Boeken en films

Johnny English strikes again

Het was weer tijd voor een gang naar onze favo bioscoop waar we de film Johnny English strikes again. Het derde deel in de filmreeks begint met het huidige werk van Johnny English hij is leraar aardrijkskunde maar geeft zijn klas ook survival lessen. Wanneer hij na de les hun schriften ophaalt ligt er onder één een brief van de Britse regering.

Johnny English strikes againEnglish wordt gevraagd terug in dienst te komen want door een cyberaanval zijn alle identiteiten van de geheim agenten bekend geworden. Naast Johnny zijn nog een paar oud-agenten opgetrommeld maar die weet hij op zijn typische manier geheel per ongeluk af te schudden. Hij regelt heel old school een pistool, een benzinezuipende knalrode Aston Martin en Bough, zijn voormalige compagnon. Met een rotgang gaat het naar de Côte d’Azur waar hij de digitaal goed onderlegde schurk probeert te achterhalen die de Britse samenleving dwars zit. Wat volgt is een film die de spionagefilms van Bond stevig op de hak neemt. Met zijn typische slap-stick en Engelse humor komt hij met veel moderne techniek in aanraking, mept hij wederom een oudje, zet een restaurant in de hens en danst de nacht door op een peppil en heel vette muziek.

Johnny English strikes again, is een heerlijke film met typische Rowan Atkinson humor, die hier en daar vooral qua mimiek neigt naar Bean. Hoewel de film slechte recensies heeft gekregen heb ik me kostelijk vermaakt in de bioscoop en voeg ik deze film zodra hij uit is toe aan mijn old school DVD collectie.

https://www.youtube.com/watch?v=iKz9lN0joPw