Laura’s verzet

Laura's verzet streekroman die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog.

Laura’s verzet

Laura is een ietwat koppige tiener die bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Alkmaar woont. Al snel komt het gezin van Laura in aanraking met het Joodse gezin Wijnberg, ze verlenen hun tijdens het begin van de oorlog onderdak en er ontstaat een blijvende vriendschap. Na het vertrek van de familie verwaterd het contact maar het is Laura die met gevaar voor eigen leven een jaar later bij toeval één van de leden van de familie onder haar hoede neemt. Laura is dan alweer een tijd via haar vader in het verzet terecht gekomen. Door haar jonge uiterlijk kan ze makkelijk aan controles van de Duitsers ontkomen, helaas blijft ze niet helemaal onder de radar want haar buurjongen Bart, die lid is geworden van de WA een onderdeel van de NSB, is smoorverliefd op haar geworden maar ze wil niets van het weten met alle gevolgen van dien.
Wat begon als verboden kranten rondbrengen gaat gaandeweg in de oorlog over op serieuzer verzetswerk. Laura weet niet precies wat haar vader allemaal doet, maar er dreigt steeds meer gevaar en duikt Laura’s vader onder en moet ook Laura een paar dagen verdwijnen.

Laura’s verzet is een typische christelijke, streekroman. Helaas vond ik het einde van het boek afgeraffeld en bepaald niet verrassend, toch schrijft Margreet Maljers vlot, verdiept zich in het gezin waarover ze schrijft en geeft een zeer realistisch beeld van een bepaald niet doorsnee gezin in de Tweede Wereldoorlog.

6 thoughts on “Laura’s verzet

  1. Streekromans zijn niet zo mijn ding, hoewel het vast een interessant verhaal is.

  2. Heb het niet zo op christelijke streekromans, aan mij niet besteed.

  3. ha die Liesbeth
    er zijn gelukkig steeds meer van deze geschiedenis verhalen die naar buiten komen , op dat we niet vergeten
    fijne avond groet

  4. Een interessant gegeven, dit boek en het leest nog vlot ook. Ideaal voor tijdens de vakantiedagen.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top