Fotoserie: Veulsteleuke veulens

Paard met veulen

Paarden zijn nooit zo mijn ding geweest maar zoals veel babybeestjes was ik vrij vlot de auto uit toen ik deze knapperds zag. Vooral ook omdat als we het dan over paarden hebben, ik vooral niet van die truttig stappende beesten in een stoffige bak bedoel. Maar echte paarden, werkdieren die verzorgd niet gepoetst worden en niets dan rauwe schoonheid uitstralen. Schoonheid die je ook bij de veulentjes ziet maar die vooral nog heel schattig zijn. En knuffelig. Ze weken niet van hun moeders flanken. Flanken die in het geval van die grote zwarte daar nogal eens in mijn beeld stonden in plaats van die kleine schoonheid. Fotoserie: Veulsteleuke veulens.

33 Reacties op “Fotoserie: Veulsteleuke veulens

 1. Vriend denkt hurricane heb het opgezocht. Ga dat stukje Zeeland zeker eens verkennen.

 2. Mij favoriete paarden ras deze werk paarden, helaas door corona dit jaar geen evenementen met deze prachtige dieren, ik ga naar bijna al Straô (heb hier diverse logjes van gemaakt) ritten op het strand tussen Renesse en Burgh-Haamstede in februari en begin maart, ook ploeg demonstratie’s, voorjaar werkzaamheden, oogsten enz…. er worden veel evenementen georganiseerd in Zeeland met deze dieren.

  RE: Dat vliegtuigje is dat tijdelijk?
  Nee niet tijdelijk, staat er al zolang ik me kan herinneren, maar is pas helemaal opgeknapt.

  RE: Waar staat die en hoort dat bij een museum?
  Het staat bij het SAS van Dirksland, dit is wel erfgoed maar geen museum.

 3. Ik ook ik vertrouw ze niet zo. Heb dat helemaal niet met koeien of runderen.

 4. Stiekem ben ik een beetje bang voor paarden. Maar het zijn prachtige dieren.

 5. Prachtige foto’s en inderdaad vind ik deze ‘soort’ veel indrukwekkender dan de keurig ‘opgemaakte’.

 6. Deze plakten nog aan hun mpeders n dat vond ik ook wel wat hebben. Maar jij kan wel even gaan kijken, zeg maar, of ze al dartelen.

 7. Hier in de buurt wonen er ook een boel. En als ze samen aan het ronddartelen zijn, dan is dat zo leuk.

 8. Veulentjes zijn zo leuk!!!
  Maar je hebt die kleine op je eerste foto goed weten te ‘vangen’.

 9. Heb vandaag ook een koppeltje gezien van moeder paard met veulen.
  Die grote zware trekpaarden zijn best wel imposant om te zien

 10. Prachtige dieren, vooral de zwarte moeder en kind zijn geweldig!

 11. Boerenpaarden zijn puur natuur en harde werkers en hun veulens zijn dartel net zoals andere veulentjes.Mooi schouwspel toon je hier.

 12. ik trof onlangs vele veulens drinkend bij ma
  zij kunnen het niet helpen dat pa en ma geen werkloze werkpaarden zijn
  schitterende opnamen

 13. Oh ja.. dit zijn echt wel de mooiste paarden.. die stevige met die flossen aan hun onderbenen. En jonge dieren zijn natuurlijk áltijd goed! :-)

 14. Paarden in het wild, zoals het hoort, zijn wel mijn ding.
  Gewoon er op afstand van genieten.
  Zoals van die kuddes wilde paarden.
  Woestmooi.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Mijn blog draait op cookies en koffie!

Cookiebanner country

Categorieën

Leesvoer:

Boek Cleo

Archief: