Het nieuwe Roodkapje

Roodkapje in de Efteling bij een vernieuwd sprookje

Het nieuwe Roodkapje

Op haar telefoon begon een irritant melodietje te spelen, dat walgelijke jaren 90 liedje van de Spice Girls. ‘Maamaaa’ nam ze overdreven op en zei toen; ‘damn mam wat is er?’ Kom trek wat aan, schalde door de ruimte, oma is ziek wil jij haar ff een mandje met wat boodschappen brengen? ‘Ma doe niet zo belachelijk ouderwets en bestel gewoon een kapsalon en een lekkere vent voor haar, al dan niet in die volgo…’. Moeders ontplofte in een scheldpartij, van je hier te kort en daar te lang.
Voor het gemak liep ze vast even door haar badkamer en inloopkast naar beneden. Haar moeder was net klaar met haar preek en zette een proteïneshake op tafel. Terwijl ze twit, chat en app checkte regelde ze ook nog met een bloedgang een fancy oma pakket, over een half uur bezorgen op Bosweg 1.
Ze liep naar de deur waar haar moeder haar een knalrode pet opzette, ‘ma ik lijk supermario wel!’ “Heb je van oma gekregen, ze zal het leuk vinden als je die eens draagt.” ‘Ja maar ik..’ Moeders gezicht zei genoeg, ze greep haar oxboard en maakte dat ze weg kwam.
In de verte hoorde ze haar moeder nog iets roepen over het pad en de wolf, yeah yeah ma stop nagging, we kennen het sprookje allemaal. Bloemen heb ik ook gewoon besteld, ik ga echt die troep niet plukken in dit met zeikovergoten bos!
Och ja, de Wolf, laten we die eens ff pesten, rijdende weg snapchatte ze ff een zware inkijkfoto, ‘vies meisje is bijna thuis en gaat meteen in bad;):X’. Onderwijl werkte ze ook ff de familie groepschat door waar behalve een wulpse omafoto met ‘oeps verkeerde scherm’ vooral een hoop gezever in stond, ze keek ook maar meteen ff op oma’s Faceboek om te zien hoe haar leven erbij stond.

Voor ze er erg in had was ze al bijna bij oma’s huisje. Ze liet haar vingerafdruk en iris scannen en snuffelde meteen even door het systeem.  Zozo oma, de jager ja? Lekker jong blaadje?
Gniffelend dacht ze aan de toepasselijke verrassing in het boodschappenpakket. Waar is die doos met de boodschappen eigenlijk? Ze zouden hier beide toch moeten zijn. Op twitter een foto van het briefje van de bezorger; ‘we hebben u gemist’…een mens kan ook nooit ff rustig faxen…haha oma!
Onderwijl peilde ze even oma’s telefoon uit, zag dat ze al op de terugweg was van het pickup point, maar stil stond bij het AZC. Even later sjeesde ze op haar segway binnen, sprong er lenig van af knuffelde haar kleinkind en riep grijnzend; ‘bedankt voor dat pakket maar die condooms heb ik ff op het AZC afgegeven, jij grapjas met je maatje XS! En kom op die bloemen?! Die leg je maar op mn graf, moest zeker van je moeder?!’

De wolf in de Efteling bij een blog over het Nieuw Roodkapje.Samen lachte ze tot oma’s telefoon ging. ‘O oma wat zie ik daar, krijgt u nu grote ogen? En wat kleuren uw wangen!’ Oma gaf haar een duw las het berichtje nog een keer en na herhaaldelijk vragen vertelde ze; Ik Tinder met een jongere man, zijn foto’s zijn niet zo duidelijk maar hij zegt hete dingen joh!
Maar oma, u bent niet ziek u bent g..’Hou je mond jij snotneus’. Als ik geen ziekte fake kom je nooit terwijl ik wel altijd aan jou denk! Sprak ze gemaakt boos terwijl ze tegen haar fancy rode pet tikte. ‘Hahahaha goeie oma!’

Samen stuurde ze een hete uitnodiging terug die prompt werd beantwoord. Een half uurtje later zat oma in een nietsverbloemende bloemenjurk, vers gesopt, waxed en botoxed op de bank. De deur camera verscheen op de flatscreen, ze schoot overeind en liep naar de deur en terwijl Roodkapje zich inspande hoorde ze oma fluisteren; O ben jij mijn Tinderboy?! Wat heb je een grote headphone en wat een gave telefoon en die mooie witte tanden…

Een minuutje later zag ze de gladjakker van een jager bij oma op schoot zitten. Het beleefdheidsgesprek verstomde en in alle stilte fluisterde de jager in oma’s oor; “zal ik jou eens lekker opeten?” Stikkend van het lachen nam Roodkapje afscheid; ‘Ouderwets hoor jager!’. “O ja? Durf je wat te zeggen? Ik liep langs je huisje en sprak de wolf die in jouw bad zat. Moest zeggen dat z’n accu dood is en dat ‘ie je moeder wel eens lekker op zou eten als je niet opschoot”. Waarop Roodkapje met een grijns zei; ‘Mooi! Dan leven we tenminste allemaal nog relaxed en gelukkig!’.

8 thoughts on “Het nieuwe Roodkapje

  1. Whahahaha, ik loop al behoorlijk achter vergeleken bij deze oma.

  2. Hahahahaha….een bijzondere versie van dit sprookje hoor!!

  3. Je weet het wel bij elkaar te verzinnen ….

    Regenachtige groet,

  4. zal zeker bij vele oma’s zo zijn denk ik :)
    je kan het weer prachtig vertellen
    of was jij het roodkapje :)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top