Flirten in de nieuwe NS trein

De nieuwe NS trein de Flirt op station Eindhoven

Flirten in de nieuwe NS trein

Het heeft even geduurd maar ik had eindelijk eens de tijd om in de nieuwe sprinter te stappen. Ik zag deze nieuwe NS trein al een paar keer voorbij komen maar om een nieuwe trein te ervaren moet je toch minimaal een rit mee zijn geweest, misschien zelfs twee. Dat kwam goed want zowel uit als thuis stapte ik in de Flirt. Flirt, een acroniem voor zijn uiterst Duitse naam. De trein is van Duitse makelij maar is gebouwd in een Poolse fabriek. Laat die Duitsers maar prutsen want de Flirt is een prachtige trein.

Het begint al bij de treeplank, deze schuift uit, voelt waar het perron is en schuift dan iets in. Met deze trein zal je nooit meer horen dat je op moet passen voor de extra ruimte tussen trein en perron. De nieuwe stoelen zijn ook opvallend, de bekleding is makkelijk schoon te maken en de hogere hoofdsteun met verstelbare armleuning geven de trein net dat ietsje meer comfort. Onder de zittingen kan je een stopcontact en meerdere usb ingangen vinden, de hele trein is er van voorzien. Een fantastische vooruitgang, net zoals de alarmknoppen en afvalbakken op de balkons van de trein. De bakken zijn groter doordat er geen vuilbakjes meer bij de zitplaatsen hangen, wel kan je nu je afval gescheiden inleveren. Ook is er in deze sprinter meer ruimte voor fietsen, een toilet waar ook een baby verschoond kan worden en zijn een deel van de klapstoeltjes vervangen door steunen. Deze nemen minder ruimte in en leveren daardoor bij aan de 1600 zit- en staanplaatsen die de nieuwe vloot treinen bij elkaar rijk zijn.

Zin in een Flirt? De 1200 treinen rijden in zuid Nederland rond Zutphen, Arnhem, Nijmegen, Den Bosch, Dordrecht, Roosendaal, Eindhoven, Deurne en Weert.

15 thoughts on “Flirten in de nieuwe NS trein

  1. ik ga eens opletten. Trouwens die steunen zijn ze in andere sprinters ook aan het maken, ten minste laatst kwam ik ze tegen, of ik moet per ongeluk al in een nieuwe gestaan hebben :-)

  2. Oeps, dat niemand dat gezien had. Er gaat dus geen stadion in de nieuwe vloot Flirts…tis aangepast hoor. Weet ik ook meteen hoeveel volk er in een stadion past.

  3. Pardon,16000 zit- en staanplaatsen? Er kan dus een heel stadion in vervoerd worden?

  4. Hij ziet er prachtig uit Liesbeth, hier zullen wij hem niet zien.

  5. Ik reis graag met de trein maar de laatste keer was het mij te druk. We moesten een hele tijd in het halletje zitten en dat vind ik verrevan confortabel.

  6. haha, nee, ik heb daar geen zin in. Fijn voor de mensen die er gebruik van maken.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top