De leukste overeenkomsten tussen Frans en mij + zwijmel

De leukste overeenkomsten tussen Frans en mij

De leukste overeenkomsten tussen Frans en mij + zwijmel

Ach pure gekkigheid natuurlijk maar na mijn blog over de leukste verschillen tussen Frans en mij grapte Zij van Zijblogt; ‘en dan nu de overeenkomsten’. Daarom de leukste overeenkomsten tussen Frans en mij.

Films en programma’s
Samen met Frans heb ik al een groot deel van mijn dvd collectie bekeken. Uiteraard heel veel Tweede Wereldoorlog maar een aantal van de films die ik elk jaar (vaker) kijk, die vindt hij ook leuk. Naast films kijken we beide naar realistische programma’s Opgelicht in het Buitenland, de Meldkamer dat soort programma’s. Overigens delen we ook de ergernis aan de gigantische reclameblokken.

Zoetigheid
Maar als we dan zoetigheid eten dan zijn we snel tevreden met een simpel koekje. Gaan we voor het grotere werk dan snoepen we graag een mattentaartje, tompouce of roombroodje. En geen chocola hij krijgt er sowieso last van en ik ben allang blij dat ik er niets meer om geef.

Wat om handen hebben
Hoewel ik prima kan luieren heb ik graag wat om handen. Een boek, m’n laptop of tablet voor het betere foto- of blogwerk. Frans heeft er ook last van, niks doen is niets voor ons. In de zomer rommelen we graag buiten aan tafel als het weer het niet toelaat zitten we binnen of in de schuur. Ook hebben we beide last van een druk hoofd. Bij mij is daar ook een drukke mond aan gekoppeld, bij Frans niet. We hebben er beide nogal eens last van dat we alweer 3 stappen verder zijn. Voor ons beide geldt een dag niks gedaan is een dag weggegooid.

De leukste overeenkomsten tussen Frans en mij

Katten
Moet ik dat nog vertellen? Toen ik Frans leerde kennen wist ik vrij vlot dat hij 4 katten heeft. Vier vrouwen nog wel! We zijn beide dol op hen en dat uit zich in dat we niet op vakantie gaan en ook niet te lang wegblijven. We kunnen beide niet slapen als 1 van zijn mokkels weer niet binnen wil komen, maar Frans is wel makkelijk om te mauwen voor wat lekkers.

Perfectionistisch
Soms als ik Frans bezig zie denk ik wel eens; hé is het nog niet goed genoeg? Frans repareert alles en goed ook maar hij doet niet aan ‘goed genoeg’. M’n e-reader heeft ie open gemaakt waar dat ding absoluut niet voor gemaakt is. Ik kan nog steeds niet vinden waar hij het heeft gedaan. Perfectionistisch ben ik zelf ook word ik wel eens moe van als ik weer te lang aan m’n blog bezig ben. Voor Frans en mij geldt hetzelfde we doen het goed of niet.

Thee
Beetje vreemd, zullen bekenden van mij zeggen want thee was nooit mijn ding. Dat lag dus wel degelijk aan de soort thee want ik ben dol op Frans zijn losse thee in een groen zakje, doorgelopen door een zeefteefje met alleen een beetje suiker.

Eruit naaien
Das geen schunnig iets, das Brabants en hoewel het niet mijn moedertaal is begrijp ik het allemaal wel. Frans spreekt met mij grotendeels ABN en eruit naaien betekent niets anders dan pleite gaan. Al is het maar naar een kringloop. (Even) weg zijn, we zijn er dol op.

Muziek
Hoewel onze muzieksmaak nogal eens uiteen loopt zijn we het er over het algemeen over eens dat als je het draait dat dat hard moet en dat we ook mee moeten zingen. Abba, U2, Doe Maar, Coldplay, Toto, Queen, Springsteen, Lionel Richie allemaal muziek die ik al jaren draai, dol op ben en wat voor Frans niet anders is.

Brood
Al van kinds af aan ben ik dol op vers brood, liefst in de vorm van een hard broodje of stokbrood al dan niet met iets erop. Een simpele broodmaaltijd met wat bijzondere dingen om erop te smeren is voor Frans en mij een traktatie die taart of andere zoete troep te boven gaat.

En welke leuke overeenkomsten delen jullie met jullie partner?

16 thoughts on “De leukste overeenkomsten tussen Frans en mij + zwijmel

 1. Wat leuk om te lezen! Wij houden alllebei van Het Foute Uur-muziek, mijn dochter en zijn kat. <3

 2. Wat een lieve foto!!
  Hans en ik vinden elkaar bij alles.
  Wat de 1 denkt zegt de ander.
  Maar we vinden het ook heerlijk tijd voor onszelf te hebben, zeker nu we allebei thuis zijn.
  Zo gaat hij in september naar Londen, naar Tanja, ik blijf thuis.
  Kan er echt naar uitkijken.
  Vier volle dagen voor mijzelf (。●́‿●̀。)

 3. Een leuk blog-item. Wij houden allebei van de dag te eindigen met een film of een aflevering van een serie. Op reis gaan naar nieuwe bestemmingen. Lekker eten. Veel fruitbomen in de tuin.

 4. Ja ben ik mee opgegroeid alleen Hello vind ik een nachtmerrie geworden sinds die walgelijke reclame.

 5. En zo passen jullie dus uitstekend bij elkaar! Overeenkomsten hebben is fijn, geldt ook voor Jan en mij. We moeten soms lachen als we weer achter zoiets komen. Wat eten betreft is het wat uiteenlopend, maar ja, we zijn nou eenmaal wel één maar toch 2 verschillende mensen.
  Heerlijke zwijmel!

 6. Hetzelfde windjack ja afschuwelijk heb er al eens een blog aan besteed dat soort mensen. Ik heb graag mijn katten om me heen en hoewel ik graag met mn vriend ben, kan ik ook nog steeds goed alleen zijn.

 7. Ik zie veel overeenkomsten, maar ook veel verschillen met mezelf. Ik heb geen partner en kan er ook slecht tegen als mensen erg hetzelfde zijn. Je krijgt dan van die bevestigende gesprekken of dat ze met dezelfde kleur jas op een zelfde soort fiets naast elkaar rijden. Bij die gedachte wordt ik al misselijk. Ik heb wel een kennis die mij als vriend ziet en die (mede door zijn handicap) erg veel samen wil doen. Daar hou ik totaal niet van. Ik doe dingen graag als het mij uitkomt en andere verwateren alleen maar het eindresultaat. Ik doe ook alles uit eigen beweging en doe vooral niets als anderen mij willen sturen. En ik kan prima alleen zijn zonder huisdieren. Met als resultaat dat alle katten van de buurt in mijn achtertuintje vergaderen. Ik kan wel prima omgaan met wildvreemden als ik een rondje loop of fiets. Ik repareer ook graag m’n eigen spullen zodat ze daarna veel langer meegaan. Maar ik kan ook stoppen als ik het nut er niet van in zie.

 8. We hebben hetzelfde gevoel voor humo en relativeren de dingen nogal.
  Dat zijn enkele overeenkomsten waar we het mee doen.

 9. De leukste overeenkomst is dat we niet zonder elkaar kunnen. Dat is wel makkelijk als je al bijna 50 jaar samen bent.

 10. Vers brood is het lekkerste. Wij moesten vroeger thuis alleen oud brood eten. Ik eet echter weinig brood, maar als ik het eet, is het vers.

 11. ik zette de zwijmel uit pppffftt , wilde er bij in slaap zwijmelen , maar deze houd je juist wakker
  moeilijk om als vrijgezellige op dit blog te reageren
  maar Rietepietz heeft een goed punt ” humor ” en de natuur
  ik denk die pas wel bij jullie

  slaap wel groet

 12. En toch zijn het meestal juist de verschillen die een relatie helemaal goed maken, elkaar een beetje aanvullen is prettig.
  Bij ons was het overwegend de humor waarin we overeen komen , we zijn allebei toch we een beetje huiselijk waar het uitgaan betreft maar zijn allebei graag in de natuur.

 13. Leuke overeenkomsten. Wij zujn beide gek op zwerven, een of een paar glaasjes goede Rioja we hebben veel dezelfde interesses. Massage, sauna, fietsen en niet onbelangrijk knuffelen en vrijen.
  Warme groet en een glimlach,

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top