Museum terug in de tijd

Museum terug in de tijd

Museum terug in de tijd

Al een hele lange tijd stond er op een verdwaald lijstje dat er een museum is in Horn maar hoe ik het museum heb ontdekt dat weet ik allang niet meer. Zijn we er ooit langsgereden? Zag ik er iets over op tv? Ik moet het antwoord schuldig blijven maar uiteindelijk is het de bedoeling het museum te bezoeken en dat deden we dan ook op een zeer regenachtige dag.

Het museum ligt achter een groot restaurant en helaas moest Frans nog eens door de regen omdat het museum dicht was, de eigenaar kwam overigens meteen om de deur te openen. Vrijwel meteen stap je in een andere wereld, alles ademt de jaren 50/60 en je merkt aan alles dat de eigenaar trots is op zijn verzameling en er ook alles vanaf weet.
We volgde de route die ook makkelijk genegeerd kan worden en ik verbaasde me over hoe groot het museum is en vooral over hoeveel er te zien is. Van auto’s tot brommers en fietsen maar ook allerhande gebruiksproducten die bij velen nostalgische herinneringen boven gaan brengen. Zelfs bij mij.

Zodra je de begaande grond verlaat, loop je zo een winkelstraat in en kom je werkelijk alles tegen waar je maar aan kan denken, van een platenzaak tot groenteboer, maar ook een kapper en een snoepwinkel. Hoewel ik bordjes met info miste en hier en daar heb staan ploeteren met het licht, is het een heerlijk museum waar je hoe dan ook meer tijd gaat door brengen dan je denkt.

Betaalbaar: €8,50 ja! Let op alleen contant geld.
Bereikbaarheid: Alleen met de auto.
Voorzieningen: Restaurant (niet uitgeprobeerd)
Website: https://www.museumterugindetijd.nl/

21 thoughts on “Museum terug in de tijd

 1. Weer een aardige tip. Wij zijn normaal gesproken wel van de musea, hebben ook een MJK maar die zal hier wel niet werken. Kom je wel meer tegen bij dit type museum. Ik zie er ook oude auto’s staan, maakt het net even aantrekkelijker…:)

 2. Ja mooi toch die oude dingen die je terugbrengen in de tijd.

  Love as always
  Dimario

 3. Altijd leuk om te bezoeken, leuk met kinderen die vinden het maar vreemd dat men zo vroeger zo leefde. Hans

 4. Yay! In Hoorn, met twee o’s, de stad van de Scheepsjongens van Bontekoe, heb je ook zoiets. En ik herinner me die schitterende tentoonstelling in het Brabants museum in Den Bosch, die geloof ik ‘Jong in de jaren 50’ heette. Nu was ikzelf heel jong aan het eind van de jaren 50, maar ik leerde daar dat de jaren 50 tot ongeveer eind jaren 60 duurden en misschien nog wel wat langer. Enfin, zoals hierboven al meermalen aangestipt, nostalgie van de prettigste soort. Als ik in de buurt van Horn ben…

 5. Ik vond het geweldig. Wij waren er met vrienden van dezelfde leeftijd als wij en kwamen niet uitgekeken. Wat herkende we veel.

 6. Helemaal leuk natuurlijk, voorál voor mensen die de tijd meegemaakt hebben. Hier dichtbij zit heel in het klein ook zoiets, iemands hobby, en echt ongelooflijk wat hij allemaal heeft. Mocht ik ooit in Horn komen ga ik zeker kijken, even een blik in het verleden.

 7. In Echt-Susteren ligt het museum van de vrouw, wellicht een tip voor ooit? (museumvandevrouw.nl). Ik was zelf nog niet in dit museum op deze locatie, maar mijn bezoek aan het thuismuseum (Nostalnu) van Annie Schröders, waar het ooit begon was al meer dan de moeite waard

Comments are closed.

Back To Top