Irritant aan Marktplaats

Irritant aan Marktplaats

Irritant aan Marktplaats

Sinds een aantal maanden handel ik een beetje op Marktplaats en ook op Fakebook trouwens maar het grootste deel gaat via MP en er zijn echt wel dingen irritant aan Marktplaats.

Dat iemand vraagt wat je voor iets wil hebben, je vervolgens je prijs stuurt en ze dan onder gaan bieden. Het is een nieuw boek in plastic en ik vroeg 2 euro omdat ik het uit een doos gratis boeken haalde.

Marktplaats liegt!
Er stond er achter mijn advertentie dat die verder dan pagina 10 staat. Wat niet waar is want ik ben de enige met dat boek maar dat is om adverteerders te laten betalen om hun advertentie bovenaan te zetten.

Of een bieder die best veel voor een boek biedt en dan zegt ik heb ook nog contact over het boek bij een ander die wacht ik even af. En dan beledigt zijn dat ik het bod verwijder. Boter bij de vis.

Natuurlijk mag u het komen halen, het ligt wel een uur verder rijden dan bij de advertentie staat. 

Of dat er vervolgens een ander fatsoenlijk biedt en vraagt of je de helft van de verzendkosten kan betalen. Uhm de helft van 7.25 is meer dan je ervoor bood.

Dinsdagavond heeft u misschien foto’s van de boeken in plaats van de dozen? Donderdagmiddag, ik stuur straks foto’s. Maandagochtend, foto’s van de boeken met de bladsnedes omhoog.

Dat je een koper niet kan rapporteren inclusief IP ban. Vriendin kreeg foto gestuurd met bedroevend klein mannelijk onderdeel erop en zo’n troosteloos eikeltje kan je dus alleen blokkeren op MP hè.

Dat ze worden overboden en een boos berichtje sturen dat je niet reageerde op hun bod. Gek he je bood 5 euro en iemand anders overbood je met 15 in de tijd dat ik dat was op hing.

Dat ze 1 euro op een boek bieden en vragen of je met DHL kan verzenden. Ja joh ik ren meteen.

Dat het boek al betaald op de bus naar de hoogste bieder is, advertentie verwijdert en iemand nog dreigt met ‘het gaat over hoor 12 euro inclusief verzending is mijn hoogste bod’. Heb ‘gefeliciteerd u bent het niet geworden’, gestuurd.

Ik kan vrijdagmiddag of maandagavond
Vrijdagmiddag dan, hoe laat?
13 uur oké tot morgen
Volgende dag 1250 ik kom toch liever maandag
Oké stuur een berichtje als je voor de deur staat of bijna dan loop ik naar buiten met een mandje.
Maandagavond ‘ik ben weggereden je huis is te donker ik hoef je boeken niet meer’.

Marktplaats heeft iets nieuws als je boeken online zet, het scannen van de streepjescode. Dat is in de meeste gevallen erg makkelijk en scheelt invullen. Maar het gaat ook wel eens mis en dan krijg je dit soort fouten. Hilarisch maar niet goed voor de verkopen.

Dat mensen iets ‘na corona’ op willen komen halen.

Dat minderjarigen van 11 ook op MP zitten en je weigert te verkopen en dat dan een boze ouder berichten stuurt. ‘Opvoeden is mijn taak’. Weet ik begin er eens aan.

Mensen die niet bieden maar een bericht sturen met een prijs vind ik al irritant, zeker als de biedingen dan ook nog inclusief verzendkosten zijn en zo laag dat erop reageren al tijdverspilling is.

‘Ik ben maar een huismoedertje’ met drie kinderen.
Gefeliciteerd je verkoopt wel 2 spelcomputers omdat ‘de nieuwe uit zijn’ en een tv van 2 jaar oud omdat je een nieuwe gekocht hebt. Maar voor 5 nieuwe kinderboeken heb je €2,50 over. Prioriteiten.

Dat MP bij je advertenties dat je advertentie ‘verder dan pagina 10’ staat. Best knap die boeken staan net een uur online en als ik het nakijk dan ben ik onder al die waardeloze reclame de enige die het boek verkoopt.

‘Ik betaal meteen’ is ook een heel ruim begrip.

Of ‘ik betaal zondag’ en dat je op dinsdag eens vraagt of het al is overgemaakt, woensdag vraagt of het met overschrijvingskaarten gaat maar toen ik vrijdag de reserveringen en biedingen weghaalde toen werd er opeens betaald of ik de boeken meteen weg kon brengen ‘dan zijn ze morgen binnen’.

21 thoughts on “Irritant aan Marktplaats

 1. Ik heb gekocht en verkocht op Marktplaats. Positieve en negatieve ervaringen. Je moet er ook geen haast mee hebben, want er zijn altijd wel mensen die ineens niks meer van zich laten horen nadat de deal is gesloten. Dan kun je het beste de advertentie weg halen en opnieuw plaatsen. Als een huis leeg moet, dan heb je wel wat anders aan je hoofd dan steeds op de bieders te reageren en moet je de spullen toch voor een bepaalde tijd kwijt.

  Wat ik vervelend vind aan Marktplaats zelf, is dat je er geen behoorlijk overzicht hebt van wat je zelf geplaatst hebt. Je kunt niet makkelijk zien hoe je eigen advertentie er uit ziet. Ook is lastig dat de plaatjes er zo klein op staan. Het is eigenlijk een slechte site geworden. De hele opzet ziet er klunzig uit.

 2. nee ik kom veel tegen onderweg , maar van een Hoefslagpaal had ik ook niet eerder gehoord , en zo mooi dat ze deze gered hebben van de stort en terug hebben geplaatst
  ik heb m’n nieuwe fietsje inmiddels onder de knie , het aantal kilometers te gaan is erg afhankelijk van veel , toen ik het ophaalde in Nunspeet bij de fabriek en een 77 km storm tegen had , was extreem
  nadien reed ik echt efficient , zo ook vandaag weer

 3. Toch een beetje schimmige wereld waar ik liever buiten blijf. Ik koop toch het liefst nieuwe en de te vervangen spullen zijn dan vrijwel nooit meer geschikt om nog te verkopen. spullen.
  Maar áls ik second hand spullen koop wil ik zien wat ik koop, dan kan ik ook beter beoordelen of de prijs redelijk is.

 4. Eigenlijk gebruik ik marktplaats heel weinig. Gewoon hier dus om, en alle oplichters die er opzitten, naast de eerlijke mensen natuurlijk.

 5. Zelf ben ik niet zo’n handelaar, maar mijn eega heeft zojuist een stoel waar we op uitgekeken waren, voor goed geld kunnen verkopen.

 6. Hilarisch geschreven maar leuk is anders. Ik ben een beetje huiverig voor MP maar tot mijn verrassing de laatste paar keer toch fijn wat dingen gekocht en verkocht.

 7. Ik verkoop regelmatig iets op marktplaats en heb er alleen maar goede ervaringen mee.
  Niet alles wat ik aanbied wordt verkocht natuurlijk, maar dat neem ik voor lief.

 8. Eigenlijk nooit gebruik van gemaakt, dus ik kan er geen mening over geven. Alles wat ik hier lees zou me duidelijk ook niet over de streep trekken er wél gebruik van te gaan maken haha!

 9. In het begin van MP werkte het prima en ging er het nodige aan serieuze kopers de deur uit. Maar tegenwoordig doe ik er niks meer mee. Reden, alles wat jij beschrijft overkwam mij ook. Men onderbiedt vaste verkoopprijzen, spreekt af om iets te komen halen en verschijnt niet zonder opgave van redenen. Je hebt te maken met malloten, oplichters, kinderen met te veel vrije tijd. Nee, ik doe er niks meer mee…

 10. Als ik dit allemaal lees benig blij dat ik er nooit aan begonnen ben
  Ik kijk wel, maar koop of verkoop er tot nu toe niets.
  Ik ken wel mensen die het wel doen, en dan klinken deze ervaringen heel bekend :-)

 11. Ik heb niet zo heel veel op MP gekocht/verkocht. Maar heb wel goede ervaringen. Andere mensen kunnen helpen met iets dat ik kwijt wou, of zelf voor een prikkie dingen gekocht waar ik net naar op zoek was.

 12. Doe er eigenlijk niet zoveel mee, heb een account en soms zoek ik iets speciaals. Hans

 13. Mijn ervaring is.. als ik iets zou willen kopen, dan betaal ik dubbel zoveel als een nieuwe in de winkel met garantie en zonder gebruikerssporen. Wil ik iets verkopen, dan vragen ze geld toe zodat ik het niet in de kliko hoef te doen, scheelt me weer vuilniskosten en het liefst ook nog de verzendkosten door mij laten betalen. Ik doe het niet. Ik zoek wel iemand in de buurt die het wil hebben.

  Love As always
  Dimario

 14. ik heb het 2 x geprobeerd iets te verkopen
  al wat gebeurde was dat de advertentie verloopt
  en niet omdat het te duur was vond ik

 15. Ik heb heel af en toe iets verkocht op marktplaats. Maar structureel dingen op marktplaats hebben, daar heb ik geen zin in en geen tijd voor. Juist om al die dingen die jij noemt.

 16. Nu valt het met prijzen van boeken nog wel mee, maar bij sommige producten op MP kun je het beter nieuw met garantie aanschaffen.

Comments are closed.

Back To Top