Een frisse wandeling door Willemstad

Een frisse wandeling door Willemstad

Een frisse wandeling door Willemstad

Dat ik iets met dijken, molens en vestingstadjes heb maakte dat ik al een hele tijd naar Willemstad wilde. Prima te combineren om daarna af te zakken naar mijn familie maar eerst een goede wandeling.

Uiteraard wist ik dat Willemstad aan het water ligt maar bij het uitstappen hapte ik ook even naar adem zo guur als het was. Ik heb Vriendjelief niet uit de auto hoeven lepelen maar ik moest zowel hem als mezelf overtuigen met beloftes als binnen de vesting is het vast zo koud niet en ik wil hier al heel lang heen.

Van Ruigenhil naar Willemstad
Willemstad heette allereerst Ruigenhil, het dankt zijn huidige naam aan de dood van onze vader des vaderlands Willem van Oranje, Willemstad (Willems stad) werd naar hem vernoemd na zijn dood. Voor zijn dood liet hij Willemstad al versterker tot vesting omdat de Spanjaarden in zijn nek hijgde. De kleine vesting heeft nog steeds een bijzondere band met de Oranjes, één van de titels van Wim-Lex is Heer van Willemstad.

Van de parkeerplaats liepen we zo langs de haven het stadje in. Hoewel ik op diverse plaatsen gewaarschuwd was dat het druk kan zijn vond ik het nu wel heel erg rustig. Zelfs rond de kenmerkende Koepelkerk was het stil al werd de wacht er wel gehouden. We wandelden van Mauritshuis tot d-‘Orangemolen en alles ertussen af en vergaten ook de stadswallen niet. De Duitsers hebben er diverse verdedigingswerken bijgezet.

Met een laatste blik op een kringloopboot die me iets teveel naar diesel stonk, stapten we in de auto. Willemstad is een lief vestingstadje met weinig informatieborden maar heerlijk veel geschiedenis. Bezoek het vooral eens als het wat warmer is!

25 thoughts on “Een frisse wandeling door Willemstad

 1. Wij komen er wel eens. Lekker eten bij Vista.
  Ideaal te combineren met het eilandje Tiengemeten waar je heerlijk kan wandelen.

 2. Die foto met die was is gaaf! Ik ben ooit wel eens in Willemstad geweest. Maar ik kan me er niks van herinneren.

 3. Tijdens 1 van m’n zwerffietsvakanties heb ik er een keer op de bonnefooi in een 18e eeuwse B&B overnacht. Sliep in een bedstee met flinke kuil. De WC en douche waren buitenshuis. Ben gek op vestingsstadjes. Denk dat ik Gorinchem de mooiste vind.

 4. Ik ben er nog nooit geweest. Maar dat kan veranderen. Als Maria weer wat tijd heeft gaan we zeker plaatsjes verkennen. Ik noteer: Willemstad in de lente. Mooie foto’s, dat moet een fijn dagje opleveren.

 5. Willemstad, ik ben ook al heel lang van plan daar eens naar toe te gaan, gewoon omdat ik er ook nog nooit geweest ben.
  Ziet er leuk uit, en dat maakt dat ik me weer voorneem, als het beter weer is er ook eens rond te gaan lopen.

 6. Ben er een paar maal geweest met onze oud-medeblogster Thamara die daar op korte afstand vandaan woont. We liepen over de vesting en lazen de verhalen over de gruwelen en de Duitse flak die daar heeft gestaan tijdens de Tweede W.O. De haventjes, huisjes, gewoon een leuk plaatsje aan het water. En het waait er altijd…dat is zeker zo..

 7. Mooi stadje , ik hou ook van vestingsteden maar geloof niet dat ik hier ooit ben geweest. Toch maar eens doen.

 8. Een lieve blog, Willemstad daar liggen mijn roots.
  Wat een mooi Cavalier King Charels, de Blenheim heb ik ook gehad en zal hem niet vergeten. Hans

 9. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord (ik moet me schamen hè?), Maar je maakt me wel heel nieuwsgierig!

 10. Ik ben er nog noot geweest, dus ik moet het maar eens gaan doen lees ik hier uit. En ik kan je vertellen. Alles is beter als het weer minder guur is .

  Love As always
  Dimario

 11. Vestingstadjes stralen altijd een speciale sfeer uit .Prachtige uitnodigende foto’s Je ziet dat het koud is . Met warme dagen zal het er heerlijk vertoeven zijn.

 12. Die kou daar is op de foto’s niets van te zien. Het ziet eruit als lente daar. Prachtige foto’s!

 13. Ons bezoek aan Willemstad was heerlijk warm. De ijsjes smaakten voortreffelijk.
  Heel leuk wandelstadje!

 14. Tja Willemstad in Curacao zou qua temperatuur vast lekkerder zijn. ;-) Maar wat een schattig stadje , en ook heel erg aan jouw camera besteed.

 15. Ik ben er nog nooit geweest en heb zelfs even moeten opzoeken waar het ligt. Lijkt me best wel een wandeling waard naar aanleiding van je verhaal en de foto’s.

 16. Wat een leuke blogpost weer. Ik ben maar een keer in Willemstad geweest maar vond het toen heel mooi. Jouw foto’s bevestigen dan ook zeker mijn herinneringen.
  Dus zeker nog eens een bezoekje waard.

 17. Ja, het is wel guur geweest de afgelopen tijd. Het is nu een stuk aangenamer buiten. Mooie plek dat Willemstad.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top