en ook olijfgroen (zou goed bij jullie voertuigen passen) ik vind deze kleuren zachter en steeds leuker
  Gefeliciteerd met je aanwinsten in ieder geval

 16. Lijkt veel hè vond ik ook tot ik me bedacht dat dit voor alle seizoenen is. De kleding die me te klein was geworden heb ik deels verkocht via MP en de rest heb ik aan vluchtelingen gegeven. Mannen menen meestal wat ze zeggen, hij zal dus wel gelijk hebben.

 17. Je kunt vooruit en bijna zelf een winkeltje beginnen. 😉
  Ook ik heb zwart gedragen tot mijn man het zat was, ‘met jouw lengt valt een maatje meer niet op’ .

 18. IK heb het altijd eenvoudig. Sinds ik niet meer in mijn vroegere uniform (dagelijks kostuum met stropdas) hoef rond te lopen zijn jeansbroeken mijn geliefde kleding, met shirts en lichte (stof) truitjes of sportieve jasjes. Elke dag andere schoenen aan, dat vind ik wel leuk. Pas als er gaten vallen in de broeken vervang ik ze. (anderen kopen juist broeken met gaten er in, wat ik nooit snap..) En dan doe ik in een keer drie broeken nieuw zodat ik niet steeds opnieuw terug moet om te winkelen. Kleding genoeg om de dagen wel door te komen. Ook de wintermaanden….Maar ja man….en redelijk simpele maatvoering…

Comments are closed.

Back To Top