Booksleeve: Een boekenhoes naar mijn smaak

Booksleeve: Een boekenhoes naar mijn smaak

Booksleeve: Een boekenhoes naar mijn smaak

Een boekliefhebber als ik gaat zelden de deur uit zonder boek, dat moge duidelijk zijn maar iets echt goeds laat staan fatsoenlijks had ik niet om mijn boek in te bewaren. Ik zocht een boekenhoes/booksleeve maar wat ik tegenkwam moest of van ver komen of was niet mijn stijl, ik had er een hard hoofd in. Tot ik op MacrameCadeau kwam en ik een positief mailtje kreeg dat ze ook op aanvraag boekenhoezen maken. Eindelijk was ik op weg naar een boekenhoes naar mijn smaak!

Het contact tussen Eline en mij ging al vlug verder via Whatsapp dat maakte het contact makkelijk, persoonlijk en snel. Ik dacht nog aan de beschikbare stoffen die ze zelf hebben maar al vlug werd duidelijk dat ik mijn eigen stof ging zoeken, het hoeft niet maar voor de prijs hoef je het echt niet te laten. Rood met witte stippen was mijn uitgangspunt maar er ging vooral een wereld aan stoffen voor mij open. Een half metertje is genoeg, maar welke?! Eline dacht geweldig met me mee en haar woorden dat het dan 100% mij zou worden trok me over de streep. Ik bestelde stof liet het opsturen naar haar.

Elke vraag die ik stelde, van formaat, tot kleur en nog wat dommigheid omdat ik geen verstand van stof en naaiwerk heb, werden beantwoord en hoewel ik wist dat ze op vakantie ging, maakte ze de hoes toch nog even af omdat ‘ze het niet kon laten’! Inmiddels heb ik de hoes alweer een paar weken in gebruik, voor de zekerheid maakte Vriendjelief de knoop met elastiek eraan maar zoals verwacht heb ik die niet echt nodig, het is meer de zekerheid en is sowieso een boekenhoes naar mijn smaak. Binnenin een zwarte stof die je bijna niet ziet en tussen die geweldige kattenstof een stuk fleece zodat het boek echt goed beschermd is.

Op de website van Eline staan diverse voorbeelden maar de boekenhoezen zowel als het andere handwerk (tassen, boekenleggers, knuffels) worden ook op speciaal verzoek gemaakt. Ik vermeldde mijn blog niet en betaalde nog geen 12 euro inclusief verzending alvorens ik mijn blog vermeldde. Nieuwsgierig geworden? Ga naar MacrameCadeau.nl Eline en haar moeder zijn creatieve wonderen en maken alles!

19 thoughts on “Booksleeve: Een boekenhoes naar mijn smaak

 1. Wat leuk, én handig natuurlijk. Nodig heb ik zoiets niet omdat ik zelden een boek meesleep, maar áls, zou ik het ook nog wel zelf kunnen maken denk ik.

 2. Dit fenomeen kende ik nog niet, maar wat een superleuke boekenhoes is dat! En het is natuurlijk wel een geweldige manier om een boek zuinig mee te nemen.

 3. Oh leuk. Ik zie er nu al een voor me met Jack Russels. Het is dat ik er niet echt een nodig heb, anders had ik gelijk contact opgenomen.

 4. Dat is echt wel een mooi cadeau voor mensen die van lezen houden.

  Love As Always
  Dimario

 5. Ik heb de site even bekeken en wordt er hebberig van. Echt gaaf allemaal. Bedankt!

 6. Dit is erg leuk en origineel
  Ga zo eens op die site kijken, misschien doe ik nog ideetjes op.

 7. Ik heb het met twee redelijk dikke softcovers geprobeerd, passen er makkelijk in. Ik heb er één, ik lees maar 1 boek tegelijk en er past dus makkelijk een reserve leesboek bij.

 8. Wat een leuke site is dat en mooie spullen die zij maakt.
  Zo een sleeve lijkt mij erg handig
  Zeker voor bieb boeken en als ik naar het strand ga.
  Heb je een boekensleeve laten maken of meerdere? Of kunnen er meer boeken in een sleeve?

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top