Kerstliedje voor Sinterklaas

Kerstliedjes

Kerstliedje voor Sinterklaas

We schrijven woensdag 27 november 2019, ik ben geheel tegen mijn zin onderweg naar een kledingwinkel en terwijl ik het ietwat verouderde centrum binnen sjok hoor ik een kerstliedje. Ojee wat zou Rietepietz daarvan vinden, maar dan luister ik naar de goddelijk uithaal van Freddie Mercury en ben ik heel Rietepietz met haar liefde voor Sinterklaas weer vergeten. Sterker nog, dat ene kerstliedje smaakt naar meer. Terwijl ik net nog zin had ik kruidnoten denk ik nu alleen maar aan van die vieze kerstkransjes, verlang ik naar de zoete geur van de kerstboom en denk ik aan de katten die met de twinkeling in hun ogen, kijken naar Frans die de kerstboom optuigt.
Kerstliedjes

Na een heel kort rondje door de winkels en de tune van Skyradio in mijn oren stap ik in de auto. Stiekem heb ik al eerder wat kersterigheidjes in huis gehaald, zogenaamd voor foto’s je kan er niet vroeg genoeg mee zijn, maar nu kan ik bij de bekende zaken niks meer vinden. Maar achterin de auto staat een doos met spullen die naar de kringloop mogen en terwijl ik door die fijne nieuwe vestiging loop zie ik allerlei kerstspullen staan. Of ze hun dozen allemaal tegelijk hebben open getrokken wat een feest aan rood, glinstering en sfeer. Ondanks dat er veel niet mijn smaak is vind ik allemaal leuke dingetjes en sta met van alles in mijn handen wanneer Frans met een prachtige retro camera aan komt lopen, voor 5 euro die prijs is veel lager dan normaal dus een cadeautje op zich.

We doen hier niet aan cadeautjes, maar met wat leuke dingetjes in mijn handen ontpopt zich langzaam een idee. Meteen besluiten we nog een aantal kringlopen af te rijden en zowaar vind ik behalve een boek nog veel meer kersterigheid. En een Zwarte Piet kijk Rietepietz. Hij keek over de kerstspullen uit daarom zag ik hem.
Na een prachtig gesprek met een bijzondere vrouw lopen we met onze armen vol naar de auto en terwijl Frans rijdt, zoek ik tevergeefs naar de kerst cd die ik vorig jaar maakte. Ook bij de laatste kringloop scoren we nog wat kerst dingetjes en genieten van het sfeertje wat het brengt. Het is veel drukker dan normaal en het is alsof al die mensen het eindelijk begrijpen tweedehands cadeautjes zijn geen schande.

We staan aan de kassa wanneer ons mandje op de weegschaal gezet wordt, gokt u eens. Ik geef Frans de kans en terwijl hij míjn spul verkeerd gokt doet hij het wel goed met dat van hem. En krijgt het zijne gratis. Geheel tevreden lopen we naar buiten, het is inmiddels donker geworden en de eerste verlichtte huizen vallen me opeens op. Is dat vloeken in de kerk? Onderwijl laat ik de radio zoeken maar behalve een berg herrie kan ik toch Skyradio niet vinden. Maar eenmaal thuis is het hek van de dam en schalt het ene kerstliedje na de andere door het huis. Sorry Rietepietz, ik kon het echt niet meer houden!

17 thoughts on “Kerstliedje voor Sinterklaas

 1. Nu Sinterklaas het land uit is, kan ik immens genieten van kerst :-) Maar tot 6 december is het hier toch eerder focus op Sinterklaas (maar ergens is dat ook normaal aangezien ons zoontje van vier er nog keihard in gelooft)

 2. Yup, het knippert ook. Nu niet meer. Om 12 uur gaan de lichtjes uit.

  Vanaf de bank zie ik wel dat er licht brandt maar heb er weinig last van. Al is het wel lichtvervuiling.

 3. En alles knipperen zeker? Zou er knettergek van worden blij dat ik nooit van die geschifte buren heb gehad.

 4. Ik kijk al zeker drie weken uit op een zwaar verlicht huis. Voor zoveel lampjes is zelfs 24 december te vroeg.

 5. Ik heb er ook zin in. Ik krijg steeds meer Kerstkriebels. ’t Zal de leeftijd wel zijn; ik had dat vroeger nooit zo.
  Leuk, trouwens, die ‘weeg-actie’

 6. Natuurlijk vergeef ik het héél goedgunstig, alleen met deze twee heerlijke échte Pieten kopjes heb je het al méér dan goed gemaakt. Bij mij komt de kerst er nog niet in, maar er zijn natuurlijk met de Sint best leuke kerstgerelateerde cadeautjes denkbaar en dat doét de Sint dan soms ook wel.
  Maar het was gezellig winkelen met je hoor;-)

 7. Morgen zijn de boompjes bij Lidl te koop, mooie kleintjes met een kluitje en een beetje verlichting dus ik moet wel. Vorig jaar was ik te laat.

 8. Ja, hier ook ‘gefaald’ dit jaar. Vriend wilde de boom opzetten, ik riep dat er dan wel kerstmuziek bij moest. Spotify erbij gepakt. En vanochtend in de auto sprong die playlist weer aan. Dus ik ben ook om :) Geniet ervan!

 9. Langzaam maar zeker raakt Sinterklaas zo op de achtergrond, voor 6 december komt er hier niets in huis wat aan Kerst doet denken.

 10. Zeg hé, eerst de sint en dan pas kind. Ik heb zo’n zin in pakjesavond! Surprises en cadeautjes. Heerlijk!

 11. ja santa haalt de sint hier en daar al in
  jullie goed geslaagd en zelfs deels gratis , toch nog een kado

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top