Ik haat Valentijn

Ik haat Valentijn

Ik haat Valentijn

Even voorop gesteld dat ik gewoon (en nog steeds) de leukste liefste en lekkerste vent heb, moet ik hierbij bekennen; ik haat Valentijn en dit is waarom.

Dank je schatje voor deze stervende bos rode rozen. Ik vind bloemen prachtig, als ze nog aan de struik zitten of met hun worteljes in de grond.

Maar dat is lang zo erg niet als een ballon die langzaam leegloopt en dan zo’n rimpelige zak wordt (de ballon ja).

Polkadotquote ValentijnWalgliedjes zoals vandaag is rood de kleur van jouw dikbetraande ogen

Van die zoetsappige teksten op (online) kaarten daar krijg ik walgneigingen van, geen vlinders in mijn buik.

Als je geen relatie hebt vraagt iedereen of je een date hebt en als je een relatie hebt vragen ze of je iets leuks gaan doen. Ik geloof dat ik dit jaar naar een Duitse oorlogsbegraafplaats ga, jij al plannen?

En zoetsappige films van die films waar het Amsterdam gehalte vanaf spat en altijd alles goed komt. In die films geen drugs, toeristen en huizentekorten uiteraard het is er zóóó gezellig.

Valentijn was niet één of andere halfnaakte engel met luier en pijl en boog, maar een heilige die stellen trouwde die niet tot hetzelfde geloof behoorde of waarvan 1 van de echtelieden heiden was. Hij werd aangeven en ter dood veroordeelt maar wist vlak voordat hij naar het schavot gebracht werd een briefje in de hand van een jonge vrouw te stoppen. Van je Valentijn stond erop. Dat gebeurde op 14 februari alweer een poosie geleden. Dat je even weet dat Valentijnsdag de dag van een martelaar is. Gezellig joh lekker op toosten met roze champagne!

Overigens staat die infantiele halfnaakte knul met luier en pijl en boog voor de altijd jonge zoon van Venus, is dat geen kinderarbeid?

Cupido heeft trouwens ook pijlen om mensen elkaar te laten haten, daar hebben ze ook een dag voor bedacht, elke dag van de rest van het jaar.

In Maleisië, Iran, Rusland, Saudi-Arabië, Indonesië en Pakistan is Valentijnsdag verboden, tss daar kan het wel.

Ik zag ravioli in de vorm van een hartje, maar het is geen commercieel feestje hoor.

Dat alle vaders zich weer verplicht voelen een bos bloemen te gaan kopen en een doos chocola. Die verlept en niet te vreten zijn.

O geloof je me niet, ik heb twee weken geleden die rode kutbonbons gekocht en die waren toen al niet te vreten.

Het is ook zo’n verrassing om met Valentijn een cadeautje te krijgen.

Als er rozenblaadjes op mijn nest leggen slaap ik op de bank.

Volgens mij is het ergste aan Valentijn toch wel Valentijn heten.

Daarbij als ik er geen vrij voor krijg is het bij voorbaat al niet goed.

Vroegah zou ik zeggen dat mijn Valentijn net verse batterijen heeft gekregen maar dat vind ik nu een beetje grof.

Als Frans maar niet verwacht dat ik me in een niemendalletje hijs, nou oké ik trek mijn Happy Socks met hartjes aan in bed.

Vandaag niet cupido, ik heb hoofdpijn.

30 thoughts on “Ik haat Valentijn

 1. Wij vieren ook geen Valentijn… te commercieel… eigenlijk zou het alle dagen Valentijn moeten zijn… zonder cadeautjes, maar met veel liefde en knuffels ;-) .

 2. Mijn schat noemt Valentijnsdag een ‘winkeliersfeestje’. Heel soms geef ik hem gewoon gelijk.

 3. Hahaha oh bah die ravioli ziet er vies uit! Ik dacht altijd dat Valentijnsdag was voor je anonieme crush (waar je dan ook anoniem een kaartje naar kan sturen). Ik heb er zelf ook niks mee, maar ik vind het wel leuk om kaartjes te sturen xD

 4. Hahahaha! Commerciele bullshit inderdaad. En dan alles in hartvorm voor het dubbele verkopen…

 5. We zaten in de bus terug naar huis. We hadden net een fijn etentje gehad (toevallig op Valentijn, niet speciaal een Valentijn diner). En voor mij zaten twee heren, elk met een grote bos (toch wel mooie) bloemen op schoot. Dat vond ik dan toch wel weer schattig.
  Ik mag maar hopen dat de ontvangers van de bloemen er toch wel blij mee waren. Maar ja, dan moet je die bloemen in een vaas zetten, schikken en dan toch weer over een week in de groene bak kieperen! De heren namen toch weer extra werk mee voor hun partners!

 6. En ik maar denken dat een batterij-gedreven Valentijn gewoon Tarzan heette. Maar goed. Ik vier het ook niet…ik doe er niet aan. Maakt me tot hork, ik geef het toe, maar dat moet dan maar….

 7. Opgeklopte liefde ten bate van de commercie.

  Laten we maar gewoon de overige 364 dagen lief voor elkaar zijn

 8. Een pittig stukje! :-) .
  Het zegt mij ook niet veel, maar mijn lief wél. Dus kom ik op die dag ’s middags uit mijn werk thuis met een bosje bloemen in een vaasje, versierd met hartjes. Heb ik weer even ‘gewerkt aan mijn relatie’, want dat schijnt te moeten….

 9. Ik heb het Valentijn even gevraagd, hij vond het grapje over zijn naam niet leuk. Helemaal niet omdat hij vandaag jarig is. Als ik hem was had ik zijn ouders vandaag nog aangeklaagd. Je grapje over die begraafplaats moet je niet meer maken als ik net een slokje drinken neem, mijn broek is helemaal nat.

  love as Always
  Di mario

 10. Een hele rij in de VS ontstane bedenksels, half commercieel/half sentimenteel.

  moederdag, bedacht door bloemisten (nooit aan meegedaan, alleen gedoogd toen ik kleuterkinderen had.)
  vaderdag, H. kreeg een scheerapparaat dat hij stiekem naar de Kringloop bracht want hij scheert zich nat met kwast.
  Halloween met als gevolg optochten en wildgroei van de pompoenkwekerijen

  Afgeschaft:
  Sinte Maarten, Pasen, Kerstmis en binnenkort ook Sinterklaas.

 11. Valentijnsdag is aan me voorbij gegaan, maar ben ook wel door iemand geholpen. Hans

  Je verzoekje is gedraaid in de Bankshow.

 12. Ach, best leuk voor een verlegen lover om zijn stille liefde te verrassen, maar dat is het dan wel wat mij betreft. Dus ik hoef niet verwend te worden op die dag. Maar wie het leuk vindt gaat zijn gang maar, verbieden is zeker niet nodig maar eh…. jij zou natuurlijk kunnen overwegen te emigreren naar een land waar het verboden;-)

 13. Wij wilden spontaan een hapje gaan eten: alles vol: “tja, Valentijn hè mevrouw, alles is gereserveerd “ Blegh

 14. Ik haat Valentijn niet.
  Maar we doen er ook niets aan, maar, ben wel met je eens dat het erg ver gaat allemaal.

 15. Ik heb het ook even ingetikt bij Google, je informatie is correct ! Misschien staat op groetjes geen straffen anders zouden ze het wel laten.

 16. Ik kan het helemaal volgen want ook ik heb er niets mee ook al wordt het ieder jaar meer.

 17. Gelezen in een boek wat ik niet in de buurt heb! Maar mooi dat het daar ook gewoon mag.

 18. Deze beker laten we elk jaar opnieuw aan ons voorbijgaan .
  Eigenlijk hebben we nog nooit iets gedaan met Valentijn dinges, gewoon omdat we er de zin en het nut niet van inzien.
  Het is gewoon een oerstom commercieëel gedoe.

 19. Het is pas halverwege de jaren 90 ingevoerd en het schijn alweer op zijn retour te zijn. Maar doe met je mee… Ik haat Valentijnsdag ook.

 20. Indonesië verboden? Ik zie bij mijn Indonesische familie in Indonesië op Facebook veel Valentijn groeten voorbij komen.

 21. Op alle punten eens, hoewel ik het wel leuk vind om een lief kaartje te sturen, maar dan gewoon naar iemand die vandaag wel wat extra liefde kan gebruiken.
  En ik heb nóg een reden om Valentijn te haten: die mailbox die al weken volstroomt met achterlijke hoofdletters. Gruwel.

Comments are closed.

Back To Top