Museum terug in de tijd
Museum

Museum terug in de tijd

Al een hele lange tijd stond er op een verdwaald lijstje dat er een museum is in Horn maar hoe ik het museum heb ontdekt dat weet ik allang niet meer. Zijn we er ooit langsgereden? Zag ik er iets over op tv? Ik moet het antwoord schuldig blijven maar uiteindelijk is het de bedoeling het museum te bezoeken en dat deden we dan ook op een zeer regenachtige dag.

Het museum ligt achter een groot restaurant en helaas moest Frans nog eens door de regen omdat het museum dicht was, de eigenaar kwam overigens meteen om de deur te openen. Vrijwel meteen stap je in een andere wereld, alles ademt de jaren 50/60 en je merkt aan alles dat de eigenaar trots is op zijn verzameling en er ook alles vanaf weet.
We volgde de route die ook makkelijk genegeerd kan worden en ik verbaasde me over hoe groot het museum is en vooral over hoeveel er te zien is. Van auto’s tot brommers en fietsen maar ook allerhande gebruiksproducten die bij velen nostalgische herinneringen boven gaan brengen. Zelfs bij mij.

Zodra je de begaande grond verlaat, loop je zo een winkelstraat in en kom je werkelijk alles tegen waar je maar aan kan denken, van een platenzaak tot groenteboer, maar ook een kapper en een snoepwinkel. Hoewel ik bordjes met info miste en hier en daar heb staan ploeteren met het licht, is het een heerlijk museum waar je hoe dan ook meer tijd gaat door brengen dan je denkt.

Betaalbaar: €8,50 ja! Let op alleen contant geld.
Bereikbaarheid: Alleen met de auto.
Voorzieningen: Restaurant (niet uitgeprobeerd)
Website: https://www.museumterugindetijd.nl/

21 reacties