Dit vind ik irritant aan de bibliotheek

Dit vind ik irritant aan de bibliotheek

Dit vind ik irritant aan de bibliotheek

Al zolang ik me herinner ben ik dol op lezen en gaat het me makkelijk af. Meestal geniet ik ook van een rondje bibliotheek maar zo de laatste tijd vielen me wat dingen op want dit vind ik irritant aan de bibliotheek:

Dat je een boek moet reserveren om het eindelijk eens te pakken te krijgen.

En als je het eindelijk hebt het dan tegenvalt

Van die blèrende en rond rennende kinderen waar mijn baarmoeder van mee gaat rennen, de deur uit.

En dan van die ouders die er ook niks aan doen of er helemaal niet zijn.

Dat je een boek pakt en die smerig is als in kinderplakhandjes vies.

Terwijl ik toch echt een boek voor volwassenen vast hebt.

Personeel wat ook al niks aan die kinderen doet of überhaupt iets

Omdat het vrijwilligers zijn die er (groot gelijk) gewoon geen zin in hebben

Of het allemaal niet meer bij kunnen houden.

Even rustig een boek uitzoeken er niet inzit omdat er van dat verkleedvolk met dito muziek in de ruimte ernaast rondhossen

Terwijl het allang geen carnaval meer is

Dat je gereserveerde boek gewoon gesnaaid is door een ander

En dat ze daar ook al niks aan doen

Volwassenen die hardop zitten te lezen, zonder (klein)kind dus.

En van die mensen die biebeleteek zeggen terwijl ze voor de rest wel kunnen praten. Logopedist zal er ook wel raar uitkomen.

Dat ze alleen deel 2 van een reeks niet hebben. Als in niet in de collectie.

Boeken, bibliotheken ik per er echt dol op, maar soms ook even niet.

22 thoughts on “Dit vind ik irritant aan de bibliotheek

 1. Misschien niet zo verstandig, maar de meeste punten zijn voor mij dus een reden om geen bib. abo te nemen.
  Trouwens dit eigenlijk pas een jaar of 15, voor die tijd had ik wel een abonnement.

 2. ik ga ook niet dikwijls naar de bieb.
  Het is er me te druk en de boeken die ik zoek liggen er nooit.

 3. Oh, echt? Wat erg? Zijn allemaal dingen waar ik me groen en geel aan zou ergeren. Ik ben al járen niet meer in de bibliotheek geweest en ik denk dat ik dat maar zo houd.

 4. Ik ga bij voorkeur niet op woensdagmiddag omdat het dan in de aangrenzende computerhoek rumoerig is vanwege de scholieren, maar daar merk je elders in de bibliotheek dan weer niets van, dus ach hoe erg is het.
  Soms is het inderdaad lang wachten op een reservering. Maar verder heb ik geen klachten.

 5. Erg herkenbaar. Sinds mijn 19e heb ik geen abonnement meer, omdat ik het op dit moment niet waard vind. Mijn vader heeft een shitload aan boeken en zo af en toe koop ik zelf boeken in de kringloop. En aangezien het lezen nu toch niet zo opschiet laat ik t daar mooi bij. En ben nu stiekem wel blij dat ik daarmee de nodige irritaties voorlopig kan ontlopen ;)

 6. Haha, herkenbaar! Ik heb al een paar jaar geen abonnement meer. Er is alleen nog maar een klein servicepunt over in mijn dorp, en verder de grote stadsbibliotheek die gewoon niet praktisch ligt als je niet zelf in de stad woont.

 7. De bibliotheek vind ik een heerlijke plaats, behalve op woensdagmiddag. Precies vanwege wat jij schrijft, dat rennende grut. En verder vind ik het irritant dat gereserveerde boeken soms maanden op zich laten wachten. En dan opeens moet je tien boeken in vier weken lezen, want ja, al je reserveringen kwamen op dezelfde dag binnen.

 8. Boven is het rustig voor de huiswerkmakers. De kinderen achterin hoor je hier niet echt. Het lawaai komt vooral van het roggelende expressoapparaat. Daar komen wij als kleppende krantenlezers moeilijk overheen. ;-)

 9. Dan vergeet je nog de pubers die beslag leggen op de computers en intiem elkaar beminnen. Hans

 10. Haha, bij ons hebben ze kinderafdeling helemaal achterin, dus daar heb ik weinig last van. En Carnaval heb je ook niet op de Veluwe. Ik vind sowieso dat ze hier redelijk goed opgevoede kinderen hebben (dat valt me altijd op als de toeristen uit de Randstad weer zijn gearriveerd). Ik ben ook erg blij met m’n bieb, het enige dat je hier soms hebt is kletsende bejaarden (want die heb je dan weer veel hier).

 11. Die irritaties ken ik nauwelijks. Alleen vrijdagavonds kwamen er ouders met drukke kinderen, daarvan werd iets gezegd maar ik ga dus op een andere tijd.
  Verder heb ik maar één bezwaar: de boekenvoorraad is zo uitgedund (bezuinigd) dat er niet veel te lezen overblijft. Bij de nieuwe lading zit soms oud spul.
  heel jammer.

 12. Ik heb een geweldige bieb. Waar de kinderafdeling zorgvuldig gescheiden is van de rest. Het is er altijd heerlijk stil met allerlei zitjes en een leescafe waar niemand wat zegt.

 13. Ik heb al jaren geen bibliotheek meer van binnen gezien. Mede door veel van die irritaties en om het niet hebben van de boeken die ik wil lezen…

 14. Hier geen bibliotheek, dus ook geen irritaties. Als kind vond ik het wel leuk om naar het bibliotheekje in ons dorp te gaan. Enkel open op zondagochtend, piepklein… maar o zo’n boekenparadijsje. Die geur alleen al…
  Hoe het er nu aan toegaat is me dus eigenlijk vreemd. Ik bewaar de mooie jeugdherinneringen.

 15. Wat mij destijds deed opzeggen was á, dat je alléén nog maar mocht pinnen en b. dat het filiaal om de hoek opgeheven werd.

Comments are closed.

Back To Top