Johnny English strikes again
Boeken en films

Johnny English strikes again

Het was weer tijd voor een gang naar onze favo bioscoop waar we de film Johnny English strikes again. Het derde deel in de filmreeks begint met het huidige werk van Johnny English hij is leraar aardrijkskunde maar geeft zijn klas ook survival lessen. Wanneer hij na de les hun schriften ophaalt ligt er onder één een brief van de Britse regering.

Johnny English strikes againEnglish wordt gevraagd terug in dienst te komen want door een cyberaanval zijn alle identiteiten van de geheim agenten bekend geworden. Naast Johnny zijn nog een paar oud-agenten opgetrommeld maar die weet hij op zijn typische manier geheel per ongeluk af te schudden. Hij regelt heel old school een pistool, een benzinezuipende knalrode Aston Martin en Bough, zijn voormalige compagnon. Met een rotgang gaat het naar de Côte d’Azur waar hij de digitaal goed onderlegde schurk probeert te achterhalen die de Britse samenleving dwars zit. Wat volgt is een film die de spionagefilms van Bond stevig op de hak neemt. Met zijn typische slap-stick en Engelse humor komt hij met veel moderne techniek in aanraking, mept hij wederom een oudje, zet een restaurant in de hens en danst de nacht door op een peppil en heel vette muziek.

Johnny English strikes again, is een heerlijke film met typische Rowan Atkinson humor, die hier en daar vooral qua mimiek neigt naar Bean. Hoewel de film slechte recensies heeft gekregen heb ik me kostelijk vermaakt in de bioscoop en voeg ik deze film zodra hij uit is toe aan mijn old school DVD collectie.

https://www.youtube.com/watch?v=iKz9lN0joPw

14 reacties

 • Leo

  Ik ben een groot fan van de man. Vooral door de kolderieke uitstraling, Mr. Bean, Blackadder en zijn liefde voor echte mooie auto’s. Maar deze filmreeks heeft me minder gedaan. Is niet erg, want hij hoeft het van mij niet te hebben. De keren dat ik de bios bezoek is het echt op de vingers van een hand te tellen.

 • Rietepietz

  Alleen al het begin van de tweede film …… bij de monniken , geweldig! Deel 1 en 2 heb ik op TV gezien en het zijn echt geweldige persiflages op de Bond films. Ik kijk zelden film , geen geduld voor maar bij deze 2 films bleef ik lijken. Naar de bios gaan is me een brug te ver maar ik kan niet wachten tot deel 3 op TV komt.

 • mizzD

  Ach die kritieken.. smaak is heel persoonlijk en er valt niet over te twisten hè. Gewoon lekker genieten en lachen zou ik zeggen hoor.. het leven is al zwaar genoeg vaak.

 • gerdaYD

  Goede zondagmorgen Liesbeth.
  Ik ben hier al een tijdje niet meer voorbij gekomen en zie dat je aardig bedrijvig was op je stekje. Met veel plezier gelezen en bekeken!

 • AnneMarie

  Leuke tip. Volgens mij zijn oudere films van Johnny English zo af en toe ook op TV te zien. Ik weet niet meer welke het was maar hij was best aardig. Hoop dat deze binnen niet al te lange tijd ook op TV zal verschijnen.

 • Michel

  Mister Bean vind ik echt geweldig. Ik heb de eerste Johnny English film gezien en kan me een aantal hilarische scenes herinneren ;-)