Koeiendans

Springende koeien tijdens de koeiendans

Koeiendans

Ongeduldig stonden de dames hun danspasjes al dagen te oefenen, tot op het laatst was er twijfel wat het ging worden hiphop of toch een ouderwetse quickstep. De macarena vorig jaar ging een beetje de mist in en burleske bleek iets te vrijpostig voor de kleintjes. Maar dit jaar, dit jaar zou het wat worden er was de hele winter over geloeid, iedereen had zijn staart dezelfde kant op, oefen jullie de Dab maar, wij komen eraan!

Tja mensen je hoort nog eens wat als je naast een stal vol ongeduldig trappelende koeien staat. Zoveel als die gevlekte dames daar, zoveel zin had ik er zelf ook in. Want al jaren wilde ik dat eens zien, een kudde koeien die na de winter voor het eerst weer naar buiten mogen. In de volksmond heet dat fenomeen ‘koeiendans’ maar eigenlijk kan je beter zeggen dat je een kudde rondstierende koeien hebt die bokkensprongen maken.

Eindelijk was het tijd om hun optreden met geloei te aanschouwen maar het is alsof er één koe door het hek is dat de dames opeens alles vergeten zijn, dat de verse graslucht hun naar de kop is gestegen want van hun danspasjes kwam niets terecht. Ondanks alles gaven ze een loeigoeie voorstelling, want die beesten die hebben moeoeoeoeves!

16 thoughts on “Koeiendans

 1. Geweldig!! Heb het al drie, nee vier, nee vijf, ach ik ben de tel kwijt, tig keer gelezen.
  Blijft Genieten met de hoofdletter G.
  Bedankt voor deze vrolijke noot, eigenaresse van de koeien-bende.

 2. Toch lijken de “dames” op foto drie zó weggelopen van een middeleeuws hofbal waar de met hoofse bewegingen om elkaar heen gedraaid werd, prachtige serie!

 3. Ja heerlijk met de beentjes de lucht in!
  Bij ons In de buurt wordt bij een boerderij ook zo’n happening georganiseerd, ik denk dat ik volgend jaar ook eens ga kijken, ziet er geweldig uit!

 4. dit heb je mooi beschreven Liesbeth..

  en je foto’s prachtig

  groeten

 5. Wat een humoristisch stukje heb je geschreven, zelfs zonder de (prachtige!) foto’s zou ik het tafereel zo voor de geest kunnen halen.

 6. Daar heb je een mooi stukje van gemaakt, enig . We zagen het vaak en genoten altijd weer van de voorstelling.

 7. mogge Liesbeth
  een mooi schrijven bij pracht foto’s
  doet m’n oude veeverzorgers hart goed :)
  ik maakt laatst ook weer foto’s van een wei vol veel
  en zei tegen wandelmaat ” koeien in de wei Karel blij ”
  geniet de dag

 8. Ik dans mee met de koeien… ik kan me hun geluk voorstellen. Heerlijk stukje, mooie foto’s.

 9. Best te begrijpen ..Stel je eens voor dat ze ons zo lang binnen zouden opsluiten.Vreugde ten top bij de koeien en prachtige foto’s

Comments are closed.

Back To Top